Sne og snestorm

Her finder du nogle gode råd til, hvad du skal gøre når der sner og når der er snestorm

Under snestormen/når det sner


 • Tjek, om der er fygesne på loftet. Er der det, skal mest muligt fjernes.

Efter sne/snestorm


 • Da du som husejer har snerydningspligt på din vej, skal du straks efter snevejret er holdt op sørge for at sneen bliver ryddet, og der bliver foretaget den nødvendige glatførebekæmpelse
 • Tjek at tage med lav hældning og flade tage, ikke bærer for store snemængder. Ligger der mere end 1 meter sne (1/2 meter på lette tage), bør den fjernes. Driver dannes primært på læ side af hus/tag. 
 • Tjek, at der ikke er fare for sneskred fra taget og ned på opholdsarealer
 • Fjern eventuelle istapper Er der fare for sneskred fra taget, og er der istapper, der ikke kan fjernes, skal der afspæres
 • Tjek, om der er fygesne på loftet. Er der det skal mest muligt fjernes.

Glatføreskade


Er der sket et glatføreuheld med personskade på arealer, du er ansvarlig for, skal du anmelde skaden til din husforsikring. Har du ikke ansvarsforsikring på denne, skal du anmelde skaden til din indboforsikring Lov ikke erstatning. Det er dit forsikringsselskab, der skal vurdere, om du har overtrådt reglerne for glatførebekæmpelse og kan bebrejdes uheldet. Kan du det, vil de sørge for, at den tilskadekomne vil få erstatning efter gældende lov.

(Kilde: Forsikring og Pension)

Tilmeld dig SMS-varsling og forebyg i tide

Bliv varslet gratis om ekstremt vejr på SMS

Læs mere

Tilmeld dig Codans SMS-varsling, så du i god tid ved hvornår der er risiko for skybrud, storm, orkan, isslag og snestorm i dit område.Codans SMS-varsling er p.t. baseret på en risikovurdering for følgende vejrfænomener:

 • Skybrud (10 mm på 10 min, eller 15 mm på 30 min)
 • Vindstød af orkanstyrke (>32,6 m/s)
 • Vindstød af stormstyrke (24,5 - 32,6 m/s)
 • Isslag (underafkølet regn, der øjeblikkeligt fryser på kolde overflader)
 • Kraftig snestorm (>15cm sne/6 timer kombineret med vindstød over 15 m/s og fygning. eller >20cm sne/12 timer kombineret med vindstød over 15 m/s.)

 

Varslingerne vindstød af orkanstyrke og vindstød af stormstyrke er baseret på vurderingen af styrken i vindstødene, ikke middelvinden. Der varsles typisk 3-24 timer før, det er vurderet, at der er risiko for, at det pågældende vejrfænomen vil ramme det postnummer, du angiver. Udover ovenstående varsler kan Codan udsende enkeltstående varsler for andre vejrfænomener som f.eks. frostvejr.

Du kan abonnere på at modtage gratis varsler om vejret via SMS fra Codan. Tilmeld dig her og vær foran, næste gang vejret viser tænder.

Når du tilmelder dig accepterer du samtidig vilkårene for sms-varslingen

Codans SMS-varsling er en gratis service, der advarer dig, når det er vurderet, at der er risiko for, at visse former for ekstremt vejr er på vej til den adresse, du angiver. Tilmelding til Codans SMS-varsling garanterer ikke, at din forsikring dækker ved en skade. Codan påtager sig intet ansvar i tilfælde af udeblevne, mangelfulde eller forsinkede SMS'er, fejl eller problemer i de tekniske løsninger, der ligger bag servicen eller indholdet af varslerne. Husk at undersøge din forsikringspolice så du ved, hvordan du er dækket. Hvis du er i tvivl om, hvad din forsikring dækker, er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 33 55 55 50. Codans SMS-varsling anvender data fra TV2 Vejret.

Afmelding af SMS-varsling

Du kan til enhver tid afmelde Codans SMS-varsling her på siden eller ved at sende en SMS med teksten UVEJR STOP til 1919. Det koster almindelig SMS-takst.

Forsikring af dit hus

Hvis skaden alligevel sker, er det vigtigt med grundig skadebehandling og en forsikring, som dækker. Du får begge dele hos Codan.

Læs mere

Husforsikring

Hvis du har en brand- og bygningskaskodækning, som er standard til Codan Hus, får du dækket de typiske skader på huset efter et tøbrud og frostsprængte rør. Ansvarsforsikring dækker, hvis personer kommer til skade på din grund, men ikke hvis du har forsømt fx at rydde sne og en person glider og kommer til skade.

Udvidet vandskade

Du kan tilvælge dækningen Udvidet vandskade, hvis du vil have dækket skader efter regn, der trænger ind i huset. Ofte følger der regn med storm.

Læs mere om Codan Hus