Guide: Sådan indretter du dit kælderrum

Gulv

Hav hellere klinker og beton end tæpper, gips og trægulve.

Opbevaring

Bevar ting i kasser lavet af plast frem for pap og stil de mest robuste kasser nederst. En god idé er at sætte stålreoler i kælderen. Reoler får ikke blot tingene væk fra gulvet, men også skaber mere orden og bedre overblik over dine ting.

Møbler

Det er en dårlig ide at opbevare møbler – især hvis der er tekstil på dem – i din kælder. Især i sommerperioden er luftfugtigheden alt for høj til sikker opbevaring af møbler i kælderen. Det gælder også træmøbler, som dårligt tåler fugt. Desuden står møblerne oftest direkte på gulvet og er altså i fare for at blive vandskadet, hvis uheldet er ude.

Afstand

Stil generelt ikke ting for tæt op ad vægge eller for lavt mod gulvet. Det sikrer en bedre ventilation i det fugtige kælderrum. Det forebygger også skader pga. skimmelsvamp. En tommelfingerregel er at stille reoler og andre ting med en afstand på 10 cm til væggen.

Kælderindgang

Det kan være for nemt for regnvand at løbe ned til dit kælderrum. Tjek kanten og trappen, der fører ned til kælderen. Hæv evt. første trin, så regnvandets får sværere betingelser for at løbe direkte ned i din kælder.