Er du hjemme i julen?

Juleferien er et af de tidspunkter på året, hvor indbrudstyvene er særligt aktive.
Derfor er det en god idé at sikre dit hjem bedst muligt mod indbrud.

Nabohjælp

Aftal med dine naboer, at I holder øje med hinandens boliger. Og husk at give besked, når du er bortrejst. Hvis det er muligt, kan din nabo eventuelt parkere sin bil i din indkørsel eller lufte dynen på dit tørrestativ, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme.

Fodspor i sneen

Uberørt sne eller en græsplæne, der ikke er klippet, er tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Bed eventuelt din nabo om at sætte fodspor i sneen, rydde sne foran døren eller klippe græsplænen.

Postkassen

Postkassen er det første, som indbrudstyven tjekker. Er den overfyldt med post, er det højst sandsynligt tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Husk at afbestille avisen og få din post eftersendt. Bed eventuelt din nabo om at tømme postkassen og fjerne reklamer m.m.

Telefon/sociale medier

Har du indtalt en besked på din telefonsvarer, der siger, at du er bortrejst? Det er ikke en god idé, da det giver frit slag for indbrudstyven. Sørg for, at din telefonbesked - både hjemme og på din mobiltelefon - ikke afslører, at du er bortrejst. Undgå også, at du eller dine børn fortæller på Facebook eller andre sociale medier, at I er bortrejst i julen.

Tænd og sluk-ur

Et tænd og sluk-ur er en enkel måde at få det til at se ud som om, at der er nogen hjemme. Med et tænd og sluk-ur kan du sætte en lampe til at tænde på et bestemt tidspunkt eller tænde radioen. Sæt gerne flere tænd og sluk-ure op rundt omkring i huset, og indstil dem til forskellige tidspunkter. 

Låsesystemer

Uforsvarlige låse er en invitation til indbrudstyven. Forsvarlige låsesystemer består af en godkendt lås i selve døren og et godkendt slutblik, et såkaldt sikkerhedsslutblik, i dørkarmen.

Der findes flere typer godkendte låse: - Tilholderlåse - Cylinderlåse Kendetegnet for disse låsesystemer er, at de udvendigt låses og låses op med en nøgle. Er der monteret 2 låse på døren, bør den ene være nøglebetjent fra begge sider. En god såkaldt tilholderlås skal have mindst 7 og helst 9 tilholder. Det mest anerkendte låsesystem er en cylinderlås med 6 stifter. Du kan finde antallet af stifter i din lås ved at tælle antallet af hak i nøglen.

Hængsler

Der findes to måder at bryde en dør op på. Hvis det ikke lykkes for tyven at bryde døren op via låsen, kan han forsøge at bryde døren op via hængslerne. Sørg for, at døren har to bagbeslag. Hængselsiden kan forstærkes ved at montere to godkendte bagbeslag, et lige over de øverste hængsler og et over de nederste hængsler. Du kan også montere en nok på hvert hængsel.

Terrassedøren

En god lås på bagsiden af huset er mindst lige så vigtig som en god lås i hoveddøren. Tyve foretrækker ofte, at begå indbrud fra bagsiden af huset. Her er det nemlig sværere at bliver opdaget, og dermed nemmere at bryde ind uforstyrret. En solid nøglelås er en god måde at forhindre tyven i at komme ind i huset. Der findes både cylinderlåse og tilholderlåse til døre med tynde lister. Alternativt kan benyttes en ”Secustrip” eller en ”C-profil” til bl.a. terrassedøren.

Vinduer

Det er oplagt for tyven at bryde ind gennem et åbentstående vindue. Sørg for, at vinduer er lukkede og eventuelt sikret med vindueslås. Forsøg at få det til at se ud som om, at der er nogen hjemme, og undgå at trække persienner eller rullegardiner for. Et tænd og sluk-ur på en lampe og radio er en billig tyveriforsikring. Det er vigtigt at have godkendte låseenheder på både døre og vinduer. Ikke bare for at holde tyven ude, men også for at gøre det svært for ham at komme ud med tyvegodset.

Forebyg indbrud

I Danmark bliver der begået ca. 5 indbrud i timen. Det er langt flere end i andre europæiske lande.

Rabat med Verisure alarm og Lindrucker låse

Sammen med Verisure og Lindrucker låse tilbyder vi dig en alarmløsning til en helt særlig pris samtidig med, at du sparer optil 30 % på din indbodækning.

DNA-mærkning

Som kunde hos Codan kan du mærke dine mest attraktive ting med DNA-mærkning, som er anbefalet af Politiet, til en helt særlig pris.

Husforsikring

Vi dækker små og store brandskader. Vi dækker også de følgeskader, der kan opstå i forbindelse brandslukningen, eksempelvis vandskader.