Husk at skifte til sommerdæk

Når vejret bliver varmere, er det tid til at skifte til sommerdæk. Er du også i tvivl om, hvornår og hvorfor du skal skifte til sommerdæk, så kan du med fordel læse med her. Hos Codan giver vi dig overblikket og guider dig, så du med god samvittighed kan køre rundt på vejene og føle dig mere tryg.

Hvornår skifter man til sommerdæk? 

Det kan være svært at vide, hvornår vinteren og de kolde temperaturer hører op, og det varmere vejr holder ved, og man derfor igen skal skifte til sommerdæk. En god grundregel er, at man bør skifte til sommerdæk omkring påske, hvor blomsterne begynder at springe ud. Det er dog en god ide at holde øje med vejrudsigten, da vinteren til tider strækker sig længere end til påske. Når temperaturen igen bliver over de 7 grader, både om dagen og om natten, så er det tid til at få sommerdæk på bilen.       

Hvorfor skifter man til sommerdæk?

Det er ikke kun vigtigt at skifte til vinterdæk, når temperaturen falder og vejene bliver glatte. Det er også vigtigt, at du skifter til sommerdæk, når vinteren er forbi og sommeren er på vej, selvom det kan være fristende at beholde vinterdækkene på bilen. Har du vinterdæk på bilen om sommeren, kan du have sværere ved at køre bilen, da vinterdæk har dybere dækmønstrer og blødere gummi, som gør det vanskeligere at dreje bilen på varm asfalt. En anden god grund til at skifte tilbage til sommerdæk er, at de har en kortere bremselængde end vinterdæk på en tør vej. Du er derfor mere sikker i trafikken, hvis du har sommerdæk på om sommeren.   

Det er vigtigt, at du sørger for at skifte til sommerdæk, når sommeren nærmer sig, men det er også vigtigt, at du har en god  og solid bilforsikring, der dækker alle dine behov, hvis uheldet er ude. Du kan læse mere om Codans bilforsikring her.  

Sådan skifter du til sommerdæk

Når tiden er inde til at skifte til sommerdæk, kan du enten vælge at lade et autoriseret bilværksted gøre det eller gøre det selv, hvis du er meget handy. Har du besluttet dig for at gøre det selv, bør du særligt huske at rense nav, bolte og møtrikker grundigt. Du skal også huske at tjekke dit dæktryk lige efter hjulskiftet og derefter en gang imellem.