Gratis SMS-varsling

Bliv varslet gratis om ekstremt vejr på SMS

Med SMS-varslingen er du på forkant inden den næste storm eller skybrud rammer dit område. Så kan du inden det går løs fx nå at sikre havetrampolinen, fjerne løsdele fra altanen eller lukke kældervinduer.

SMS’erne vil tikke ind på din telefon, når der er tale om skybrud, vindstød af orkanstyrke, storm, isslag og snestorm. Du kan derfor være sikker på at få besked hele året - uanset om det gælder sommerens højsæson for skybrud eller vinterens højsæson for isslag. Servicen sender ud for regionale forhold, så du vil kun modtage de varslinger, der er relevant for dig og din bopæl.

Servicen er gratis, og man kan melde sig til SMS-varsling, uanset om man er kunde hos os eller ej. For os er vejrmeldinger og varslinger vigtige for alle – uanset forsikringsselskab.

Du kan abonnere på at modtage gratis varsler om vejret via SMS fra Codan. Tilmeld dig her og vær foran, næste gang vejret viser tænder. Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vilkårene for SMS-varslingen.

Eksempel på varsling
Varsling fra Codan. Der er i Frederiksberg risiko for vindstød af stormstyrke mellem fredag d. 4. marts kl. 23.00 – lørdag d. 5. marts kl. 07.00. Disse vindstød kan knække grene af træer og påføre skader på din bolig. Tip: Fastgør vindfølsomme genstande fx trampoliner og parasoller.

Få gode råd om at forebygge stormskader

 

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vilkårene for SMS-varslingen

Vilkår for SMS-varsling

Codans SMS-varsling er en gratis service der advarer dig, når det er vurderet, at der er risiko for, at visse former for ekstremt vejr er på vej til den adresse, du angiver. Tilmelding til Codans SMS-varsling garanterer ikke, at din forsikring dækker ved en skade. Codan påtager sig intet ansvar i tilfælde af udeblevne, mangelfulde eller forsinkede SMS'er, fejl eller problemer i de tekniske løsninger, der ligger bag servicen eller indholdet af varslerne. Husk at undersøge din forsikringspolice, så du ved, hvordan du er dækket.

Hvis du er i tvivl, om din forsikring dækker, er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 78 73 38 86.

Codans SMS-varsling anvender data fra TV2 Vejret.

Afmelding af SMS-varsling

Du kan til enhver tid afmelde Codans SMS-varsling her på siden eller ved at sende en SMS med teksten UVEJR STOP til 1919. Det koster almindelig SMS-takst.

Om SMS-varsling

Codans SMS-varsling er p.t. baseret på en risikovurdering for følgende vejrfænomener:

  • Skybrud (10 mm på 10 min, eller 15 mm på 30 min)
  • Vindstød af orkanstyrke (>32,6 m/s)
  • Vindstød af stormstyrke (24,5 - 32,6 m/s)
  • Isslag (underafkølet regn, der øjeblikkeligt fryser på kolde overflader)
  • Kraftig snestorm (>15cm sne/6 timer kombineret med vindstød over 15 m/s og fygning. eller >20cm sne/12 timer kombineret med vindstød over 15 m/s.)

Varslingerne vindstød af orkanstyrke og vindstød af stormstyrke er baseret på vurderingen af styrken i vindstødene, ikke middelvinden. Der varsles typisk 3-24 timer før, det er vurderet, at der er risiko for, at det pågældende vejrfænomen vil ramme det postnummer, du angiver. Udover ovenstående varsler kan Codan udsende enkeltstående varsler for andre vejrfænomener som f.eks. frostvejr.

Procedure for SMS-varsling
Før et varsel udsendes, vil der fra TV2 Vejret typisk blive udsendt et såkaldt ”risikovarsel” (også kaldet risikomelding). Hvis meteorologerne vurderer, at risikoen bliver større, udsender de dog et egentligt varsel om det pågældende vejrfænomen. Det er dette varsel, du vil modtage på SMS, hvis du tilmelder dig Codans SMS-varsling.

Indhold af SMS-varsling
Codan vurderer løbende indholdet af sin SMS-varsling og kan uden varsel foretage ændringer i indholdet af servicen. Det kan for eksempel være ændringer, så der udsendes varsler ved yderligere vejrfænomener, eller der ikke længere sendes varsler for visse vejrfænomener, der tidligere har været medtaget i SMS-varsling. Du kan til enhver tid se, hvilke vejfænomener der indgår i SMS-varsling på denne side.

Ændring af adresse
For at ændre den adresse, der er tilknyttet varslingen, skal du afmelde varslingen og dernæst tilmelde dig varslingen igen via codan.dk/skybrud.