Bilforsikring

Skal du på bilferie i sommerferien?
Så er det en god idé at have styr på forsikringen inden i tager afsted.

Sammensæt forsikringen, så den passer til dig og din bil

Det er helt op til dig, hvordan du sammensætter din bilforsikring hos os – vi giver dig mange muligheder, så du kan få den rigtige forsikring. Du skal dog altid have en ansvarsforsikring, som er lovpligtig, og som alle vores bilforsikringer derfor indeholder.

Bliv elitebillist fra dag 1
Er du fyldt 25 år, og har du ikke haft skader de sidste tre år, bliver du automatisk elitebillist og får den billigste bilforsikring hos Codan.

Mange vælger udover ansvarsforsikring også Kasko, som sikrer dig mod uforudsete udgifter til reparationer eller en ny bil, hvis du får en skade. Vi tilbyder også en lånebil, så et uheld forstyrrer din dagligdag og økonomi mindst muligt. Du kan også få en Delkasko, som dækker færre skader, men til gengæld er billigere. Den kan du typisk vælge, hvis bilen ikke har så høj værdi.

Vil du have ekstra tryghed i hverdagen – og økonomien – kan du tilvælge en række andre dækninger. Du kan blandt andet få Vejhjælp, sikre dig ved parkeringsskader og vælge Førerplads, som modsat de andre dele af bilforsikringen dækker ved soloulykker.

0 kr. i selvrisiko
Slip for selvrisikoen, og få hele erstatningen udbetalt. Med tilvalget Selvrisikosikring kan du fjerne selvrisikoen på en række skader - fx hvis din bil bliver udsat for hærværk, skal have repareret et stenslag og får en skade, fordi du påkører et dyr.

Beregn din pris på bilforsikring

Sådan dækker bilforsikringen

Bilforsikringen indeholder altid en ansvarsdækning. Få overblik over, hvilke dækninger du ellers kan vælge, og hvordan de sikrer dig og din bil.

Grunddækning

Ansvar

Vi dækker skader på andre mennesker og deres ejendele, der sker, mens du kører. Vi dækker også dine medpassagerer.

Tilvalg

Kasko

Vil du sikre din bil, skal du vælge Kasko. Her får du udbetalt erstatning ved færdselsuheld, tyveri, hærværk og brand i bilen. Du får blandt andet også adgang til krisehjælp og en lånebil, hvis din egen skal repareres efter en skade.

Læs mere om kaskoforsikring

Delkasko

Delkasko er en lille udgave af Kasko – den dækker mindre, og prisen er lavere. Med Delkasko dækker vi, hvis din bil bliver udsat for hærværk, brand eller tyveri, men ikke ved færdselsuheld. Du bør typisk overveje Delkasko, hvis din bil ikke er så meget værd.

Selvrisikosikring

Slip for selvrisikoen, og få hele erstatningen udbetalt. Med Selvrisikosikring kan du fjerne selvrisikoen på en række skader – fx hvis din bil bliver udsat for hærværk, skal have repareret et stenslag og får en skade, fordi du påkører et dyr.

Parkeringsskade

Holder din bil ofte på parkeringspladser eller ved vejkanten? Så ved du måske, hvor irriterende det er at komme tilbage til en ridset eller bulet bil. Vælger du Parkeringsskade, undgår du selvrisikoen, hvis bilen får en skade, mens den holder parkeret.

Førerplads

Selvom du har en Kasko, er chaufføren ikke dækket, hvis du selv kører galt, og fx kører i grøften eller ind i et træ. Her kan du få ekstra tryghed ved at vælge Førerplads, som sikrer dig erstatning, hvis du kommer til skade under et solouheld.

Vejhjælp uden påhængsvogn

Vær sikker på at få hurtig hjælp, hvis fx din bil ikke vil starte, kører fast eller punkterer. Med Vejhjælp er hjælpen ni ud af ti gange fremme inden for 60 minutter og hjælper dig på stedet, så du kan komme videre i dagens program hurtigst muligt.

Læs mere

Vejhjælp med påhængsvogn

Kører du med trailer eller lignende, kan du vælge Vejhjælp med påhængsvogn. Så er du også sikret hurtig hjælp – typisk inden for 1 time – hvis din bil eller påhængsvogn ikke kan køre videre, fx hvis du er kørt fast med traileren og ikke selv kan få den fri.

Læs mere

Afleveringskasko

Undgå at bekymre dig over, om den bil du lejer eller leaser, skulle få en bule eller en anden mindre skade. Med Afleveringskasko på leasing biler dækker vi en række skader, der bliver opdaget, når du afleverer bilen. Så kan du slappe af, og nyde turen.

Services

Bilhenter

Bilhenter inklusive fri lånebil er en service, som du kun kan få hos Codan. Sammen med din Codan kaskoforsikring bliver det med Bilhenter lidt lettere at få hverdagen til at hænge sammen, hvis bilen får en kaskoskade – uden at det koster ekstra.

Læs mere

Lånebil

Får din bil en kaskoskade, men kan den køre lovligt videre, henter vi din bil og kører den på et af vores udvalgte fordelsværksteder. Vi afleverer samtidig en lånebil hjemme hos dig. Nemt og enkelt.

Læs mere

Fordelsværksteder

 • Op til 5 års garanti på alle reparationer  
 • Fabriksgarantien opretholdes 
  - bilen repareres efter fabrikantens forskrifter 
 • En ren bil tilbage, nyvasket og støvsuget - kvit og frit 
 • En lånebil mens din egen er til reparation - så skal du ikke undvære bilen i hverdagen (se regler for lånebil).
 • Gratis sikkerhedstjek, i forbindelse med skade, af fx lys og bremser - for din og familiens tryghed 
 • Mulighed for 10% rabat på øvrige karosserireparationer i forbindelse med en skade 

Vi har udvalgt Fordelsværkstederne efter mange års gode erfaringer med dem. Værkstederne har specialiseret sig i at reparere alle bilmærker efter fabrikanternes forskrifter, så du og din bil er i professionelle hænder. 

Læs mere om Lånebil, Bilhenter og Fordelsværksteder

Gratis reparation af stenslag

Hvis du har en bilforsikring med kasko i Codan, og hvis du får et stenslag i din forrude, kan du få repareret dette gratis.

Læs mere

Bliv klogere på detaljerne

Vores bilforsikring er ikke altid den billigste bilforsikring, men den dækker bredt, og du kan sammensætte den med en lang række tilvalg, så den passer til din bil og dine behov.

Vil du vide mere om bilforsikringens dækninger og vilkår, kan du læse mere i disse dokumenter. Har du allerede din bilforsikring hos os, kan du se dine betingelser på Mit Codan.

Produktarket giver dig et godt overblik over dine muligheder – ligesom produktinformationen, der også gør det nemmere at sammenligne vores bilforsikring med andre bilforsikringer. I betingelserne kan du finde alle detaljerne om forsikringen.

Er du stadig i tvivl?

Få svar på typiske spørgsmål

Dagsgebyr, hvis ingen ansvarsforsikring

Den 1. januar 2019 trådte en ny lov i kraft, som siger, at der skal opkræves et gebyr på 250 kr. pr. dag, hvor et køretøj ikke har en ansvarsforsikring.

Det er især relevant, hvis du står overfor at sælge en bil.

I forbindelse med en bilhandel har køber tre uger til at omregistrere bilen. Indtil da står du som ejer heraf, og du vil få bøden, hvis bilen ikke er forsikret.

Vi anbefaler derfor, at du omregistrerer bilen sammen med køber, før han/hun får nøglerne.

Herved kan du slippe for op til tre ugers dagsgebyr på 21 x 250 kr. = 5.250 kr.

Er en bilforsikring lovpligtig?

I Danmark er det lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring til alle motorkøretøjer, der kører på offentlig vej og privat fællesvej. Ansvarsforsikringen dækker skade, du påfører andre personer og deres ejendele, når du kører din bil. Codans ansvarsforsikring dækker endvidere skade på dine medpassagerer, personskader på dig selv, når du ikke er fører af bilen, og udgifter til en eventuel erstatningssag.

Hvis ikke du har tegnet en ansvarsforsikring og påfører andre personskade, mens du kører din bil, risikerer du i værste fald et erstatningskrav på flere millioner kroner. Dertil kommer erstatning for tingskade og udgifter til en erstatningssag. Codans bilforsikring dækker erstatningsansvar op til 121 millioner kroner ved personskade og 24 millioner kroner ved tingskade (gældende for 2018).

Det er ikke lovpligtigt at tegne en kaskoforsikring, ligesom du også selv kan bestemme, om du ønsker en glasforsikring eller andre tillægsydelser til din bilforsikring. Men at de er forbundet med frivillighed betyder ikke, at du automatisk skal fravælge dem. Der kan være mange og tungtvejende grunde til at tilvælge en række af disse forsikringer til din bil.

Hvad koster en bilforsikring?

Prisen på din bilforsikring afhænger af en række forskellige faktorer, heriblandt:

 • din alder og bopæl
 • din anciennitet
 • din skadeshistorik
 • størrelsen på din selvrisiko
 • din bil (alder, sikkerhedsudstyr, motorstørrelse mv.)
 • årligt antal kørte kilometer.

Med vores prisberegner kan du selv beregne, hvad en bilforsikring vil koste dig. Prisberegneren giver dig et overblik over priser, rabatter og fordele – ligesom du ved selvsyn kan se forskellen på de forskellige bilforsikringer. Det giver dig alle muligheder for at vælge den bilforsikring, som passer bedst til dig og din bil. Det er både sund logik og et økonomisk forsvarligt valg.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal tegne en kaskoforsikring, og om du har behov for yderligere tilvalg til din bilforsikring, kan du få et overblik over dækningerne i tabellen øverst på siden. Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice på 33 55 55 55, hvis du har brug for en uforpligtende snak om vores forsikringer. Husk, at det, der ved første indtryk er billigst, tit er dyrest i længden.

Hvad er en ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring er en lovpligtig bilforsikring til motorkøretøjer, der dækker skader, som du påfører andre, når du kører din bil. Codans ansvarsforsikring dækker personskader på andre (herunder skader på dine medpassagerer), skader på andres ejendele, personskader på dig selv, når du ikke er fører af bilen, og udgifter til en eventuel erstatningssag.

Hvis du er skyld i en trafikulykke med personskade, og du ikke har en ansvarsforsikring, vil du blive pålagt et erstatningskrav, der i værste fald kan være på mange millioner kroner. Et erstatningskrav, som vi under normale omstændigheder ville have dækket. Codan dækker op til 121 millioner kroner ved personskade og 24 millioner kroner ved tingskade (gældende for 2018).

Hvis du ønsker det, kan du tilvælge vores fordelagtige vejhjælp til din bilforsikring. Vejhjælp sikrer dig hjælp på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet, hvis du skulle være så uheldig, at din bil ikke vil starte, eller den pludselig går i stå. Vores mekanikere når stort set altid frem inden for en time, hvorefter vi udbedrer skaden på stedet.

Læs mere om vejhjælp

Hvad er en kaskoforsikring?

En kaskoforsikring er en frivillig bilforsikring, som dækker skader på din bil (herunder monteret tilbehør i bilen). Codans kaskoforsikring dækker skader som følge af færdselsuheld, tyveri, røveri, hærværk, brand, eksplosion, lynnedslag og nedstyrtende genstande. Forsikringen dækker endvidere psykologisk krisehjælp og udgifter til tømning og rensning af tanken ved fejltankning.

Codan tilbyder derudover en billigere delkaskoforsikring til dig, der primært har behov for en bilforsikring mod tyveri, hærværk og brand. Både kasko- og delkaskoforsikringen indbefatter flere fordelagtige services: gratis lånebil, hvis din bil ikke kan repareres på stedet, gratis afhentning og levering af bilen, fri reparation af stenslag og et års ekstra garanti på reparation af kaskoskader.

Kaskoforsikringen er med andre ord en forsikring mod de fleste tænkelige skader, som kan ske på dit køretøj. Og det er en forsikring til din bil, som gør, at du hver morgen roligt kan sætte dig ind i bilen og være vis på, at hjælpen altid er lige om hjørnet. Skader på din bil er ikke omfattet af ansvarsforsikringen, og kaskoforsikringen er derfor et naturligt tilvalg for de fleste.

Skal jeg købe bilforsikring til en leaset bil?

En leasingbil skal forsikres med både en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen er med andre ord ikke frivillig, når du leaser en bil, fordi leasingselskaberne ønsker sikkerhed for, at de kan få dækket eventuelle skader på bilen. Bilforsikringerne er typisk ikke inkluderet i leasingaftalen, og derfor er det dit eget ansvar at tegne dem.

Codan tilbyder alle påkrævede bilforsikringer til leasingbiler. Vi tilbyder endvidere en såkaldt afleveringskasko ved leasing – en frivillig bilforsikring, som dækker en række eventuelle skader på bilen, der konstateres, når bilen afleveres tilbage til forhandleren. På den måde er du i videst muligt omfang sikret mod uforudsete omkostninger, når du afleverer din leasingbil.

Må jeg låne min bil ud til andre?

Din bilforsikring følger bilen, hvilket vil sige, at andre brugere af køretøjet som udgangspunkt er forsikrede, når de kører din bil. Du kan med andre ord trygt låne bilen ud til venner, familie og børn, så længe udlånet kun sker lejlighedsvist.

Hvis der er andre faste brugere af bilen, dvs. personer som bruger bilen regelmæssigt, skal du oplyse os herom ved tegning af bilforsikringen, da det kan have betydning for prisen, med mindre, det er din ægtefælle eller samlever.

Vær opmærksom på, at selvrisikoen forhøjes til det dobbelte (minimum 8.584 kr. medmindre der er valgt højere (2020), hvis personer under 26 år låner bilen og skader den. Det gælder dog ikke ens ægtefælle/samlever eller hvis prisen er beregnet efter en person under 26 år. Det gælder heller ikke, hvis du låner bilen ud til en ægtefælle eller samlever.

Det siger sig selv, men for god ordens skyld: Det er ikke tilladt at låne bilen ud til personer uden kørekort, og det er ikke tilladt at låne bilen ud til personer, der ikke er i stand til lovligt at føre bil. Bilforsikringen dækker ikke skader, der sker, når bilen føres af en person uden kørekort, og skader, der skyldes, at føreren er påvirket af alkohol, narkotika eller lignende.

Gælder min bilforsikring i udlandet?

Din bilforsikring udgøres af en lovpligtig ansvarsforsikring og eventuelt også en kaskoforsikring. Ansvarsforsikringen gælder i følgende lande:

 • alle EU-lande, Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien
 • Albanien, Aserbajdsjan, Bosnien-Hercegovina, Hviderusland, Iran, Israel, Nordmakedonien, Marokko, Moldavien, Montenegro, Rusland, Tunesien, Tyrkiet og Ukraine.

​Du kan frit køre i førstnævnte gruppe af lande, så længe der sidder en gyldig dansk nummerplade på din bil, og du har en ansvarsforsikring i Danmark. Sidstnævnte gruppe af lande kræver, at du medbringer dit såkaldte grønne kort, der er beviset på, at din bil er ansvarsforsikret. I alle øvrige lande (herunder Kosovo) skal du købe en ansvarsforsikring, før du fører en bil.

Kaskoforsikringen gælder i hele verden, og kaskoskader dækkes på samme måde i udlandet som i Danmark. En bilforsikring med kasko giver dig endvidere ret til vejhjælp i udlandet via SOS International. Du skal ikke længere benytte det såkaldte røde kort, men blot oplyse din bils registreringsnummer, når du ringer til SOS International på telefon +45 70 10 50 52. Telefonen er døgnåben.

Husk, at du skal medbringe bilens originale registreringsattest, når du kører i udlandet – en fotokopi er ikke god nok. Hvis du lejer en bil i udlandet, følger registreringsattesten med bilen, men det er dit ansvar, at den ligger i bilen, hvis en myndighed beder dig om at fremvise den.

Hvad gør jeg, hvis jeg sælger min bil eller køber ny bil?

Du behøver ikke at afmelde din bilforsikring (hverken ansvarsforsikringen eller kaskoforsikringen) hos os, når du sælger din bil. Motorkontoret giver os automatisk besked, når køberen af bilen omregistrerer bilen. En eventuel overskydende forsikringspræmie tilbagebetales til dig.

Ved skrotning af bilen kan du enten afmelde bilen (og dermed også bilforsikringen) selv eller bede ophuggeren om at afmelde bilen (sidstnævnte som regel mod et mindre gebyr). Husk, at du først skal afmelde bilen, når du har kørt den til ophuggeren, da du ikke må køre i en afmeldt bil.

Når du køber en bil hos en autoriseret forhandler, sørger forhandleren almindeligvis for, at bilen bliver registreret i dit navn. Køber du bilen af en privatperson, skal du selv omregistrere bilen. Du kan omregistrere bilen via SKATs hjemmeside. Tegning af lovpligtig bilforsikring foregår i forbindelse med omregistreringen. Sælgers forsikring dækker i op til tre uger, indtil omregistreringen har fundet sted – men vi anbefaler, at du omregistrerer bilen med det samme.

Ny lov pr. 24. 1. 2019: Dagsgebyr, hvis ingen ansvarsforsikring
Fra 24. januar 2019 siger en ny lov, at der skal opkræves et gebyr på 250 kr. pr. dag, hvor et køretøj ikke har en ansvarsforsikring.

Det er især relevant, hvis du står overfor at sælge en bil.

I forbindelse med en bilhandel har køber tre uger til at omregistrere bilen. Indtil da står du som ejer heraf, og du vil få bøden, hvis bilen ikke er forsikret.

Vi anbefaler derfor, at du omregistrerer bilen sammen med køber, før han/hun får nøglerne.

Herved kan du slippe for op til tre ugers dagsgebyr på 21 x 250 kr. = 5.250 kr.

Hvad gør jeg, hvis jeg har fået en skade?

Alle skader, der er omfattet af dækningerne i din bilforsikring, skal straks anmeldes til Codan. Du kan anmelde skader online døgnet rundt her. Du får en fast kontaktperson i skadesager, du kan følge behandlingen af større skader via din profil på Mit Codan, og vi overfører en kontant erstatning direkte til din bankkonto.

Tyveri, røveri og hærværk skal desuden anmeldes til politiet. Hvis bilen stjæles i udlandet, skal tyveriet anmeldes til både politiet i udlandet og til politiet i Danmark. Husk at få en kvittering ved anmeldelse til politiet i udlandet. Hvis du har en bilforsikring med kasko, skal skader i udlandet, der er omfattet af redningsforsikringen, anmeldes til SOS-International.

Ved færdselsuheld skal du sørge for at få indsamlet følgende oplysninger:

 • Tidspunkt og sted for ulykken.
 • De involverede parters navn og adresse.
 • De involverede parters registreringsnummer.
 • De involverede parters forsikringsselskaber og policenumre.
 • Navne og adresser på eventuelle vidner.
 • En kopi af politirapporten, såfremt politiet er tilkaldt.
 • Billeder af skaderne.

Hvis ikke en skade kan udbedres på stedet, kører vi bilen til reparation på et fordelsværksted og giver dig en lånebil, som du kan bruge, mens din egen er til reparation. Både reparation og lånebil er gratis, når du har din bilforsikring hos Codan. Når bilen er repareret, leverer vi bilen til dig og tager lånebilen med tilbage.

Læs mere om anmeldelse af skade på din bil.

Kontakt os