Sygedriftstabs­forsikring

Er med til at sikre din virksomheds omsætning og overlevelse, hvis du eller en medarbejder bliver ramt af sygdom eller en ulykke.

Bestil sygedriftstabsforsikring

Hvorfor skal jeg have en sygedriftstabs­forsikring?

Hvem tager over, når virksomhedens vigtigste medarbejder bliver syg med fx stress og ikke kan passe jobbet i din virksomhed i et par måneder? Hvordan vil det påvirke din virksomheds omsætning og økonomi? Og dit eget levebrød?

  • Økonomisk sikkerhed, hvis du eller en nøglemedarbejder bliver sygemeldt på grund af sygdom eller en ulykke
  • Dækker vikarudgifter og eventuelle tab som følge af mistet omsætning
  • Hurtig og kompetent skadebehandling

Fra kun

382 kr.

om måneden*

Forsikringen dækker langt de fleste årsager til, at du bliver uarbejdsdygtig som følge af sygdom eller ulykke.
Men hvis fraværet er relateret til epidemier/pandemier, som fx corona-virus, dækker forsikringen ikke.Priser fra 382 kr. pr. måned

Se vores månedlige priser* herunder, og find den dækning, der passer din virksomhed bedst.

Månedlig pris Maksimal månedlig erstatning
382 kr. 17.063 kr.
509 kr. 22.751 kr.
632 kr. 28.438 kr.

Køb sygedriftstabsforsikring

*Priserne (2020) er gældende for virksomheder med 0-9 ansatte og er inklusiv skadeforsikringsafgift til staten på 1,1 %, men eksklusive opkrævningsgebyrer.
Se gebyrer og afgifter

Månedlig betaling
Ønsker du at betale dine forsikringer månedligt i stedet for én gang om året?
Læs mere her

Søren gik ned med stress og fik 550.000 kr.
for sygedriftstab

Søren har en succesfuld konsulentvirksomhed med Jesper, men blev desværre sygemeldt med stress i 7 måneder. Jesper drev forretningen videre, men de havde alligevel et tab på 650.000 kr. som følge af den tabte omsætning under sygemeldingen. Kommunen udbetalte 100.000 kr. til Søren i sygedagpenge, og de resterende 550.000 kr. fik de fra den udvidede sygedriftstabsforsikring hos os.

Hvad dækker sygedriftstabs­forsikringen?

Som standard dækker vi

Tab som følge af mistet omsætning, fordi du eller en medarbejder er sygemeldt

Bliver du eller en medarbejder helt eller delvist uarbejdsdygtig på grund af sygdom eller en ulykke, dækker vi tab som følge af fald i omsætningen på grund af fraværet. Det er nemlig hverken dækket af sygedagpenge eller ulykkesforsikringen.

Udgift til vikar eller lignende, så du kan fortsætte driften

Måske kan du undgå, at omsætningen falder, ved at ansætte en vikar, eller at andre medarbejdere tager ekstra timer i en periode. Her dækker forsikringen de ekstra omkostninger, du har til at opretholde omsætningen.

Fravær fra 3 uger og helt op til 49 uger

Forsikringen dækker fra 3 uger efter, at en medarbejder bliver syg eller kommer ud for en ulykke. Dækningen kan fortsætte i helt op til 49 uger.

Op til 45.000 kr. om måneden

Med sygedriftstabsforsikringen kan du få op til 28.000 kr. om måneden, hvis du eller en medarbejder bliver sygemeldt. Suppleret med sygedagpenge fra det offentlige kan det give dig op til 45.500 kr. om måneden.

Har du eller en medarbejder en personlig omsætning på mere end 500.000 kr. om året, kan du i stedet købe en udvidet sygedriftstabsforsikring.

Udvidet sygedriftstabsforsikring

Er din omsætning under 500.000 kr.?

Har du eller en medarbejder en personlig omsætning på 500.000 kr. eller derunder om året, anbefaler vi en Sygedriftstab.

Er din omsætning over 500.000 kr.?

Har du eller en medarbejder en personlig omsætning på mere end 500.000 kr. om året, anbefaler vi en udvidet sygedriftstabsforsikring. Den er til selvstændige, der har behov for højere erstatning.

Er du stadig i tvivl?

Spørgsmål og svar om sygedriftstabs­forsikringen

Hvem kan få en sygedriftstabsforsikring?

Det kan du og de af dine medarbejdere, der har en personlig omsætning, du kan opgøre selvstændigt. Personer, som forsikringen skal dække, skal være under 60 år, når de bliver meldt til.

Dækningen stopper, når personen fylder 65 år for den almindelige sygedriftstabsforsikring (personlig omsætning under 500.000 kr.) og ved 69 år for den udvidede (personlig omsætning over 500.000 kr.).

Hvad er forskellen på sygedagpenge og sygedriftstabsforsikring for selvstændige?

Som selvstændig erhvervsdrivende eller medarbejdende ægtefælle kan du få op til 17.500 kr. om måneden fra kommunen i sygedagpenge, hvis du ikke kan arbejde på grund af sygdom, eller fordi du er kommet til skade. Erstatning fra din sygedriftstabsforsikring kommer oven i det, du får i sygedagpenge. Så med både en sygedriftstabsforsikring og sygedagpenge er du dækket rigtigt godt ind.

Er det ikke spild af penge, når jeg aldrig er syg?

Måske tænker du: ”Jeg har ikke haft en sygedag de sidste 10 år, så det har jeg ikke brug for.” Vi kan desværre konstatere, at rigtig mange virksomhedsejere ikke har en plan, hvis de selv eller en nøglemedarbejder er fraværende i længere tid. Modspørgsmålet kunne være, om du har råd til, at du brækker benet og ikke kan arbejde i 10 uger, eller hvis din partner får en blodprop.

Hvor kan jeg få en pris på sygedriftstabsforsikringen?

Vi skræddersyr sygedriftstabsforsikringen til din virksomhed, og din pris vil derfor afhænge af forholdene i din virksomhed og dine ønsker til forsikringen. Kontakt os for at få udregnet et tilbud, der passer til din virksomhed.

Bliv klogere på sygedriftstabs­forsikringen

Vil du vide mere om, hvad sygedriftstabsforsikringen dækker? Og hvad den ikke dækker? Og om der er noget, du skal være særlig opmærksom på?

Vi har samlet forsikringens vigtigste dokumenter her. Så kan du få overblik, og se, hvordan den kan sikre dig og din forretning.