Bilforsikring

Beregn din pris

Sammensæt du din bilforsikring, så den passer til dig og din bil.

 • Bilhenter ved kaskoskader.
  Hvis din bil stadig kan køre efter uheldet, henter vi den, leverer en lånebil og returnerer din reparerede bil.
 • Fri reparation af stenslag i forruden.
  Har du en kaskoforsikring, udbedrer vi stenslaget, hvor det passer dig bedst.
 • Elitebilist efter kun tre år.
  Du har mulighed for at blive Elitebilist, når du er over 25 år og har kørt skadefrit i tre år med en kaskoforsikring.

Vejhjælp fra kun

31 kr.

om måneden.

Vores lovpligtige ansvarsforsikring dækker, hvis du gør skade på andre og deres ting, mens du kører din bil. Den dækker også dine medpassagerer. Vores kaskoforsikring dækker skader på din bil og giver dig derudover en gratis lånebil ved kaskoskader og fri reparation af stenslag.

Jo mindre du kører, jo billigere er din bilforsikring. Som ny bilist falder prisen på forsikringen hvert år, når du kører skadefrit. Er du over 25 år, og har du kørt skadefrit i de sidste tre år med en kaskoforsikring, kan du blive elitebilist.

Sådan dækker bilforsikringen

AnsvarDelkaskoKasko

Ansvar

Vi dækker skader på andre mennesker og deres ejendele, der sker, mens du kører. Vi dækker også dine medpassagerer.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Færdselsuheld

Vi dækker skader på din bil i forbindelse med færdselsuheld.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Tyveri og hærværk

Vi dækker tyveri af din bil og skader som følge af hærværk.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Brand

Vi dækker skader på din bil som følge af brand, eksplosion eller lynnedslag.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Nedstyrtende genstande

Vi dækker skader på din bil som følge af nedstyrtende genstande, eksempelvis nedfaldne grene.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Psykologisk krisehjælp

Vi tilbyder psykologisk krisehjælp i forbindelse med et uheld med bilen, hvis skaden er dækket af forsikringen, og dit liv har været i fare.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Fejltankning

Vi dækker bugsering af bilen ved fejltankning samt tømning og rensning af tanken.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Selvrisikosikring

Vi fritager dig for at betale selvrisiko ved visse typer af skader, heriblandt udskiftning af forrude, hærværk og parkeringsskader ved påkørsel af din bil med et motordrevet køretøj (altså ikke indkøbsvogne eller slag fra bildøre).

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Vejhjælp

Vi giver dig hjælp på stedet, døgnet rundt, hvis din bil ikke kan starte, eller din bil går i stå.

Læs mere om Vejhjælp 

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Førerplads

Selvom du har en Kasko, er chaufføren ikke dækket, hvis du selv kører galt, og fx kører i grøften eller ind i et træ. Her kan du få ekstra tryghed ved at vælge Førerplads, som sikrer dig erstatning, hvis du kommer til skade under et solouheld.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Afleveringskasko ved leasing

Vi dækker visse kaskoskader på leasede biler, eksempelvis en lille bule, der konstateres ved aflevering af bilen.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Trinsikring (kun for trinbilister)

Vi sikrer dig mod at rykke til et dyrere pristrin efter visse typer af skader, eksempelvis skader på bilens ruder eller skader, der skyldes tyveri eller hærværk.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Udvidet trinsikring (kun for trinbilister)

Vi sikrer dig mod at rykke til et dyrere pristrin uanset typen af skade.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Services

AnsvarDelkaskoKasko

Bilhenter

Hvis din bil får en skade, men lovligt kan køre videre efter skaden, henter vi bilen, leverer en lånebil og returnerer din reparerede bil – såfremt du benytter dig af vores fordelsværksteder. Vi tilbyder Bilhenter i hele Danmark bortset fra ikke-brofaste øer og Grønland.

Læs mere om Codan Bilhenter

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Lånebil

Vi tilbyder dig en lånebil, mens din egen bil bliver repareret efter en kaskoskade, såfremt du benytter dig af et af vores fordelsværksteder. Lånebilen tilbydes i hele Danmark med undtagelse af ikke-brofaste øer og Grønland.

Læs mere om Codan Lånebil.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Et års ekstra garanti på reparation af kaskoskader

Du får i alt tre års garanti, hvis du benytter dig af et af vores fordelsværksteder.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Fri reparation af stenslag

Vi reparerer stenslag i forruden gratis, uanset om du er på arbejde eller hjemme.

Ring nu og hør mere 33 55 55 50

Pris og forsikringsbetingelser

Beregn pris på din bilforsikring

Beregn prisen på forsikring af din bil med vores forsikringsberegner. Indtast din bils nummerplade samt oplysninger om dig og din kørsel, og få en prisberegning med det samme. Du kan også få oplyst vores priser på telefon 33 55 55 50.

Bliv Elitebilist efter kun tre år

Som ny bilist får du status som Trinbilist. Det betyder, at prisen på din bilforsikring falder hvert år, du kører skadefrit, og at prisen stiger, hvis du får en skade. Hvis du er over 25 år og har kørt skadefrit i de seneste tre år med en kaskoforsikring, opnår du status som Elitebilist.

Rabatter og fordele

Kernekunde
Saml dine forsikringer hos os, og opnå attraktive rabatter. Hvis du har to forsikringer hos os, eksempelvis bilforsikring og indboforsikring, giver vi dig 10 % rabat. Hvis du tre forsikringer hos os, eksempelvis bilforsikring, husforsikring og ulykkesforsikring, giver vi dig 15 % rabat.

Læs mere om at blive Kernekunde.

Rabat- og fordelsaftaler
Hvis du er medarbejder i eller medlem af en af de mange virksomheder, forbund og foreninger, som vi har en samarbejdsaftale med, kan der være rigtig gode penge at spare og særlige fordele forbundet med forsikring af din bil.

Læs mere om vores rabat- og fordelsaftaler.

 

Spørgsmål og svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om køb og brug af bilforsikring.

Er en bilforsikring lovpligtig?

I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring til alle motorkøretøjer, der kører på offentlig vej og privat fællesvej. Ansvarsforsikringen dækker skade, du påfører andre personer og deres ejendele, når du kører din bil. Codans ansvarsforsikring dækker endvidere skade på dine medpassagerer, personskader på dig selv, når du ikke er fører af bilen, og udgifter til en eventuel erstatningssag.

Hvis ikke du har tegnet en ansvarsforsikring og påfører andre personskade, mens du kører din bil, risikerer du i værste fald et erstatningskrav på flere millioner kroner. Dertil kommer erstatning for tingskade og udgifter til en erstatningssag. Codans bilforsikring dækker erstatningsansvar op til 121 millioner kroner ved personskade og 24 millioner kroner ved tingskade (gældende for 2018).

Det er ikke lovpligtigt at tegne en kaskoforsikring, ligesom du også selv kan bestemme, om du ønsker en glasforsikring eller andre tillægsydelser til din bilforsikring. Men at de er forbundet med frivillighed betyder ikke, at du automatisk skal fravælge dem. Der kan være mange og tungtvejende grunde til at tilvælge en række af disse forsikringer til din bil.

Hvad koster en bilforsikring?

Prisen på din bilforsikring afhænger af en række forskellige faktorer, heriblandt:

 • din alder og bopæl
 • din anciennitet
 • din skadeshistorik
 • størrelsen på din selvrisiko
 • din bil (alder, sikkerhedsudstyr, motorstørrelse mv.)
 • årligt antal kørte kilometer.

Med vores prisberegner kan du selv beregne, hvad en bilforsikring vil koste dig. Prisberegneren giver dig et overblik over priser, rabatter og fordele – ligesom du ved selvsyn kan se forskellen på de forskellige bilforsikringer. Det giver dig alle muligheder for at vælge den bilforsikring, som passer bedst til dig og din bil. Det er både sund logik og et økonomisk forsvarligt valg.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal tegne en kaskoforsikring, og om du har behov for yderligere tilvalg til din bilforsikring, kan du få et overblik over dækningerne i tabellen øverst på siden. Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice på 78 79 58 09, hvis du har brug for en uforpligtende snak om vores forsikringer. Husk, at det, der ved første indtryk er billigst, tit er dyrest i længden.

Hvad er en ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring er en lovpligtig bilforsikring til motorkøretøjer, der dækker skader, som du påfører andre, når du kører din bil. Codans ansvarsforsikring dækker personskader på andre (herunder skader på dine medpassagerer), skader på andres ejendele, personskader på dig selv, når du ikke er fører af bilen, og udgifter til en eventuel erstatningssag.

Hvis du er skyld i en trafikulykke med personskade, og du ikke har en ansvarsforsikring, vil du blive pålagt et erstatningskrav, der i værste fald kan være på mange millioner kroner. Et erstatningskrav, som vi under normale omstændigheder ville have dækket. Codan dækker op til 121 millioner kroner ved personskade og 24 millioner kroner ved tingskade (gældende for 2018).

Hvis du ønsker det, kan du tilvælge vores fordelagtige vejhjælp til din bilforsikring. Vejhjælp sikrer dig hjælp på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet, hvis du skulle være så uheldig, at din bil ikke vil starte, eller den pludselig går i stå. Vores mekanikere når stort set altid frem inden for en time, hvorefter vi udbedrer skaden på stedet. Læs mere om vejhjælp.

Hvad er en kaskoforsikring?

En kaskoforsikring er en frivillig bilforsikring, som dækker skader på din bil (herunder monteret tilbehør i bilen). Codans kaskoforsikring dækker skader som følge af færdselsuheld, tyveri, røveri, hærværk, brand, eksplosion, lynnedslag og nedstyrtende genstande. Forsikringen dækker endvidere psykologisk krisehjælp og udgifter til tømning og rensning af tanken ved fejltankning.

Codan tilbyder derudover en billigere delkaskoforsikring til dig, der primært har behov for en bilforsikring mod tyveri, hærværk og brand. Både kasko- og delkaskoforsikringen indbefatter flere fordelagtige services: gratis lånebil, hvis din bil ikke kan repareres på stedet, gratis afhentning og levering af bilen, fri reparation af stenslag og et års ekstra garanti på reparation af kaskoskader.

Kaskoforsikringen er med andre ord en forsikring mod de fleste tænkelige skader, som kan ske på dit køretøj. Og det er en forsikring til din bil, som gør, at du hver morgen roligt kan sætte dig ind i bilen og være vis på, at hjælpen altid er lige om hjørnet. Skader på din bil er ikke omfattet af ansvarsforsikringen, og kaskoforsikringen er derfor et naturligt tilvalg for de fleste.

Skal jeg købe bilforsikring til en leaset bil?

En leasingbil skal forsikres med både en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen er med andre ord ikke frivillig, når du leaser en bil, fordi leasingselskaberne ønsker sikkerhed for, at de kan få dækket eventuelle skader på bilen. Bilforsikringerne er typisk ikke inkluderet i leasingaftalen, og derfor er det dit eget ansvar at tegne dem.

Codan tilbyder alle påkrævede bilforsikringer til leasingbiler. Vi tilbyder endvidere en såkaldt afleveringskasko ved leasing – en frivillig bilforsikring, som dækker en række eventuelle skader på bilen, der konstateres, når bilen afleveres tilbage til forhandleren. På den måde er du i videst muligt omfang sikret mod uforudsete omkostninger, når du afleverer din leasingbil.

Må jeg låne min bil ud til andre?

Din bilforsikring følger bilen, hvilket vil sige, at andre brugere af køretøjet som udgangspunkt er forsikrede, når de kører din bil. Du kan med andre ord trygt låne bilen ud til venner, familie og børn, så længe udlånet kun sker lejlighedsvist.

Hvis der er andre faste brugere af bilen, dvs. personer som bruger bilen regelmæssigt, skal du oplyse os herom ved tegning af bilforsikringen, da det kan have betydning for prisen. Det gælder også, hvis din samlever, din ægtefælle eller dit barn er fast bruger af bilen.

Vær opmærksom på, at selvrisikoen forhøjes til det dobbelte (minimum 3.419 kroner pr. 2016), hvis personer under 26 år låner bilen og skader den. Det gælder dog ikke, hvis du selv er under 26 år og låner din bil ud til en anden, som er under 26 år. Det gælder heller ikke, hvis du låner bilen ud til en ægtefælle eller samlever.

Det siger sig selv, men for god ordens skyld: Det er ikke tilladt at låne bilen ud til personer uden kørekort, og det er ikke tilladt at låne bilen ud til personer, der ikke er i stand til lovligt at føre bil. Bilforsikringen dækker ikke skader, der sker, når bilen føres af en person uden kørekort, og skader, der skyldes, at føreren er påvirket af alkohol, narkotika eller lignende.

Gælder min bilforsikring i udlandet?

Din bilforsikring udgøres af en lovpligtig ansvarsforsikring og eventuelt også en kaskoforsikring. Ansvarsforsikringen gælder i følgende lande:

 • alle EU-lande, Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien
 • Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

​Du kan frit køre i førstnævnte gruppe af lande, så længe der sidder en gyldig dansk nummerplade på din bil, og du har en ansvarsforsikring i Danmark. Sidstnævnte gruppe af lande kræver, at du medbringer dit såkaldte grønne kort, der er beviset på, at din bil er ansvarsforsikret. I alle øvrige lande (herunder Kosovo) skal du købe en ansvarsforsikring, før du fører en bil.

Kaskoforsikringen gælder i hele verden, og kaskoskader dækkes på samme måde i udlandet som i Danmark. En bilforsikring med kasko giver dig endvidere ret til vejhjælp i udlandet via SOS International. Du skal ikke længere benytte det såkaldte røde kort, men blot oplyse din bils registreringsnummer, når du ringer til SOS International på telefon +45 70 10 50 52. Telefonen er døgnåben.

Husk, at du skal medbringe bilens originale registreringsattest, når du kører i udlandet – en fotokopi er ikke god nok. Hvis du lejer en bil i udlandet, følger registreringsattesten med bilen, men det er dit ansvar, at den ligger i bilen, hvis en myndighed beder dig om at fremvise den.

Hvad er det grønne og det røde kort?

Det grønne kort er dit bevis på, at din bil er ansvarsforsikret. Kortet skal medbringes ved kørsel i Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Makedonien, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine. Kortet skal ikke medbringes i alle EU-lande, Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien, hvor nummerpladen er tilstrækkeligt bevis på, at du har en bilforsikring med ansvarsdækning. 

I lande udover de ovennævnte gælder ansvarsforsikringen ikke, og det er dit ansvar at tegne en ansvarsforsikring i det pågældende land, før du fører en bil. Hvis du har en ansvarsforsikring hos Codan, kan du gratis bestille det grønne kort på telefon 78 79 57 89 eller mail codan@codan.dk. Forvent op til 10 dages leveringstid.

Det røde kort var tidligere dit bevis på, at din bil har en bilforsikring med kaskoforsikring. Kortet benyttes ikke længere. I stedet skal du blot oplyse bilens registreringsnummer, når du ringer til SOS International på telefon +45 70 10 50 52. Kaskoforsikringen gælder i hele verden, og SOS International kan ligeledes kontaktes fra alle lande i hele verden.

Hvad gør jeg, hvis jeg sælger min bil eller køber ny bil?

Du behøver ikke at afmelde din bilforsikring (hverken ansvarsforsikringen eller kaskoforsikringen) hos os, når du sælger din bil. Motorkontoret giver os automatisk besked, når køberen af bilen omregistrerer bilen. En eventuel overskydende forsikringspræmie tilbagebetales til dig.

Ved skrotning af bilen kan du enten afmelde bilen (og dermed også bilforsikringen) selv eller bede ophuggeren om at afmelde bilen (sidstnævnte som regel mod et mindre gebyr). Husk, at du først skal afmelde bilen, når du har kørt den til ophuggeren, da du ikke må køre i en afmeldt bil.

Når du køber en bil hos en autoriseret forhandler, sørger forhandleren almindeligvis for, at bilen bliver registreret i dit navn. Køber du bilen af en privatperson, skal du selv omregistrere bilen. Du kan omregistrere bilen via SKATs hjemmeside. Tegning af lovpligtig bilforsikring foregår i forbindelse med omregistreringen. Sælgers forsikring dækker i op til tre uger, indtil omregistreringen har fundet sted – men vi anbefaler, at du omregistrerer bilen med det samme.

Hvad gør jeg, hvis jeg har fået en skade?

Alle skader, der er omfattet af dækningerne i din bilforsikring, skal straks anmeldes til Codan. Du kan anmelde skader online døgnet rundt her. Du får en fast kontaktperson i skadesager, du kan følge behandlingen af større skader via din profil på Mit Codan, og vi overfører en kontant erstatning direkte til din bankkonto.

Tyveri, røveri og hærværk skal desuden anmeldes til politiet. Hvis bilen stjæles i udlandet, skal tyveriet anmeldes til både politiet i udlandet og til politiet i Danmark. Husk at få en kvittering ved anmeldelse til politiet i udlandet. Hvis du har en bilforsikring med kasko, skal skader i udlandet, der er omfattet af redningsforsikringen, anmeldes til SOS-International.

Ved færdselsuheld skal du sørge for at få indsamlet følgende oplysninger:

 • Tidspunkt og sted for ulykken.
 • De involverede parters navn og adresse.
 • De involverede parters registreringsnummer.
 • De involverede parters forsikringsselskaber og policenumre.
 • Navne og adresser på eventuelle vidner.
 • En kopi af politirapporten, såfremt politiet er tilkaldt.
 • Billeder af skaderne.

Hvis ikke en skade kan udbedres på stedet, kører vi bilen til reparation på et fordelsværksted og giver dig en lånebil, som du kan bruge, mens din egen er til reparation. Både reparation og lånebil er gratis, når du har din bilforsikring hos Codan. Når bilen er repareret, leverer vi bilen til dig og tager lånebilen med tilbage. Læs mere om anmeldelse af skade på din bil.