Mobilen er trafiksikkerhedens største fjende. Hvad kan du gøre?

Uopmærksomhed er årsagen til de fleste trafikulykker, og det er især vores mobiltelefoner, der stjæler vores opmærksomhed, når vi sidder i bilen. På trods af kampagner imod, har mere end en tredjedel af os stadig svært ved at lægge mobilen fra os, når vi kører bil. Læs her, hvordan du får gode og sikre mobilvaner i bilen.

Fastmonter telefonen

40% af os bruger telefonen som GPS, når vi kører bil, men kun en fjerdedel har den siddende i en holder. Der findes et stort udvalg af mobilholdere, der kan fastmonteres i din bil, så du ikke skal fumle med telefonen, mens du kører. Husk blot at indstille GPS’en, inden du starter din køretur.

Kobl mobiltelefonen til bilens bluetooth-anlæg

Du må gerne tale i telefon, mens du kører bil, så længe din telefon ikke er håndholdt. Ved at koble din telefon til bilens bluetooth-anlæg kan du betjene den fra rettet og således tage telefonen uden at bryde færdselsloven.

Infotainment

Er din bil af nyere dato, er den højst sandsynligt udstyret med et infotainment-system. Med systemet kan du få din telefon spejlet i infotainment-skærmen, og du har således adgang til alle din telefons funktioner et sted, og kan med få klik styre alt fra musik, GPS og telefonopkald.

Hold ind til siden

Det der irriterer os mest ved vores medtrafikanter, er når de tjekker telefonen, mens de kører. Er du alene i bilen og skal indstille GPS, føre en kompliceret telefonsamtale eller svare på en besked, så hold ind til siden.

Sluk telefonen

Knap halvdelen af os har telefonen fremme, når vi kører bil. Men for at undgå at blive distraheret af beskeder, der tikker ind, eller opkald der skal besvares, er det bedste du kan gøre at slukke telefonen eller sætte den på flytilstand under kørsel.