Bilforsikring

 • Elitebilist efter kun tre år
 • 1 års ekstra garanti med vores fordelsreparationer
 • Gratis lånebil på et af vores fordelsværksteder

Tilvælg Vejhjælp
fra kun

31 kr.

om måneden

Sådan dækker bilforsikringen

AnsvarDelkaskoKasko

Ansvar

Vi dækker skader på andre mennesker og deres ejendele, der sker, mens du kører. Vi dækker også dine medpassagerer.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Færdselsuheld

Vi dækker skader på din bil i forbindelse med færdselsuheld.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Tyveri og hærværk

Vi dækker tyveri af din bil og skader som følge af hærværk.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Brand

Vi dækker skader på din bil som følge af brand, eksplosion eller lynnedslag.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Nedstyrtende genstande

Vi dækker skader på din bil som følge af nedstyrtende genstande, eksempelvis nedfaldne grene.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Psykologisk krisehjælp

Vi tilbyder psykologisk krisehjælp i forbindelse med et uheld med bilen, hvis skaden er dækket af forsikringen, og dit liv har været i fare.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Fejltankning

Vi dækker bugsering af bilen ved fejltankning samt tømning og rensning af tanken.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Selvrisikosikring

Vi fritager dig for at betale selvrisiko ved visse typer af skader, heriblandt udskiftning af forrude, hærværk og parkeringsskader ved påkørsel af din bil med et motordrevet køretøj (altså ikke indkøbsvogne eller slag fra bildøre).

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Vejhjælp

Vi giver dig hjælp på stedet, døgnet rundt, hvis din bil ikke kan starte, eller din bil går i stå.

Læs mere om Vejhjælp 

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Førerplads

Som fører af bilen giver vi dig erstatning ved solouheld, dvs. uheld, der ikke involverer andre trafikanter.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Afleveringskasko ved leasing

Vi dækker visse kaskoskader på leasede biler, eksempelvis en lille bule, der konstateres ved aflevering af bilen.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Trinsikring (kun for trinbilister)

Vi sikrer dig mod at rykke til et dyrere pristrin efter visse typer af skader, eksempelvis skader på bilens ruder eller skader, der skyldes tyveri eller hærværk.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Udvidet trinsikring (kun for trinbilister)

Vi sikrer dig mod at rykke til et dyrere pristrin uanset typen af skade.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Services

AnsvarDelkaskoKasko

Bilhenter

Hvis din bil får en skade, men lovligt kan køre videre efter skaden, henter vi bilen, leverer en lånebil og returnerer din reparerede bil – såfremt du benytter dig af vores fordelsværksteder. Vi tilbyder Bilhenter i hele Danmark bortset fra ikke-brofaste øer og Grønland.

Læs mere om Codan Bilhenter

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Lånebil

Vi tilbyder dig en lånebil, mens din egen bil bliver repareret efter en kaskoskade, såfremt du benytter dig af et af vores fordelsværksteder. Lånebilen tilbydes i hele Danmark med undtagelse af ikke-brofaste øer og Grønland.

Læs mere om Codan Lånebil.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Et års ekstra garanti på reparation af kaskoskader

Du får i alt tre års garanti, hvis du benytter dig af et af vores fordelsværksteder.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Fri reparation af stenslag

Vi reparerer stenslag i forruden gratis, uanset om du er på arbejde eller hjemme.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Pris og forsikringsbetingelser

Beregn pris på din bilforsikring

Beregn prisen på forsikring af din bil med vores forsikringsberegner. Indtast din bils nummerplade samt oplysninger om dig og din kørsel, og få en prisberegning med det samme. Du kan også få oplyst vores priser på telefon 33 55 55 50.

Bliv Elitebilist efter kun tre år

Som ny bilist får du status som Trinbilist. Det betyder, at prisen på din bilforsikring falder hvert år, du kører skadefrit, og at prisen stiger, hvis du får en skade. Hvis du er over 25 år og har kørt skadefrit i de seneste tre år med en kaskoforsikring, opnår du status som Elitebilist.

Rabatter og fordele

Kernekunde
Saml dine forsikringer hos os, og opnå attraktive rabatter. Hvis du har to forsikringer hos os, eksempelvis bilforsikring og indboforsikring, giver vi dig 10 % rabat. Hvis du tre forsikringer hos os, eksempelvis bilforsikring, husforsikring og ulykkesforsikring, giver vi dig 15 % rabat.

Læs mere om at blive Kernekunde.

Rabat- og fordelsaftaler
Hvis du er medarbejder i eller medlem af en af de mange virksomheder, forbund og foreninger, som vi har en samarbejdsaftale med, kan der være rigtig gode penge at spare og særlige fordele forbundet med forsikring af din bil.

Læs mere om vores rabat- og fordelsaftaler.

 

Hvis du vil vide mere om Codan bilforsikring

Læs mere om Codan bilforsikring

Få en skræddersyet bilforsikring

Når du ejer eller leaser en bil, skal du have en forsikring til din bil, som modsvarer de behov, du har. Det gælder både i forhold til den type bil, som du har, samt en række andre parametre. Hos Codan kan vi hjælpe dig med at afdække dine behov, og vi sidder klar til at hjælpe dig med at få et overblik over de forskellige bilforsikringer, dækninger samt tilvalg, som vi tilbyder. Herunder de rabatter, priser og fordele, du kan få. Ring og hør mere på 33 55 55 50.

Hvis du ønsker en dagligdag, hvor du kan køre bil uden at skulle bekymre dig unødigt, er det meget vigtigt, at du er optimalt dækket ind. Hos Codan tilbyder vi dig en række forskellige bilforsikringer, som passer til enhver økonomi, og vi er eksperter i at rådgive dig med udgangspunkt i blandt andet biltype og prisklasser, ligesom vi tager højde for de varierende behov, som måtte gøre sig gældende for dig. Den bilforsikring, som passer til dig, er nemlig ikke altid den bedste til din nabo.

Beregn selv prisen på din nye bilforsikring

Med vores prisberegner kan du i ro og mag selv beregne, hvad en bilforsikring vil koste dig. Du får med det samme et overblik over priser, rabatter og fordele – ligesom du ved selvsyn kan se forskellen på de forskellige bilforsikringer. Det giver dig alle muligheder for at vælge den bilforsikring, som passer bedst til dig, og du kan træffe et valg baseret på den måde, som du bruger din bil på i hverdagen. Det er både sund logik og et økonomisk forsvarligt valg.

Nu er det jo sådan, at du kan finde et hav af forskellige bilforsikringer, hvor det ene selskab efter det andet forsøger at presse prisen så meget, at selve forsikringen efterhånden bliver udvandet. Derfor skal du se dig godt for. Hos Codan tilbyder vi dig gennemsigtige forsikringsbetingelser og priser, hvilket blandt andet kommer til udtryk via vores prisberegner, der lynhurtigt giver dig overblik over dine muligheder.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal tegne en kaskoforsikring, eller om du har behov for yderligere services, kan du få et overblik over dækningerne øverst på siden eller læse videre her. Husk, at det, der ved første indtryk er billigst, tit er dyrest i længden. Brug derfor den nødvendige tid på at gennemsøge markedet.

Hvilke bilforsikringer findes der?

Hvilken forsikring, som du skal tegne, afhænger som sagt af forskellige variabler. Du skal tage stilling til selvrisiko, biltype, antal kørte kilometer om året, ligesom det spiller en rolle, hvor du bor i landet, og om du har haft skader på din bil før i tiden. Specielt sidstnævnte faktor er vigtig, da dine skadesfri perioder afgør din anciennitet.

Helt grundlæggende findes der tre forskellige typer af bilforsikringer. Den mest basale er ansvarsforsikringen, som i øvrigt er lovpligtig. Det vil sige, at du altid skal have sådan en, hvis du skal føre din bil på lovlig vis. Det er således også den billigste måde at forsikre din bil på.

Hvis du ønsker at forsikre din bil yderligere, kan vi hos Codan tilbyde dig en meget omfattende kaskoforsikring, hvor du ovenikøbet får en række af tilvalgsmuligheder serveret. Men du kan også vælge en delkasko. Her får du naturligvis ansvarsforsikringen plus en række af de gode services fra den store kaskoforsikring.

Udover selve dækningen i kasko- og delkaskoforsikringen indbefatter disse to også en række af services. Det er services, som er beregnet til at hjælpe dig let og bekvemt, hvis uheldet er ude, og du for eksempel har brug for en lånebil. I en travl hverdag, hvor du skal hente dine børn og i øvrigt få dagene til at hænge sammen, ved vi hos Codan nemlig godt, at du er meget afhængig af, at du kan komme rundt.

Men lad os gå en smule mere i dybden med disse tre forskellige forsikringer. Så er det nemlig meget lettere for dig at danne dig en idé om, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke forsikringer til din bil, du skal vælge.

Ansvarsforsikring

Når det kommer til forsikring af bilen, skal du som et absolut minimum tegne en ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring er en helt basal bilforsikring, der dækker de skader, som måtte opstå i forbindelse med brug af bilen, hvis du skulle være så uheldig at blive impliceret i et færdselsuheld. Denne bilforsikring dækker ikke skader på dig som følge af uheldet, men den dækker dine passagerer, fodgængere, cyklister og andres bilisters tab. Du skal huske på, at forsikringen er lovpligtig. Hvis du alligevel vælger at køre bil uden en ansvarsforsikring, får du en bøde.

I det hele taget er der flere og flere, som ser stort på at tegne en ansvarsforsikring på trods af, at den er lovpligtig. Og det billede bør vi vende. Når du bevæger dig ud i trafikken, har du nemlig ikke blot et ansvar for at fragte dig selv og din familie trygt og sikkert afsted. Du har også et ansvar i forhold til øvrige trafikanter. Fra cyklister til bilister og fodgængere. Med en ansvarsforsikring sender du et klart signal om, at du tager dit ansvar alvorligt og kerer dig om andre mennesker sikkerhed. Hvis du bliver involveret i en trafikulykke uden en ansvarsforsikring, kan du komme til at hænge på et meget stort erstatningskrav. Et erstatningskrav, som vi under normale omstændigheder ville have taget os af.

Lad os se på et eksempel. Du kører en tur i din bil, og da det er uventet glat, når du ikke at bremse, og du kommer til at køre ind i naboens bil, da du kommer hjem. Den får et par skader, som beløber sig til cirka 15.000 kroner. Her vil din ansvarsforsikring dække, da du hverken er spirituspåvirket, har kørt for stærkt eller på anden måde forbudt dig mod lovgivningen. Havde du brudt dig mod loven, ville du med stor sandsynlighed selv skulle betale.

Hvorvidt forsikringen dækker eller ej kan dog være kompliceret i mange tilfælde. Kører du uforsvarligt og rammer du en cyklist, og det kan bevises, at det er din skyld, dækker forsikringen højst sandsynligt ikke. Er det derimod cyklisten, der har kørt uforsvarligt, og dette kan bevises, dækker forsikringen. Sørg altid for at have så mange beviser og informationer som muligt. Helst officielle rapporter, hvis det kan lade sig gøre.

Hvis du vælger blot at tegne en ansvarsforsikring, kan du som tilvalg til forsikringen af din bil inkludere vejhjælp. Vejhjælp sikrer dig, at Codan yder dig hjælp på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet, hvis du skulle være så uheldig, at din bil ikke vil starte, eller hvis den pludselig går i stå. Vi når stort set altid frem inden for en time, hvorefter vi udbedrer skaden på stedet. Der kan eksempelvis være tale om behov for hjulskift, oplukning af bildør eller tilførsel af brændstof. Hvis det ikke er muligt at reparere din bil på stedet, bugserer vi dit køretøj til din bopæl eller et valgfrit værksted, og vi sørger samtidig for, at du får hjælp til din videre transport.

Et godt eksempel på en situation, hvor det kan være fordelagtigt at nøjes med at tegne en ansvarsforsikring, kan være, hvis du er ung under 25 år. Ansvarsforsikringen er nemlig vores billigste forsikring. Med årene kan du tegne en dyrere bilforsikring med flere dækninger, så du altid har en forsikring, der passer til dit økonomiske råderum.

Kasko- og delkaskoforsikring

Nu bevæger vi os væk fra den lovpligtige ansvarsforsikring videre til den såkaldte kaskoforsikring. Hos Codan er vores kaskoforsikring den mest omfattende forsikring, og med den følger en lang række af services. Udover den dækning, som gør sig gældende i ansvarsforsikringen, dækker kaskoforsikringen også mod en mængde af uforudsete hændelser. Modsat ansvarsforsikringen dækker kaskoforsikringen nemlig din bil. Det kan eksempelvis dreje sig om tyveri af din bil, skader på ruder, spejle og lygteglas. Men også voldsommere ting såsom brand, eksplosion og lynnedslag dækkes af en kaskoforsikring.

Skulle du komme ud for et trafikuheld i din bil, får du mulighed for gratis psykologhjælp, ligesom en kaskoforsikring hos Codan også dækker, hvis du skulle have været så uheldig at fylde det forkerte brændstof på bilen. I det hele taget er en kaskoforsikring en forsikring mod alle de tænkelige hændelser, som kan ske ved dit køretøj, når du kører bil. Og det er en forsikring til din bil, som gør, at du hver morgen roligt kan sætte dig ind i bilen og være vis på, at hjælpen altid er lige om hjørnet.

Hvis vi igen ser på et eksempel – og bruger det samme som før, hvor du er ude at køre i din bil og kommer til at køre ind i naboens bil – så beløber skaderne sig på naboens bil stadig til 15.000 kroner, mens skaderne på din egen bil er på 8.000 kroner. Igen dækker din ansvarsforsikring skaderne på naboens bil – og hvis du har en kaskoforsikring, bliver din egen værkstedsregning også dækket. Dog minus selvrisikoen, som er et koncept, vi vender tilbage til lidt senere.

Forsikringen af din bil indbefatter derudover flere fordelagtige services, når du tegner en delkasko eller kaskoforsikring. Eksempelvis kan du drage fordel af Codan bilhenter, hvis din bil får en skade, men lovligt kan fortsætte med at køre videre. I de tilfælde kan du benytte et af vores fordelsværksteder, hvorefter vi henter din bil, stiller en lånebil til rådighed og returnerer din reparerede bil til dig.

Benytter du dig af et af vores fordelsværksteder, får du tre års garanti på reparation af kaskoskader. For både kasko og delkasko tilbyder vi gratis reparation af stenslag i forruden som en del af din bilforsikring, lige meget om skaden er sket hjemme eller på arbejde.

Tilvalg til kasko- og delkaskoforsikring hos Codan

Når du har truffet et valg om at tegne din kaskoforsikring gennem Codan, får du mulighed for at tilkøbe flere forskellige services. Uanset typen af kaskoforsikring kan du vælge vejhjælp, og du kan vælge førerplads, der betyder, at du får en erstatning, hvis du som solobilist er ude for et uheld, der ikke involverer andre bilister, og du kommer til skade.

Hos Codan opererer vi med begrebet trinbilist. Det er en ordning, hvis formål er at sørge for, at din pris på forsikringen bliver billigere og billigere, jo længere tid du kører bil, uden at du er involveret i uheld. Det betyder, at du også kan vælge den såkaldte trinsikring, som er din garanti for, at du ikke kommer til at betale mere i forsikringspræmie, hvis du skulle blive udsat for forskellige typer af skader såsom hærværk mod eller tyveri af din bil.

Hvis du gerne vil helgardere dig, kan du tilkøbe en udvidet trinsikring. Her stiger din præmie ikke, uanset hvilken skade du måtte komme ud for. Hvis du kører meget i bil og gerne vil være på den sikre side, er det absolut en mulighed, som du skal overveje at inkludere i dit forsikringstilbud.

Som du kan se af ovenstående, har du som bilejer mange muligheder for at få præcis den samling af forsikringer og services, du har brug for. Dermed kan vi hos Codan tilgodese mange forskellige typer af kunder og på alle måder sørge for, at du trygt og roligt kan begive dig ud i trafikken uden at være bange for at havne i en situation, hvor du ikke kan overskue de økonomiske konsekvenser.

Bliv kernekunde hos Codan og spar penge

Er der en genvej til en billig bilforsikring? Ja, det er der. Men det kræver, at du bliver kernekunde hos Codan. For at blive kernekunde hos Codan skal du samle alle dine forsikringer hos os, og dermed opnår du en række attraktive rabatter. Du kan for eksempel samle to eller flere forsikringstyper hos Codan, ved at du kombinerer din bilforsikring med en indboforsikring, en husforsikring, en ulykkesforsikring eller en bådforsikring.

Når du kombinerer to forskellige kerneforsikringer, giver vi dig til gengæld 10% rabat. Samler du tre forsikringer hos os, giver vi dig 15% rabat. Og hvis du køber dine forsikringer online, kan du få hele 23% rabat. Det er mange penge at spare. På den måde kan du som kernekunde samle dine forsikringer et sted. Det er med til at give dig et godt overblik over, hvad du egentlig har af forsikringer. I øvrigt kan du – hvis du er over 25 år og har en kaskoforsikring – blive elitebilist efter blot tre år hos Codan. Det kan godt betale sig.

Du kan læse mere i aftalebetingelserne, der gør sig gældende for kernekunder, hvis du påtænker at kombinere din bilforsikring med andre forsikringer. Vi står endvidere til rådighed, hvis du har spørgsmål til priser eller til hvilken type forsikring, der er bedst til lige netop den situation, du står i, og de forhold, der gør sig gældende for dig med hensyn til biltype, anciennitet eller andet.

Ring til os på telefon 33 55 55 50, hvis du har spørgsmål eller ønsker at købe en forsikring. Husk, at du også kan købe din forsikring online. Vi ser frem til at hjælpe dig med at finde en god og billig bilforsikring, der passer til din bil og dine behov. Du kan også læse videre her, hvor vi give dig en masse uddybende råd både om bilforsikring og øvrige ting, du som bilejer kan have brug for at blive klogere på.

Værd at vide om forsikring til bil

Skal du til at lede efter en bilforsikring, giver det god mening, at du bruger tid på at se på, hvilke muligheder du har. Der findes nemlig en lang række af forsikringer til biler, og det kan være svært at finde hoved og hale i dem alle samt gennemskue de vilkår, som knytter sig til de forskellige typer af forsikringer. Det kan også være, at du har behov for tillægsforsikringer såsom vejhjælp eller gratis reparation af stenslag – altså en glasforsikring. I denne guide vil vi se nærmere på de overvejelser, som du skal gøre dig, inden du træffer den endelige beslutning og køber en eller flere forsikringer til din bil.

Allerførst skal du vide, at bilforsikringer er afhængige af en mængde af forskellige parametre. For det første afhænger prisen af din bils stand og type. Der er forskel på at skulle tegne en kaskoforsikring på en helt ny bil, som kommer direkte fra fabrikken, og en bil, som har mange år på bagen, og hvor det er forventeligt, at den inden for den nærmeste fremtid får en skade. Her vil prisen på sidstnævnte normalt være højest.

Når det kommer til den lovpligtige ansvarsforsikring, er billedet en smule anderledes. En ansvarsforsikring er så at sige en bilforsikring, der sikrer andre trafikanter mod eventuelle uheld, som du er involveret i. Risikoen for at du bliver involveret i et uheld beregnes også ud fra forskellige parametre. Det kan dreje sig om typen af bil, din alder, dit køn, ligesom en historik uden uheld bestemt taler til din fordel, når du ønsker en forsikring, som ikke koster en formue.

Er en bilforsikring lovpligtig?

Der er mange mennesker, som er i tvivl om, hvorvidt det er lovpligtigt at tegne en bilforsikring. Igen skal du her skelne mellem alle de forskellige forsikringer til bil, som du kan købe. For det er faktisk ikke lovpligtigt at tegne en kaskoforsikring, ligesom du også selv kan bestemme, om du vil have en glasforsikring til bilen. Derimod er det lovpligtigt – og det gælder alle bilister – at tegne en ansvarsforsikring.

Som du kunne læse i det ovenstående, er en ansvarsforsikring så at sige en bilforsikring, der sikrer andre trafikanter, både bilister, cyklister og andre, mod dig. Det vil sige, at denne forsikring til din bil sørger for, at der bliver udbetalt eventuel erstatning til for eksempel en cyklist, hvis du skulle blive involveret i et uheld. Altså skal du altid tegne en ansvarsforsikring.

Når det kommer til kaskoforsikringer og andre tillægsforsikringer og services, som du kan føje til din portefølje af forsikringer, er disse derimod frivillige. Men at der er forbundet en frivillighed med disse bilforsikringer gør ikke, at du automatisk skal fravælge dem. Der kan være mange og tungtvejende grunde til at tilvælge en række af disse forsikringer til din bil. Det giver for eksempel god mening, at du tegner en kaskoforsikring, hvis du har købt en helt ny bil, og du gerne vil undgå selv at skulle betale for skader som følge af færdselsuheld eller tyveri og hærværk.

Hvis du derimod har en noget ældre bil, som du alligevel ikke regner med at skulle bruge i særlig lang tid, kan det måske godt svare sig at fravælge kaskoforsikringen og bruge pengene på en god ansvarsforsikring. Men det er i alle tilfælde en vurderingssag, som du må foretage dig eventuelt sammen dit forsikringsselskab, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du er bedst sikret i forhold til din livssituation.

Gå ikke på kompromis med din bilforsikring

Når du ejer en bil, skal du ikke gå på kompromis med den bilforsikring, som du tegner. Du skal derfor altid sørge for at alliere dig med et forsikringsselskab, der tager hånd om netop dine behov. At have en god og dækkende forsikring i baghånden spiller en stor rolle, når du i din dagligdag skal køre i din bil uden at bekymre dig unødigt om konsekvenserne, hvis du bliver impliceret i et uheld.

Og det er også derfor, at du hos Codan kan finde et stort udvalg af bilforsikringer i forskellige prisklasser. På den måde kan vi imødekomme ethvert økonomisk udgangspunkt, og du kan tegne en forsikring til din bil, som modsvarer de behov, du har. Der er nemlig forskel på folk og biler. Måske kører du mange kilometer til og fra arbejde hver dag – eller måske bruger du kun din bil en gang eller to om ugen. Her kan det være naturligt at vælge to forskellige bilforsikringer.

Bilforsikring ved leasing – Hvordan forsikrer du en leaset bil?

Det er blevet mere og mere populært at lease biler. Men også når du leaser en bil, skal du være opmærksom på, at du skal tegne forsikringer. Hos Codan har vi den meget populære afleveringskasko. Det er en bilforsikring, som dækker visse kaskoskader på leasede biler, når bilen skal afleveres tilbage til forhandleren. Når du leaser en bil, skal du nemlig være opmærksom på, at bilens stand skal svare til den stand, som du kan forvente, at en bil på eksempelvis tre år har. Og hvis bilen har lidt for mange skrammer, kan det være, at forhandleren brokker sig, og pludselig skal du til af egen lomme at betale for udbedringen af de skader.

Med sådan en forsikring til bil kan du med langt større tryghed lease en bil uden at være bange for den dag, hvor du igen skal aflevere den og stå på mål for dens stand. Om ikke andet slipper du i hvert fald for at betale den fulde pris for de skader, som er opstået. Det er en god løsning på et problem, som mange, der leaser biler, har nydt godt af. Så du skal altså huske på, at du stadig skal forsikre din bil, selvom du blot har leaset den.

Husk, at en bilforsikring giver dig tryghed

Når du køber en ny bil, skal du ofte bruge ret mange penge på anskaffelsen. Og helt rationelt set giver det ret god mening, at du sørger for at forsikre bilen. Både i forhold til dine medtrafikanter, men naturligvis også fordi bilen besidder en betragtelig økonomisk værdi, ligesom det kan være forbundet med ret mange udgifter til reparationer, hvis bilen er involveret i et færdselsuheld, eller den på anden måde lider en skade, som du skal betale for.

Derfor er det så vigtigt, at du husker på at forsikre din bil. Ligesom du naturligvis forsikrer dit indbo, måske har en ulykkesforsikring eller har andre former for forsikringer. Det er jo slet ikke sikkert, at din forsikring kommer i brug, men det er jo den måde, som en forsikring fungerer på.

Her er præmissen den, at du altid kan få hjælp, hvis uheldet er ude. Men hvis dit forsikringsselskab altid skal stå dig bi, må du nødvendigvis betale for den service. Det giver god mening, og i sidste ende er der tale om, at du kan føle dig tryg i din hverdag uden hele tiden at bekymre dig for, hvad der kunne ske. For skulle uheldet være ude, er du nemlig sikker på, at dit forsikringsselskab hjælper dig videre. Det er nemlig den kontrakt, som et forsikringsforhold bygger på.

Guide: Sådan vælger du den rette bil

Bilkøb er en stor investering, som for mange mennesker kun overgås af købet af en bolig. Derfor er der også al mulig grund til at gå til opgaven med et vågent øje, så du igen kan gøre den bedste handel og ikke mindst også i dette tilfælde får præcis den bil, som modsvarer både dine behov og ikke mindst din økonomi. Det gælder både selve bilkøbet og de efterfølgende udgifter til forsikringer og andet.

Sørg for at lave en grundig research

Med til at opnå et vellykket resultat gælder det på bilmarkedet ligesom med så mange andre områder i livet, at det godt kan betale sig at lave en masse research. Og her tænker vi blandt andet på, at du med adgangen til nettet har fået alletiders mulighed for at uddanne dig selv og finde ud af, hvordan og hvorledes dit bilkøb skal foregå. Du kan benytte dig af en mængde af forskellige sider, hvor du kan finde alle mulige og umulige oplysninger om de biler, som du har udset dig. Find ud af, hvordan andre folks erfaringer har været med de pågældende biler, og se eventuelt, om du kan opdrive en anmeldelse af bilen. Blandt andet FDM er en god kilde, hvis du ønsker troværdig information, der leveres på en måde, som er til at forstå.

Husk på, at bilmarkedet godt kan fremstå en smule som en rodekasse, og du skal i særlig grad holde øjne og ører åbne, hvis du er på udkig efter en brugt bil. Her kan du nemlig både spare mange penge, men også ufrivilligt havne i en situation, hvor du måske efterfølgende føler dig taget ved næsen. Det vil vi gerne hjælpe dig med at undgå.

For ikke nok med at du skal finde ud af, hvilken bil du skal have. Du skal også tænke i forsikring til bilen, hvor bilens stand samt en lang række af andre parametre er med til at afgøre, hvilken bilforsikring du senere skal vælge. Du kan læse mere om forsikring til din nye eller brugte bil lidt længere nede på siden. Derfor skal vi igen råde dig til, at du bruger tid og kræfter på nøje at overveje alle de delelementer, som udgør basen i et bilkøb. Det er nemlig sjældent nok blot at tage op til den nærmeste forhandler og pege på den bil, som du ønsker dig. Sagerne er gerne en smule mere komplicerede.

Skal du købe en ny eller brugt bil?

Noget af det, som du naturligvis skal overveje, er, om du ønsker at anskaffe dig en ny eller en brugt bil. Her er du måske først og fremmest begrænset af dine økonomiske muligheder, men der kan også ligge andre overvejelser til grund for den beslutning, som du ender med at træffe.

Fordelen ved at købe en ny bil er blandt andet, at den leveres med nyvognsgaranti. Og du kan normalt også være relativ sikker på, at der går lang tid før, at du skal til at spekulere på, om bilen skal have nye dæk, om koblingen udskiftes, eller om der skal foretages andre reparationer. Dertil er der naturligvis det lækre ved at kunne sætte sig ind i en ny bil, som ingen andre har ejet før dig. Ligesom du får alle muligheder for at skabe dig en bil, der rummer alle de elementer, som du har brug for. Det kan være automatgear, klimaanlæg og så videre.

Når du køber en ny bil, får du ofte at vide, at den mister stor værdi i det øjeblik, hvor den forlader forhandlerens vindue, og du kører hjemad. Og der er også en smule sandhed i det udsagn. Men det spiller ikke nogen faktisk rolle, hvis du har tænkt dig at beholde bilen i en længere årrække. Kun hvis du overvejer at skille dig af med bilen kort tid efter købet, vil du kunne se, at værdien på den er faldet.

Hvis dit budget kan bære anskaffelsen af en ny bil, og du til daglig har et stort behov for at kunne komme eksempelvis langt til og fra arbejde, bør du overveje, om det ikke giver mest mening at købe en ny model. For det første kører nye biler længere på literen, ligesom der er to års reklamationsret på nye biler. Med en ny bil har du også bedre muligheder for at være sikker på, at dit budget holder, da du ikke pludselig skal betale for store reparationer selv. I øvrigt er ansvarsforsikring, kasko- og delkaskoforsikring sædvanligvis billigere, når du tegner disse til en ny bil.

Faldgruber og fordele, når du køber brugt bil

Hvis du er ude efter at gøre en god handel, hvor du kan få ekstra meget for pengene, kan en brugt bil også komme på tale. Her kan det ske, at du på egen krop opdager, hvordan markedet har presset prisen på den dyre bil, som du ikke har råd til at købe fra ny. Men der er også ulemper knyttet til købet af en brugt bil.

For det første får du normalt ingen garanti på selve bilen – men du beholder dog de 24 måneders reklamationsret. Du har heller ikke nogen anelse om, hvordan bilen har opført sig før i tiden – og en kobling kan sagtens føles fin og god for i næste øjeblik at gå i stykker, fordi den i flere år er blevet filet lidt rigeligt på. Så måske går bilen mere i stykker, end hvis det drejede sig om en ny model.

Hvis du ikke kører så mange kilometer, kan det godt betale sig at se nærmere på en brugt bil. Her kan du faktisk også med fordel overveje at købe en brugt leasingbil. Det har nemlig den fordel, at bilen ikke mister så meget værdi og på samme tid har gennemgået alle sine servicebesøg.

Når det kommer til anskaffelsen af en brugt bil, skal du være i stand til at kunne opretholde et budget, der har luft til uventede reparationer. For selvom en forsikring til bil kan dække nogle af reparationerne, er der også nogle, som du selv må betale. Og helt afhængigt af størrelsen på din selvrisiko på for eksempel din kaskoforsikring kan du faktisk komme til at skulle betale størstedelen af pengene selv.

Dernæst skal du også tænke på, om du er ved at købe en bil, der lever op til de sikkerhedskrav, som du ønsker. Hvis du skal køre med børn, er det vigtigt, at du kan spænde autostolene ordentligt fast, og du bør i det hele taget sikre dig, at den grundlæggende sikkerhed er til stede. Det er vanligvis ikke det store problem på det danske bilmarked, men afsæt alligevel tid til at gennemgå bilen fra a til z.

Har du brug for en familiebil eller en ego-bil?

Lidt i forlængelse af ovenstående skal du naturligvis også tænke over, om du er på udkig efter en lille rap bil, som du let kan manøvrere rundt i byen, eller om du i stedet har brug for en stor bil, hvor der er plads til to børn plus det løse. Det kan nemlig være tiltrækkende at gå efter hestekræfter frem for eksempelvis komfort, men det er ikke altid, at det er den smarteste løsning.

Igen skal du overveje, hvad du først og fremmest skal bruge bilen til. Hvis du dagligt har behov for at køre mange kilometer på grund af eksempelvis dit arbejde, skal du have dig en bil, som yder dig en god siddekomfort, og som du i øvrigt føler dig godt tilpas i. Nogle biler er for eksempel ikke skabt til meget høje mennesker, og her skal du være opmærksom på, om du rent faktisk kan se ordentligt ud ad forruden, og om du kan have dine ben bag rattet.

Hvad med brændstof?

Du skal også gøre dig overvejelser om, hvorvidt din bil skal køre på benzin eller diesel. ligesom du kan finde nyere såkaldte hybridbiler. Den gængse opfattelse er, at du skal vælge brændstof ud fra dit køremønster, men helt så enkelt er regnestykket ikke, da du også skal være opmærksom på eksempelvis afgifter og priser på diesel og benzin.

Diesel

Der er en tommelfingerregel, som siger, at du som et minimum skal køre 30 kilometer og 30 minutter pr. køretur om dagen, hvis du skal vælge en dieselbil. Ved første øjekast kan det også se ud som, at det er langt billigere at vælge en dieselbil, da prisen på diesel i flere år har været (markant) lavere end benzin. Men her er det, at billedet bliver en smule mudret. For du skal nemlig huske på, at en dieselbil er belagt med flere afgifter, så forskellen langt hen ad vejen udlignes. Dog er det korrekt, at en dieselbil kører længere på literen, og den direkte udgift til brændstof er mindre.

Men med en dieselbil får du bestemt en motor, som er sat i verden for at yde kraft. Og hvis du har det rette kørselsmønster og i det hele taget kører længere ture – også med campingvogne bag bilen – er en dieselbil et absolut fornuftigt valg.

Benzin

Hvis du derimod mest kører små korte ture med kold motor, bør du overveje at købe en bil, der bruger benzin. En anden fordel ved benzinbiler er, at de ikke er så dyre at anskaffe sig som dieselbilerne. Her kan du meget lettere finde dig en fiks lille bybil, som ikke koster en formue.

En af grundene til at dieselbiler før i tiden nød så stor popularitet hang også sammen med, at de kunne køre meget længere på literen end traditionelle benzinbiler. Men de senere år er der sket en stor udvikling på det område, og nu kan du sagtens finde en benzinbil, som kan køre markant længere på literen end før i tiden. Der er nemlig også opstået et incitament for at udvikle nye og bedre motorer – både fordi der er penge i at hive trofaste dieselbilister over på benzin-siden – men også fordi, at det traditionelle brændstof til biler er under pres. Flere og flere ønsker nemlig adgang til løsninger, der i langt mindre grad end tidligere påvirker miljøet på en dårlig måde. Og det bringer os videre til hybridbilen.

Hybrid

Hybridbilen er et forsøg på at kombinere det bedste fra el-bilen med benzinmotorens gode egenskaber. En hybridbil kører på strøm, når den ikke har brug for voldsomt meget kraft. Det kan for eksempel være ved bykørsel, eller når du holder i kø på motorvejen. Hvis du får brug for mere kraft og eventuelt skal accelerere voldsomt, kan benzinmotoren hurtigt tage over og forsyne bilen med de krævede hestekræfter.

Selvom Toyota har produceret hybridbiler siden 1996, er det først for nylig, at danskerne virkelig har fået øjnene op for dem. Men det hænger også sammen med, at der er sket en omlægning af afgifterne, som har gjort det billigere at købe en hybridbil. Hvorom alting er, er det et faktum, at hybridbiler nu til dags sælges meget hurtigt. Men stadig er de først og fremmest anvendelige til de mindre ture i byen. Hvis du skal sydpå og skal køre 150 kilometer i timen på den tyske Autobahn, bør du nok vælge en ren benzin- eller dieselmodel.

Økonomi, ansvarsforsikring og kaskoforsikring

Det koster penge at købe en bil, og du skal huske på, at det også efter købet er en post, som du skal regne med i dit budget. Muligvis skal du låne penge til bilen i en bank, hvor du dog kan forhandle dig frem til noget fordelagtige vilkår, hvis du bruger lidt kræfter på at undersøge markedet for billån. Du kan også ofte få en finansieringsaftale det sted, hvor du handler bilen, men vær altid opmærksom på de vilkår, som knytter sig til aftalen. For eksempel renter og årlige omkostninger i procent – også kendt som ÅOP.

Du skal altid have en ansvarsforsikring

Uanset hvilken bil du køber, skal du som et absolut minimum have en ansvarsforsikring til bilen. Det er er lovpligtig forsikring, som alle motorkøretøjer skal have. Den dækker så at sige det ansvar, som du har i trafikken, over for andre trafikanter. Lad os sige, at du kommer til at køre op i bagenden på en anden bil, og føreren af den bil kommer til skade. Så dækker din ansvarsforsikring de skader, der sker på vedkommendes bil samt hans eller hendes eventuelle erstatning. Ansvarsforsikringen dækker også dine medpassagerer, men du skal være opmærksom på, at du ikke selv er dækket af den. Du kan altså ikke få en ansvarsforsikring til at dække de skader, som sker på din egen bil. Eller skader, som sker med dig.

Kaskoforsikringen tager hånd om dig

Når du anskaffer dig en ny eller en brugt bil, kan det give god mening, at du udover den lovpligtige ansvarsforsikring også tegner en kaskoforsikring. Med en kaskoforsikring dækker du nemlig også dig selv ind. Det betyder for eksempel, at du er beskyttet mod tyveri og hærværk mod din bil, ligesom du kan få psykologisk krisehjælp, hvis du har været udsat for et traumatiserende færdselsuheld. En kaskoforsikring tager sig af stort set alle de tænkelige uheld, som du kan havne i, og det er en god forsikring at have i baghånden, hvis du ønsker at kunne bevæge dig frit og ubekymret i trafikken, velvidende at din forsikring tager sig af dig, hvad enten du eller din bil får en skade.

Slutsedlen er bindende

Som du kan læse i det ovenstående, er der mange ting, som du skal tage stilling til, når du skal købe enten en ny eller en brugt bil. Og det sidste punkt i rejsen, inden du kan sætte dig bag rattet og køre hjem, er slutsedlen. Slutsedlen er et uhyre vigtigt dokument, som cementerer handlen mellem dig og den anden part. Hvis du ikke er vant til at læse den slags dokumenter, kan du alliere dig med FDM, som her har specialistviden. Du kan faktisk tage forbehold for, at FDM godkender slutsedlen og tilbagekalde handlen, hvis FDM kommer frem til, at dokumentet har fejl og mangler, som skal rettes.

FDM gennemgik i 2017 1000 slutsedler, og der var blot en enkelt, som FDM’s jurister ikke havde en bemærkning til. Retfærdigvis skal det nok nævnes, at mange af disse slutsedler er sendt ind til FDM, fordi køber af den pågældende bil på forhånd har været i tvivl om dokumentets rigtighed.

Under alle omstændigheder ønsker vi dig held og lykke med dit bilkøb. Ligesom vi naturligvis står til din rådighed, hvis du har spørgsmål angående forsikring til din bil.

Bilforsikring i udlandet: Tips til bilturen

Når det bliver sommer, drager mange danskere sydpå eller måske østover for at begynde en ferie, som forhåbentligt bliver fyldt med fantastiske oplevelser og vidunderlige minder. Og hvis drømmeturen ikke skal ende som et mareridt, er det en rigtig god idé at læse med her, hvor du kan få en lang række af gode råd, både hvad angår den forsikringsmæssige del af turen, ligesom du kan finde flere praktiske tips. Tips, der i sidste ende kan være med til at sørge for, at du og din families tur bliver helt og aldeles vellykket.

Men lad os i allerførste omgang se nærmere på de regler, som gælder i forhold til forsikring af din bil, når du bevæger dig ud på det europæiske vejnet. Her er der nemlig en række af forhold, som det godt kan betale sig at bruge tid på at få tjek på. Du kan nemlig ikke tage afsted, uden at du har tjek på både det røde og det grønne kort samt andre praktiske forhold. Med hensyn til det røde og det grønne kort kan du i øvrigt hente begge via din smartphone på vores hjemmeside. Men hvad betyder disse kort, og skal du altid medbringe både det røde og det grønne kort?

Det røde kort og kaskoforsikring

Det røde kort er dit bevis på, at din bil har en kaskoforsikring, og det kan hurtigt vise sig at være meget nyttigt, hvis du på den ene eller den anden måde skulle komme ud for et uheld i udlandet, og du har behov for assistance. Kortet giver dig ret til hjælp fra SOS International. Du kan, som sagt, hente det røde kort som en app til din smartphone, hvilket giver dig en række af fordele. Her kan blandt andet nævnes:

 • Med ’det røde kort’-appen kan du udfylde en skadesanmeldelse på skadestedet og sende den digitalt til SOS Internationales døgnåbne alarmcentral
 • Når anmeldelsen sker, sender du på samme tid dine GPS-oplysninger. På den måde er du sikret hurtig assistance
 • Få øjeblikke efter at anmeldelsen er sendt afsted, vil du modtage besked om, hvornår din hjælp forventes at være fremme

I det hele taget giver appen dig adgang til mange funktioner, som du kan have brug for, hvis du pludselig står et sted i Europa og ikke aner, hvordan du får gang i din bil igen. Med det røde kort er du sikret vejhjælp på skadestedet, bugsering, hotel, hjemrejse og udlejningsbil samt en række af andre fordele, der kan lette de udfordringer, som du kan støde på, hvis du pludselig står i en situation, hvor din bil ikke længere fungerer. På den måde får og bruger du en bilforsikring til udlandet.

Det grønne kort og ansvarsforsikring

Hvis vi herefter vender blikket mod det grønne kort, er der her tale om en lidt anden type. Det grønne kort er nemlig blot et bevis på, at din bil – og altså du – har en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen er en lovpligtig forsikring, du som et minimum skal tegne. Hvis du kører inden for EU’s grænser samt i Norge, Island, Kroatien, Andorra og Schweiz, behøver du ikke medbringe det grønne kort. Men hvis du besøger nogle af disse lande, skal du huske at medbringe det:

 • Albanien
 • Makedonien
 • Marokko
 • Rusland
 • Tunesien

Samt en række af andre lande, som du kan finde her. Dertil skal du være meget opmærksom på, at Kosovo ikke accepterer det grønne kort, hvorfor du skal tegne en ansvarsforsikring ved grænsen. Hvis du ikke gør det, kan du risikere at blive tilbageholdt, hvis du kommer ud for en ulykke af den ene eller anden art, der har at gøre med din bil. Og det handler næste afsnit nemlig om. For hvordan skal du forholde dig, hvis du kører galt eller bliver involveret i et færdselsuheld?

Sådan skal du forholde dig, hvis du bliver involveret i en ulykke

Du tager naturligvis ikke på ferie med en forventning om, at du havner i en trafikulykke, eller der på anden vis sker skade med din bil. Men det kan ske, og derfor bør du være så godt som muligt forberedt på, hvordan du skal handle, når det sker. Det er nemlig ikke altid, at du tænker særligt klart, hvis du er rystet eller chokeret, ligesom vanskeligheder med sproget kan lægge en dæmper på din evne til aktivt at handle optimalt.

Når der sker en ulykke i udlandet, skal politiet som udgangspunkt altid tilkaldes – også selvom der ikke er sket personskade. Her handler det nemlig om, at der skal laves en rapport, som dit forsikringsselskab skal bruge. Det er også vigtigt, at dit forsikringsselskab får oplysninger om den anden part i ulykken, så selskabet på bedste vis kan behandle sagen. Ifølge FDM skal du altid sørge for at få følgende oplysninger på plads:

 • Tidspunkt og sted for ulykken
 • De involverede parters navn og adresse
 • De involverede parters registreringsnummer
 • De involverede parters forsikringsselskaber og policenumre
 • Noter navne og adresser på vidner
 • Få en kopi af politirapporten
 • Tag endelig billeder af skaderne, så du kan dokumentere disse

Du skal også huske på, at du ikke blot skal tage ansvaret for ulykken. Her skal du i første omgang have kontakt med dit forsikringsselskab. Hvis der i øvrigt opstår problemer, for eksempel på grund af sproglige vanskeligheder, kan du prøve at få fat i en tolk. Udgangspunktet er, at du selv skal betale for sådan en bistand.

Hvad sker der, hvis du ikke har en kaskoforsikring?

Da en ansvarsforsikring til bilen er lovpligtig, går vi helt naturligt ud fra, at det forhold er i orden. Men det forholder sig jo som bekendt anderledes med kaskoforsikringen. Der er faktisk ikke noget til hinder for, at du sætter din familie i jeres bil, og I kører til Italien uden sådan en. Men du skal være opmærksom på, at det er forbundet med flere risici. Nogle bilister vælger at have en vejhjælpsordning, og hvis du har sådan en, skal du kontakte den alarmcentral, der har at gøre med en ordning, som du tilhører.

Hvis du ikke har en vejhjælpsordning, kan du bogstaveligt talt godt være en smule på Herrens mark. Her bliver du selv nødt til at opdrive assistance. Det kan være, at du kan finde en lokal automekaniker eller måske få hjælp af andre bilister. Vær opmærksom på, at du selv skal betale hele affæren, hvilket godt kan blive en dyr omgang. Skulle din bil blive stjålet, skal du kontakte det lokale politi, men uden en kaskoforsikring er der heller ingen tyveriforsikring.

Det kan godt være, at du kan klare dig uden en kaskoforsikring, og der kan i nogle tilfælde også være gode grunde til ikke at tegne sådan en bilforsikring. Men hvis du planlægger en tur rundt i Europa, er det værd at se på, om en kaskoforsikring ikke ville være med til at gøre turen en smule bedre. Så behøver du nemlig ikke bekymre dig om en sløv kobling, tab af bremsevæske eller andre forhold, som kan gøre din tur mere besværlig end god.

Tjek bilens stand inden afgang

Mange mennesker tager på kør-selv-ferie hvert år, og for langt størstedelen går det heldigvis fint og uden problemer. Men du kan selv være med til at gøre turen endnu bedre, hvis du sørger for at forberede dig bedst muligt. Det er en rigtig god idé at tjekke bilen, inden I alle begiver jer afsted. For det første skal du muligvis justere en smule på dæktrykket. Husk på, at bilen bliver meget tungere end normalt, når du fylder den med bagage. Dernæst skal du også lige give dine vinduesviskere et eftersyn, og i det hele taget notere dig eventuelle mangler, som du bør tage dig af.

Frisk olie, bremser og batteri er bestemt også dele af bilen, som du skal sørge for er i god form. Her gælder det, at jo ældre bilen er, jo mere opmærksom skal du være på disse ting. Du kan eventuelt gøre plads i budgettet til at få tjekket bilen hos en mekaniker. Det kan hurtigt vise sig at være penge, som er givet godt ud.

Måske synes du, at det virker en smule voldsomt, men du skal huske på, at du udsætter bilen for en ret stor styrkeprøve, når den pludselig skal transportere en hel familie plus oppakning i et miljø, der hurtigt kan vise sig at være både varmt og støvet eller koldt og fugtigt. Derfor giver det god mening, at du er 100 % sikker på, at bilen er så sikker, at du med ro i sindet kan begive dig ud på ferien sammen med din familie.

Med planlægning går turen bedst

Når du skal på bilferie, gør du klogt i at planlægge så meget af den som muligt. Det sikrer dig et bedre flow, og du undgår med langt større sandsynlighed problemer med at finde overnatningsmuligheder, ligesom du skal huske, at der er forskel på trafikreglerne i de forskellige lande. Det gælder blandt andet hastighedsbegrænsninger og det tilladte indhold af spiritus i blodet, når du skal føre en bil. Hvis du ikke har tjek på disse forhold, kan du desværre få nogle grimme overraskelser.

Da du nu skal ud at køre mange og lange ture, er der ting, som du skal have i din bil. Du bør blandt andet sørge for at have disse til din rådighed:

 • Bilens registreringsattest
 • Advarselstrekant
 • Pas
 • Gule sikkerhedsveste – både til dig og resten af familien

Dertil bør du også huske det røde og det grønne kort, som er dit bevis på, at du har både en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring til din bil.

For din egen sikkerheds skyld skal du også huske på, at det aldrig er en god idé at køre bil, hvis du er meget træt. Du bør holde mange pauser undervejs, hvor du får mulighed for at strække dine ben, få lidt at drikke og spise samt lægge en plan for den videre kørsel. Helt optimalt er det, hvis du kan dele kørslen med din partner.

Undgå, at børnene keder sig

Du er lige kørt ud af byen, og sammen med din familie ser du nu frem til tre uger i fred og fordragelighed. Du kan dufte stranden i Italien og fornemme de fantastiske sommeraftener – og så lige så stille hører du din datter fra bagsædet, der højlydt fortæller, at hun keder sig. Børn synes nemlig ikke altid, at det er så skægt at køre i bil.

Men det er der heldigvis også råd for. Du kan nemlig medbringe en masse underholdning, som hverken fylder for meget eller på anden vis generer din kørsel – og fordelen er, at dine børn hurtigt glemmer, at de skal sidde i bilen i mange timer, når de blot kan underholde sig selv i perioder.

Du kan medbringe iPads – ligesom en smartphone er en kilde til stor underholdning. Men hvis du ikke ønsker, at dine børn konstant skal sidde med hovedet i elektronikken, er lydbøger et super godt alternativ. Du kan finde lydbøger til alle aldersklasser, men det er klart, at det kræver, at dine børn har nået en vis alder, før de kan koncentrere sig om den type underholdning i længere tid.

Naturligvis har børnene også godt af at holde en pause, hvor de kan få strukket benene, komme på toilettet og måske få et varmt måltid mad. Hvis du og din partner har mindre børn, kan det også være en god idé at køre nogle lange stræk om natten, hvor I skiftes til at sove. På den måde får I tilbagelagt nogle kilometer, mens børnene sover.

Sådan (for)sikrer du dig og din bil – bilforsikring i udlandet

 • Husk, at en ansvarsforsikring er lovpligtig
 • Kaskoforsikringen er din garanti for at kunne få repareret din bil
 • Bilforsikring skal både ske ved leasing og ved køb
 • Det røde kort er dit bevis for kaskoforsikring i udlandet
 • Det grønne kort er dit bevis for ansvarsforsikring i udlandet
 • Du kan opnå mange fordele, hvis du samler dine forsikringer
 • Prisen på en forsikring afhænger blandt andet af biltype og brug
 • En glasforsikring tager hurtigt hånd om stenslag
 • Du kan få tilvalg til dine forsikringer og din dækning
 • Overvej, hvor stor din selvrisiko skal være

Der er mange forhold at tage stilling til, når du skal finde en bilforsikring. Og du skal huske på, at det hele handler om, at du kan køre bil, uden at du skal være bage for økonomiske eller personlige konsekvenser, hvis du bliver involveret i et uheld. Så er det rart at have et forsikringsselskab, som tager sig af alt, der vedrører de finansielle forpligtelser.

På den måde kan du bruge dine kræfter på at komme til hægterne eller blot glæde dig over, at du hurtigt og nemt kan få din bil tilbage, selvom der er sket en stor skade på den. Med en bilforsikring tager du et aktivt valg, der viser, at du kerer dig om andre trafikanter. Det er et sundt signal at sende og vidner om, at du tager dit ansvar alvorligt.

Ring til os på telefon 33 55 55 50, hvis du har spørgsmål eller ønsker at købe en forsikring. Husk, at du også kan købe din forsikring online. Vi ser frem til at hjælpe dig med at finde en god bilforsikring, der passer til din bil og dine behov.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50