Forsikring til leasingbil

- Det skal du vide om forsikring til leaset bil.

Det er blevet mere populært at lease biler de seneste par år, og det betyder, at flere også ønsker forsikring til en leaset bil. Du skal selv sørge for at forsikre en leaset bil, ligesom når du ejer en bil. Hos Codan tilbyder vi en solid bilforsikring, der også gælder til leasede biler. Vi giver dig et overblik over bilforsikring til leasede biler her på siden.

Når du leaser en bil, adskiller forsikringskravene sig på flere punkter fra dem, der gælder for en bil, du ejer. Det skyldes, at leasingfirmaet ofte stiller specifikke krav til dækningen for at beskytte deres investering i bilen. Vi hjælper dig med at 
forstå disse forskelle, så du kan vælge den forsikringsløsning, der passer bedst til både leasingfirmaets krav og dine personlige kørebehov.

Skal jeg have forsikring til en leaset bil?

Uanset om du leaser en elbil, hybridbil, plug-in hybridbil, diesel- eller bezinbil, så skal du have en forsikring. En bilforsikring er sjældent en del af leasingaftalen, og derfor er det vigtigt, at du selv sørger for at tegne en bilforsikring. Du bør vælge en bilforsikring, der passer til dine behov, og derfor har vi gjort det let at skræddersy en bilforsikring hos Codan. 

Må andre køre en leaset bil?

Hos Codan følger din bilforsikring med bilen. Det vil sige, at din bil som udgangspunkt er forsikret, selvom du låner din bil ud til en anden. Du skal dog være opmærksom på, at din selvrisiko kan stige til det dobbelte, hvis du eksempelvis udlåner din bil til dine børn under 26 år, som derefter skader den. Du kan læse mere om udlån af bil til børn her.

Ulåner du din bil til en vandvidsbilist, kan du risikere at få konfiskeret din bil. Det gælder også, hvis din bil er leaset. Læs mere om vanvidskørsel og konfiskering af bil her.

Sådan forsikrer du bedst din leasingbil

Ansvarsforsikring

Leaser du en bil, skal du først og fremmest have en ansvarsforsikring, da dette er lovpligtigt i Danmark. Ansvarsforsikringen dækker skader på andre mennesker og deres ejendele, hvis du kommer ud for en bilulykke. Det gælder også dine medpassagerer i bilen. 

Kaskoforsikring

Udover ansvarsforsikringen stiller leasinggiver normalt krav om, at du skal have en kaskoforsikring til bilen, for at de vil lease bilen til dig. Kaskoforsikringen dækker de fleste skader på bilen, hvis du kommer ud for en bilulykke.     

Afleveringsdækning

Codan tilbyder også afleveringskasko, hvilket dækker langt de fleste skader ved aflevering af bilen, som du har leaset. Det betyder, at skader, som først bliver opdaget efter, at du har afleveret leasingbilen, vil blive dækket af os. Det kan eksempelvis være buler i bilen. Læs mere om bilforsikring og afleveringskasko her

Få en omfattende forsikring til din leasingbil

Hos Codan har vi alle de nødvendige forsikringer til leasede biler, uanset om du leaser en elbil, hybridbil eller noget helt tredje. Læs mere om vores bilforsikring til både ejede og leasede biler, samt beregn din pris på forsikringen til din leasingbil her.

Beregn pris på bilforsikring til din leasingbil