Se hvordan du sikrer din bolig mod skybrud
Når der er skybrud, kan store vandmængder trænge ind i din bolig, give vandskader, fugt i kælderen og ødelægge familiefotos, tøj, møbler, juniors kunstværker og andre uerstattelige værdier.
Her på siden kan du bl.a. få gode råd af handyman Erik Peitersen til forebyggelse og finde guides til at undgå fugt i kælderen eller tips til hvordan du indretter dit kælderrum så du kan undgå de værste vandskader på ting, du holder af. Desuden kan du blive klogere på skybrudstermer og fagbegreber med vores ordliste, som forklarer kort og præcist alt det, du har brug for at vide, hvis skaden er sket, eller du vil kende forskellen på skybrud og stormflod eller måske ønsker at forebygge med fx sandfang.
Husk også at tilmelde dig vores gratis SMS-service, som varsler dig, så du kan forberede dig på storm, skybrud, snevejr eller andre ekstremme vejrforhold.
Tilmeld dig SMS-varsling
Det danske vejr har de seneste år budt på stadigt voldsommere vejrfænomener. 2017 var det tiende vådeste år, som DMI har registreret siden 1874 og sommerperioden bød på særskilt meget nedbør, og medførte oversvømmede veje og vand i kældre.
Codan tager hvert år pulsen på danskernes forhold til klimaet, vejret og skader på boligen forårsaget af vejret. Undersøgelsen konkluderer, at regn og skybrud sidste i 2017 forårsagede langt de fleste af alle skader (59 pct.) på danskernes boliger. Det er en markant stigning fra 2016, hvor regn og skybrud kun var årsag til en tredjedel (31 pct.) af alle skader på boligerne.
En tredjedel af boligejerne (31 pct.) har i løbet af de sidste fem år fået foretaget skadesforebyggende tiltag på boligen, og knap to tredjedele (59 pct.) brugte mellem 0-20.000 kr. på forebyggelse sidste år. Det vidner om, at boligejerne er opmærksomme på vigtigheden af at forberede boligen til det vildere vejr.
Skader skal anmeldes hurtigt
Anmeld skade