Vælg den rigtige cykelhjelm

Husk cykelhjelmen – ikke kun til dine børn

Kører du med cykelhjelm, halverer du risikoen for at få en hovedskade ved et styrt. Langt de fleste børn kører heldigvis med cykelhjelm, mens mange teenagere og voksne er mindre gode til det. Vi har samlet fem gode råd om at vælge og bruge cykelhjelm. 

  • Vælg en cykelhjelm, der sidder godt, og som du synes, er nogenlunde pæn – eller måske ligefrem flot eller sej. Så er det mere sandsynligt, at du bruger den.
  • Prøv cykelhjelmen, inden du køber den. Vælg altid en hjelm med CE-mærke, så du er sikker på, at den er godkendt, og at sikkerheden er i orden.
  • Sørg for, at hjelmen er indstillet og spændt rigtigt – og tjek jævnligt remme og spænder.
  • Hvis cykelhjelmen får et hårdt slag eller stød, skal du kassere den og købe en ny.
  • Vær et godt eksempel for dine børn, og kør med cykelhjelm. Så slipper du også for at finde på alle de fantasifulde bortforklaringer.
  • Teenagere er de skolebørn, der oftest kommer til skade i trafikken ifølge Rådet for Sikker Trafik. Lav konkrete aftaler om, hvordan de skal begår sig i trafikken – fx bruger cykelhjelm – og tal med andre forældre om at støtte op om de samme regler for hele klassen.

Læs mere på sikkertrafik.dk

Børneulykkesforsikring

Som forælder ved du, at de vigtigste mennesker i verden er dine børn. Men uanset hvad vi forældre gør, og hvordan vi opdrager dem, kan vi ikke beskytte dem mod alt.

Ulykkesforsikring

- en fleksibel forsikring, du kan sammensætte på den måde, der passer til dig og dit liv.