Guide

Sådan undgår du kloakvand i kælderen

Når vi bliver udsat for skybrud, sætter vi kloaksystemerne under så stort et pres, at der er risiko for, at det hele bevæger sig baglæns i systemet og ender oppe i din kælder. Selvom man er forsikret, så er det alligevel ærgerligt at miste ting, som er uerstattelige eller ting, som har stor affektionsværdi for en. Derfor er det en god ide at investere i nogle reoler, så man kan få de ting, man opbevarer i sin kælder væk fra gulvet. Tips til at indrette dit kælderrum

Skulle man alligevel være uheldig at få kloakvand i sin kælder, skal man sørge for at undgå at have kontakt med det, for det er forbundet med en meget stor sundhedsrisiko. Hvis man har et helt almindeligt gulvafløb vil det typisk være sådan et sted, kloakvandet vil blive presset op, og hvis man har et toilet i kælderen, er der også en risiko for, at det kan komme op der. Men har man et afløb, som man ikke bruger så ofte, hvilket er meget almindeligt, så vil den absolut bedste løsning være at få det lukket, cementeret en gang for alle. Man må ikke selv cementere et afløb, det skal man have en autoriseret kloakmester til.

 

Højvandslukke?


Hvis man har brug for sit gulvafløb og ikke ønsker at lukke det helt til, kan man få en rigtig god løsning installeret i sit hus: en såkaldt højvandslukke. Kloakvandet får et flow på tværs gennem systemet og en automatisk anordning sidder på toppen og registrerer, hvis kloakvandet begynder at løbe tilbage i systemet. Hvis kloakvandet begynder at løbe tilbage, lukker en højvandslukke simpelthen en klap ned, og så kan vandet ikke løbe baglæns ind i systemet og ind i huset og ind i kælderen. Man må ikke selv kaste sig ud i selv at begynde og installere en højvandslukke, så derfor skal man selvfølgelig kontakte en autoriseret kloakmester. Hvis man helt vil undgå kloakvand i kælderen, så er et højvandslukke en rigtig god og permanent løsning.