Undgå indbrud i bilen

Indbrud og tyveri i bilen

Indbrud i biler er en uheldig realitet, som mange bilister står overfor. I mange tilfælde, skyldes tyveri fra bilen, at der er efterladt ting, som ligger og frister. Det tager kun 10 
sekunder at smadre ruden og snuppe det. Gem alle fristelser i bagagerummet eller handskerummet. Udgå indbrud og tyveri i bilen, vi giver dig gode råd til hvilke forholdsregler du kan tage dig, samt hvordan du er bedst dækket ind hvis uheldet skulle ske.

6 råd til hvad du kan gøre for at undgå tyveri fra bilen

At beskytte din bil mod tyveri handler ikke kun om at sikre dine ejendele, men også om at bevare din ro i sindet. Mange tror, at 'det sker ikke for mig', men tyverier sker oftest, når man mindst forventer det – også i de øjeblikke, hvor man tror, man er 'bare lige væk'. Derfor er det afgørende at være på vagt og træffe kloge valg, hver eneste gang du forlader din bil, selv for et kort øjeblik. Her får du vores 6 simple råd til hvordan du kan undgå tyveri i bilen:

  • Lås bilen
  • Luk alle vinduer helt til - husk trækrude og soltag
  • Lås bagagerummet
  • Efterlad ikke noget i kabinen, der kan friste (mobiltelefon, taske, bærbar pc, shopping poser eller pakker)
  • Brug bagagerummet til opbevaring, hvis du skal efterlade værdigenstande i bilen
  • Tag evt. løstmonteret GPS med dig, eller læg den i bagagerum. Gem også holderen.

Hvad gør man hvis man har haft indbrud i sin bil?

Har du haft indbrud i din bil, skal du melde det til politiet og til os. Hvis det er sket mens du er i udlandet, kan du også kontakte til SOS International, som er en del af bilens kaskoforsikring, og få hjælp.

Hvilken forsikring dækker indbrud i bilen?

Hvordan er du egentlig dækket hvis der skulle være sket et indbrud i din bil? Dette kommer helt an på hvad der er blevet stjålet, om bilen er blevet beskadiget, hvilke forsikringer du har, samt om generelle regler er overholdt. Forsikringen dækker nemlig ikke, hvis bilen har stået ulåst eller ruderne er åbne.

Hvis du har fået stjålet noget i din bil, vil du skulle anmelde det på din indboforsikring, og hvis der ved indbrudet er sket skade på din bil, skal det anmeldes på din bilforsikring.