Lyn- og tordenvejr

Se hvad du kan gøre før, under og efter et tordenvejr

Før tordenvejr - langsigtede løsninger


  • Monter eventuelt en overspændingssikring. Tal med din aut. el-installatør
  • Hvis du monterer et lynaflederanlæg på dit hus, formindsker det risikoen for lynnedslag i din bygning væsentligt. Tal med din aut. el-installatør

Her og nu – når der er varslet tordenvejr


  • Du bør frakoble alt elektronik og elektriske apparater, der er ledningsforbundet (ledninger kan opfange lynets elektriske spændinger og føre den skadelige spænding ind i apparaterne).
  • Hav brandslukningsudstyr parat. Det bedste er at tilkoble haveslangen – tjek at den virker!
  • Er du bortrejst - fx på ferie, så aftal med nabo eller familie, at de frakobler dine elektriske apparater

Efter tordenvejr


Er lynet slået ned et andet sted end i dit hus, og er der alligevel sket skader på dit hus eller indbo - fx fordi der har været overspænding i ledningerne, skal du i nogle selskaber have en særlig elskadedækning for at få erstattet skaderne. Har der været/er der strømsvigt, så tjek din fryser. Flyt eventuelt varer over til venner og bekendte, der har strøm og plads i fryseren. De fleste frysere kan godt klare et kortvarigt strømsvigt, uden det går ud over indholdet.

Kontakt os hurtigst muligt. Hav dit policenummer parat, det er en stor hjælp. Aftal eventuelt besøg af taksator. Skader på huset anmeldes til husforsikringen mens skader på indbo anmeldes til din indboforsikring.

Anmeld skade

Tilmeld dig SMS-varsling og forebyg i tide

Bliv varslet gratis om ekstremt vejr på SMS

Læs mere

Tilmeld dig Codans SMS-varsling, så du i god tid ved hvornår der er risiko for skybrud, storm, orkan, isslag og snestorm i dit område.Codans SMS-varsling er p.t. baseret på en risikovurdering for følgende vejrfænomener:

  • Skybrud (10 mm på 10 min, eller 15 mm på 30 min)
  • Vindstød af orkanstyrke (>32,6 m/s)
  • Vindstød af stormstyrke (24,5 - 32,6 m/s)
  • Isslag (underafkølet regn, der øjeblikkeligt fryser på kolde overflader)
  • Kraftig snestorm (>15cm sne/6 timer kombineret med vindstød over 15 m/s og fygning. eller >20cm sne/12 timer kombineret med vindstød over 15 m/s.)

 

Varslingerne vindstød af orkanstyrke og vindstød af stormstyrke er baseret på vurderingen af styrken i vindstødene, ikke middelvinden. Der varsles typisk 3-24 timer før, det er vurderet, at der er risiko for, at det pågældende vejrfænomen vil ramme det postnummer, du angiver. Udover ovenstående varsler kan Codan udsende enkeltstående varsler for andre vejrfænomener som f.eks. frostvejr.

Du kan abonnere på at modtage gratis varsler om vejret via SMS fra Codan. Tilmeld dig her og vær foran, næste gang vejret viser tænder.

Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vilkårene for sms-varslingen

Codans SMS-varsling er en gratis service, der advarer dig, når det er vurderet, at der er risiko for, at visse former for ekstremt vejr er på vej til den adresse, du angiver. Tilmelding til Codans SMS-varsling garanterer ikke, at din forsikring dækker ved en skade. Codan påtager sig intet ansvar i tilfælde af udeblevne, mangelfulde eller forsinkede SMS'er, fejl eller problemer i de tekniske løsninger, der ligger bag servicen eller indholdet af varslerne. Husk at undersøge din forsikringspolice så du ved, hvordan du er dækket. Hvis du er i tvivl om, hvad din forsikring dækker, er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 33 55 55 50. Codans SMS-varsling anvender data fra TV2 Vejret.

Afmelding af SMS-varsling

Du kan til enhver tid afmelde Codans SMS-varsling her på siden eller ved at sende en SMS med teksten UVEJR STOP til 1919. Det koster almindelig SMS-takst.

Forsikring af dit hus

Hvis skaden alligevel sker, er det vigtigt med grundig skadebehandling og en forsikring, som dækker. Du får begge dele hos Codan.

Læs mere

Husforsikring

Hvis du har en brand- og bygningskaskodækning, som er standard til Codan Hus, får du dækket de typiske skader på huset efter et tøbrud og frostsprængte rør. Ansvarsforsikring dækker, hvis personer kommer til skade på din grund, men ikke hvis du har forsømt fx at rydde sne og en person glider og kommer til skade.

Udvidet vandskade

Du kan tilvælge dækningen Udvidet vandskade, hvis du vil have dækket skader efter regn, der trænger ind i huset. Ofte følger der regn med storm.

Læs mere om Codan Hus