Digital mobning kan foregå døgnet rundt

Sådan forebygger du det.

Verden bliver mere og mere digital, og det betyder, at vi bruger mere tid foran skærmen end førhen. Det gælder både på arbejdet, i skolen og og i fritiden. Det er derfor mere relevant end nogensinde før at sætte fokus på digital mobning, som kan have en række konsekvenser. Hos Codan giver vi dig gode råd til, hvordan du kan forebygge digital mobning.

Hvordan kan man forebygge digital mobning?

Det kan være vanskeligt at forebygge digital mobning blandt børn. Der er dog en række ting, som du kan være opmærksom på. Hos Codan har vi samlet en række gode råd til, hvordan du som forældre, lærer eller pædagog kan hjælpe med at forebygge digital mobning. 

1. Sørg for at have digital mobning på dagsordenen i skolen
Det er en god ide at tale med børnene om digital mobning i skolen. Det kan være med til at forebygge digital mobning blandt eleverne.

2. Fortæl børnene om god tone på sociale medier

Gør børnene opmærksom på, hvad god tone på sociale medier er. Giv eventuelt eksempler på god og dårlig tone på sociale medier.

3. Spørg ind til dit barns digitale vaner

Som forældre bør du være opmærksom på dit barns digitale vaner. Spørg nysgerrigt ind til, hvordan dit barn bruger diverse digitale platforme.

4. Vær opmærksom på dit barns online og offline adfærd

Er du som forældre opmærksom på dit barns adfærd både online og offline, kan det have en forebyggende effekt mod digital mobning.

5. Tal med dit barn om konsekvenserne af digital mobning

Konsekvenserne af digital mobing kan være alvorlige, og derfor bør du tale med dine børn om det. Det kan være de kender nogen eller selv er blevet udsat for det. Som forældre kan man gribe ind og forsøge at forebygge, at det sker igen. 

Tjek vores andre gode råd til sikkerhed på nettet

Vi har samlet en række guides til et mere sikkert liv online.

Se dem her