Firmabil­forsikring

Få den lovpligtige ansvarsforsikring, og sammensæt selv resten af forsikringen, så den passer til jeres firmabiler og varevogne.

Bestil tilbud

Hvorfor skal vi have en firmabilforsikring?

Hvad betyder det for jeres hverdag, hvis I skal undvære en firmabil i 3 uger på grund af en skade? Eller hvis den skal på værksted for at få skiftet forruden?

 • Lovpligtig ansvarsforsikring
 • Dækker medpassagerer i firmabiler og varebiler
 • Mulighed for Kasko med Lånebil, Bilhenter og fordelsværksteder
 • Mulighed for Vejhjælp og Førerplads

  Køb Kasko,
  og få Bilhenter, Lånebil og fordelsværksteder

  I Codan forsikrer vi disse erhvervskøretøjer

  Forsikring af firmabil

  Firmabilforsikringen giver jer den lovpligtige ansvarsforsikring, der også dækker medpassagerer i firmabiler og varebiler. I opbygger selv resten af forsikringen og kan fx vælge Kasko, der giver jer lånebil og udskiftning af forruden, hvor I vil, når vejret tillader det. Så kan forretningen køre videre, selvom I får skader.
  Se, hvad forsikringen dækker

  Forsikring af lastbiler

  I skal have en lastbilforsikring, hvis jeres køretøj vejer over 3.500 kg. En lastbilforsikring indeholder altid den lovpligtige ansvarsforsikring, og I kan bl.a. udvide med Kasko og Fragtføreransvar. Hvis jeres lastbil har et tippelad, eller der er monteret en kran, kan I også få dækning for skader forbundet med disse.

  Forsikring af busser

  Har I en bus eller flere busser, skal I altid have den lovpligtige ansvarsforsikring, som I bl.a. kan udvide med Kasko. Med en busforsikring hos os, har I altid en fast selvrisiko og ingen kilometerbegrænsning.

  Forsikring af arbejdsmaskiner

  Har I en arbejdsmaskine med eller uden nummerplade, er det en god idé at tegne en forsikring, som dækker, hvis I fx kommer til at gøre skade på andre ting eller personer med maskinen. Det gælder, uanset om I har den stående på en byggeplads eller på et lager. En arbejdsmaskine kan have mange funktioner, og det er derfor vigtigt, at I får en forsikring, som passer til jeres behov og brug af maskinen. Det er fx individuelt, om I har brug for en kaskoforsikring eller Løfteansvar. 

  Forsikringer for vognmænd

  Som vognmand er det vigtigt at have den lovpligtige ansvarsforsikring på hvert køretøj. I kan bl.a. udvide forsikringen med Kasko, Fragtføreransvar, Løftedækning eller Miljødækning. Hos os vil I altid have en fast selvrisiko, og forsikringen er uden kilometerbegrænsning. 

  Ring til os, hvis du vil høre mere

  Ønsker I at høre mere om disse forsikringer, er I velkomne til at kontakte os.

  Ring på 33 55 55 50

  Hvad dækker firmabilforsikringen?

  Se, hvad forsikringen af firmabiler og varebiler dækker, og hvilke ekstra dækninger og services I kan tilvælge.

  Som standard dækker vi

  Ansvar

  Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, hvis I har firmabiler. Ansvarsforsikringen dækker, hvis I kommer til at skade andre personer eller deres ting, mens I kører. Forsikringen dækker også de passagerer, der kører med jer.

  Vi dækker erstatningsansvar op til 126 millioner kroner ved personskade og 25 millioner kroner ved skader på ting (gælder for 2020).

  Tilvalg

  Kasko

  Kasko dækker skader på jeres firmabiler, hvis de fx får en bule eller bliver stjålet. Vi dækker skader efter hærværk, brand, indbrud og nedfaldende genstande.

  Kasko giver jer også adgang til vores services fordelsværksteder, Lånebil og Bilhenter. Læs mere under services.

  Det er ikke lovpligtigt at have en kaskoforsikring, men den sikrer jer ved de fleste skader på jeres firmabiler og varevogne. Ansvarsforsikringen dækker ikke skader på selve bilen, og derfor vælger de fleste også Kasko for at sikre sig mod store udgifter ved skader.

  Førerplads

  Selvom I har Kasko, er føreren af bilen ikke dækket ved et solouheld – det vil sige, hvis føreren selv kører galt, uden at der er andre biler eller personer involveret. Det kan fx være, hvis føreren kører i grøften eller ind i et træ. Med dækningen Førerplads sikrer I jer erstatning, hvis I kommer til skade ved et solouheld.

  Med Førerplads kan I blandt andet få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte, varige mén, tabt erhvervsevne, lægebehandling, tandlægebehandling og fysioterapi. 

  Friskade

  Med Friskade får I en selvrisiko på 0 kr. ved disse skader:

  • Skader på køretøjets ruder, spejle, spejlhus og lygteglas. Dog ikke på soltag og tag af glas.
  • Skader, der er sket ved tyveri, røveri og hærværk.
  • Skader som følge af brand, eksplosion, kortslutning og lynnedslag.
  • Skader, der er opstået ved, at en genstand er styrtet ned på bilen.
  • Skader, hvor personen, der har ansvar for skaden, er kendt af jer, men ikke kan betale.

  Fragtføreransvar

  Med Fragtføreransvar dækker vi jeres ansvar, hvis der sker en skade på gods, som I transporterer mod betaling.

  Vejhjælp

  Få hurtig og professionel autohjælp, hvis jeres firmabil eller varevogn fx ikke kan starte eller punkterer. Vi samarbejder med Dansk Autohjælp, som rykker ud, hvis I har brug for assistance. Kan de ikke udbedre skaden på stedet, transporterer de bilen til et værksted og hjælper chaufføren og eventuelle medpassagerer med at komme videre.

  Services

  Vælger I Kasko, er disse services inkluderet.

  Fordelsværksteder

  Får I en skade på en bil, henter vi den og kører den på et udvalgt fordelsværksted. Her reparerer specialiserede mekanikere den efter bilmærkets forskrifter. Fordelsværkstederne giver jer flere fordele, blandt andet et års ekstra garanti på reparationer i forbindelse med en skade, så I har i alt tre års garanti.

  Læs mere om Fordelsværksteder

  Lånebil

  I får en lånebil i hele reparationsperioden, hvis jeres bil får en skade, der er dækket at jeres Kasko – undtagen ved glasskader, totalskader og tyveri.

  Læs mere om Lånebil

  Bilhenter

  Bilhenter er en særlig service, som I kun får hos os. Bliver jeres bil skadet, henter vi den og afleverer den på et aftalt fordelsværksted – og leverer den tilbage, når den er klar. Nemt og enkelt i en travl hverdag.

  Læs mere om Bilhenter

  Spørgsmål og svar om firmabilforsikringen

  Skal vi have en firmabilforsikring?

  Ja, I skal have en ansvarsforsikring, hvis I har firmabiler. Den er en af de lovpligtige forsikringer til erhverv, hvis I kører på offentlig vej og privat fællesvej. Ansvarsforsikringen dækker skader, I laver på andre personer og deres ting, når I kører i virksomhedens biler. Vores ansvarsforsikring dækker også skader på jeres medpassagerer og udgifter til en eventuel erstatningssag.

  Vi dækker erstatningsansvar op til 126 millioner kroner ved personskade og 25 millioner kroner ved skader på ting (gælder for 2020).

  Der står ikke noget i loven om, at I skal have en kaskoforsikring, men langt de fleste virksomheder vælger at have den for at sikre sig mod store udgifter ved skader.

  Hvad sker der, hvis vi ikke har en forsikring til vores firmabiler?

  Har I ikke en ansvarsforsikring, skal I betale et gebyr på 250 kr. pr. dag til Dansk Forening af Internationale Motorkørertøjer (DFIM).

  Uden ansvarsforsikringen risikerer I i værste fald et erstatningskrav på flere millioner kroner, hvis I kommer til at skade andre personer, mens I kører i virksomhedens biler. Dertil komme erstatning for skader på ting og udgifter til en eventuel erstatningssag.

  I skal især være opmærksomme på ansvarsforsikringen, hvis I skal sælge en firmabil. Her har køber 3 uger til at omregistrere bilen. Derfor er det bedst at omregistrere bilen sammen med køberen, før I overdrager nøglerne, så I ikke risikerer at skulle betale dagsgebyrer.

  Hvad er en ansvarsforsikring?

  Ansvarsforsikringen dækker, hvis I skader andre, når I kører i virksomhedens biler. Vi dækker også skader på andre personer, medpassagerer, andres ting og udgifter til erstatningssager. Det er lovpligtigt for jer at have en ansvarsforsikring til jeres motorkøretøjer i Danmark.

  Uden en ansvarsforsikring skal I betale en erstatning, der i værste fald kan være på mange millioner kroner, hvis I er skyld i en trafikulykke, hvor en person kommer til skade. Har I en ansvarsforsikring vil vi typisk dække et sådant erstatningskrav med op til 25 millioner kr. ved skader på ting og 126 millioner kr. ved personskader (gælder for 2020).

  Hvad er en kaskoforsikring?

  En kaskoforsikring dækker skader på jeres firmabiler og varevogne og monteret tilbehør på dem. Vi dækker skader, som jeres biler får efter færdselsuheld, tyveri, røveri, hærværk, brand, eksplosion, lynnedslag og nedstyrtende genstande. Det er skader, der ofte er dyre at få repareret og en ærgerlig udgift for virksomheden.

  Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, men sikrer jer ved de fleste tænkelige skader på jeres firmabiler og varevogne. Ansvarsforsikringen dækker ikke skader på jeres firmabiler, og derfor vælger de fleste også kaskoforsikringen.

  Gælder forsikringen for vores firmabiler og varebiler i udlandet?

  Ansvarsforsikringen

  Ansvarsforsikringen gælder i følgende lande:

  • Gruppe 1: Alle EU-lande, Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien.
  • Gruppe 2: Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

  ​I kan frit køre i den første gruppe af lande, så længe der sidder en gyldig dansk nummerplade på jeres firmabiler, og I har en ansvarsforsikring i Danmark. Den anden gruppe af lande kræver, at I medbringer det grønne kort, der dokumenterer, at bilen er ansvarsforsikret.

  Vær opmærksom på, at Kosovo ikke anerkender det grønne kort, så I skal købe en ansvarsforsikring, før I kører ind i landet. Den kan I købe ved grænsen.

  Kaskoforsikringen
  Kaskoforsikringen gælder i alle de lande, som er tilsluttet grøntkortordningen (gruppe 1 og 2), og vi dækker på samme måde som i Danmark.

  I har desuden adgang til vejhjælp i udlandet via SOS International, hvis I har en firmabilforsikring med Kasko. Vi anbefaler jer at downloade SOS-appen. Med appen kan I udfylde skadeanmeldelsen og sende jeres nøjagtige GPS-position til en dansktalende alarmcentral, som efterfølgende ringer jer op og hjælper jer hurtigt videre.

  Download SOS app

  Alternativt kan I ringe til SOS International på +45 70 10 50 52 og oplyse bilens registreringsnummer, og hvor I befinder jer.

  I skal ikke længere medbringe det røde kort, men blot huske at medbringe bilens originale registreringsattest, når I kører i udlandet – en fotokopi er ikke god nok. Hvis I lejer en bil i udlandet, følger registreringsattesten med bilen, men det er jeres ansvar, at den ligger i bilen, hvis myndighederne beder om at se den.

  Skal vi have det grønne og det røde kort med i udlandet?

  Tidligere måtte I ikke køre i udlandet med jeres firmabiler og varevogne uden at have det røde og grønne kort med. Men det er ikke længere nødvendigt. Det røde kort bliver ikke brugt længere, og I skal kun medbringe det grønne kort i enkelte lande.

  I skal kun bruge grønne kort i få lande
  Det grønne kort dokumenterer, at bilen er ansvarsforsikret. I de fleste lande behøver I dog ikke længere at have det med, men skal I blot medbringe bilens originale registreringsattest. Det gælder fx i hele EU, Norge, Island, Schweiz, Serbien og Andorra.

  I skal stadig medbringe det grønne kort, hvis I kører i Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Nordmakedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

  Vær opmærksom på, at Kosovo ikke anerkender det grønne kort. Her kan I købe en særlig ansvarsforsikring ved grænsen.

  Bestil det grønne kort her
  I kan bestille det grønne kort hos os på 33 55 55 50 eller erhverv@codan.dk. Normalt er der op til 10 dages leveringstid.

  Det røde kort bliver ikke brugt mere
  Det røde kort er dokumentation for, at bilen er kaskoforsikret. Kaskoforsikringen er vigtig, fordi den blandt andet giver adgang til vejhjælp via SOS International i de lande, der er nævnt under grønt kort. Men I behøver ikke længere have kortet med for at dokumentere, at I har forsikringen.

  I dag skal I blot medbringe bilens originale registreringsattest og downloade SOS-appen. Med appen kan I udfylde skadeanmeldelsen og sende jeres nøjagtige GPS-position til en dansktalende alarmcentral, som efterfølgende ringer jer op og hjælper jer hurtigt videre.

  Download SOS app

  Alternativt kan I ringe til SOS International på +45 70 10 50 52 og oplyse bilens registreringsnummer, og hvor I befinder jer.

  Medbring altid registreringsattesten

  Kører I med jeres firmabiler og varevogne i udlandet, er det vigtigt, at I husker de originale registreringsattester – en kopi er ikke nok. Bliver I stoppet uden de originale registreringsattester, kan myndighederne kræve, at I forlader landet.

  Hvad gør vi, hvis vores firmabil eller varevogn får en skade i Danmark?

  I skal straks anmelde skader, der er dækket af jeres firmabilforsikring til os.

  Anmeld skade her

  I skal også anmelde tyveri, røveri og hærværk til politiet.

  Kan bilen ikke blive repareret på stedet, kører vi den til et fordelsværksted, hvor I kan få en lånebil, hvis I har en firmabilforsikring med Kasko hos os.

  Læs mere om vores fordelsværksteder, Bilhenter og Lånebil her

  Er I involveret i et færdselsuheld, skal I huske at få disse oplysninger:

  • Tid og sted for ulykken.
  • Navn og adresse på modparten.
  • Registreringsnummer på modpartens køretøj.
  • Forsikringsselskaber og policenumre fra modparten.
  • Kontaktoplysninger på eventuelle vidner.
  • Billeder af skaderne.

  Hvad gør vi, hvis vi kommer ud for et uheld eller får en skade i udlandet?

  Har I brug for assistance med firmabilen eller varevognen i udlandet, skal I ringe til SOS International på +45 70 10 50 52. Her skal I blot oplyse bilens registreringsnummer, så hjælper de jer videre. Mindre skader som fx en bule, kan I få repareret, når I er kommet hjem.

  Bliv hurtigt fundet med SOS-appen
  Vi anbefaler jer at downloade SOS-appen, hvis I kører i udlandet. Her finder I fx nummeret til SOS International og en praktisk GPS-funktion, som kan vise jeres helt præcise placering i tilfælde af et stop.

  Anmeld tyveri, røveri og hærværk til politiet
  I skal både anmelde tyveri, røveri og hærværk til politiet i udlandet og i Danmark. Husk at få en kvittering for anmeldelsen til politiet i udlandet.

  Færdselsuheld
  Ved færdselsuheld i udlandet er det vigtigt at få disse oplysninger om modparten:

  • Modpartens navn og forsikringsselskab.
  • Bilens registreringsnummer, mærke, model og nationalitet.
  • Hovedvognens registreringsnummer, hvis modparten kører lastbil med trailer.
  • Dato, sted og land for uheldet.
  • Kontaktoplysninger på eventuelle vidner.

  Udfyld anmeldelsen allerede ved ulykken
  Når I anmelder skaden, skal I udfylde den internationale skadeanmeldelse og sende den til os. Vi anbefaler, at I henter SOS-appen, hvor I finder formularen og kan udfylde den sammen med modparten på ulykkesstedet. Alternativt kan I printe blanketten og have den liggende i bilen.

  Download SOS-app

  Må alle vores medarbejdere køre i bilen?

  Ja, forsikringen dækker alle jeres medarbejdere, uden det koster ekstra.

  Er der grænser for, hvor mange kilometer vi må køre?

  Nej, der er altid ubegrænset kørsel i vores erhvervsforsikringer.

  Må vi benytte firmabilerne til privat kørsel?

  Ja. Bilerne er fuldt forsikret, også selvom de er indregistreret til virksomheden, og I kører privat i dem.

  Hvad er prisen for en firmabilforsikring?

  Vi skræddersyr firmabilforsikringen, og jeres pris afhænger derfor blandt andet af bilernes antal, værdi, vægt, jeres firmaadresse og ønsker til selvrisiko og tilvalg.

  Kontakt os gerne for at få udregnet en pris på forsikringen i et uforpligtende tilbud, der passer til jeres virksomhed.

  Bliv klogere på firmabilforsikringen

  Her kan I læse mere om, hvad firmabilforsikringen dækker, og om der er noget, I skal være særlig opmærksomme på.

  Har I allerede en firmabilforsikring hos os, kan I se betingelserne i jeres police på Mit Codan.
  Læs mere om Mit Codan her.