Se her, hvad der irriterer andre trafikanter mest ved din kørsel

Codan har undersøgt, hvad der irriterer danske bilister mest ved andre i trafikken, og især tre ting irriterer de adspurgte. Læs med her og find ud af, om du skaber irritation hos dine medtrafikanter.

Når du tjekker telefonen, mens du kører

Danske bilister synes, at det mest irriterende er, når deres medtrafikanter tjekker telefonen, mens de kører. Det svarer fire ud af 10 (59 %) af de adspurgte. Og det er ikke kun irriterende for dine medtrafikanter, når du ikke kan lægge telefonen fra dig, mens du kører. Det er også farligt. De fleste trafikulykker skyldes uopmærksomhed, og det er blandt andet mobiltelefonen, der stjæler de danske bilisters opmærksomhed, når de kører bil.

Når du ikke holder afstand

Mere end halvdelen (54 %) af de adspurgte angiver andre bilisters manglende afstand som det mest irriterende. Holder du ikke afstand til forankørende, er det ikke kun farligt, det er også en overtrædelse af færdselsloven. Er der ikke afstandspile, skal du som tommelfingerregel holde to sekunders afstand fra forankørende. Målt i meter svarer det ca. til halvdelen af det antal km/t, du kører. Kører du fx 100 km/t, skal du holde en afstand på 50 m. Som bilist skal du desuden være særligt opmærksom på at holde afstand, når der er meget trafik, vejene er glatte eller sigtbarheden er dårlig.

Når du kører aggressivt

De danske bilister har ofte for travlt i trafikken, og det resulterer i aggressiv kørsel. Noget to ud af fem (42 %) af de adspurgte angiver som det mest irriterende ved andre trafikanter. Agtpågivenhed og hensynsfuldhed er en grundregel i færdselsloven, og som bilist skal du derfor altid være opmærksom på dine medtrafikanter og vise hensyn – uanset hvor travlt du har.