Børneulykkes­forsikring

Beregn din pris

Hvordan sikrer vi vores børn bedst muligt?

Hos Codan blander vi os ikke i børneopdragelse. Men vi ved, at leg, eksperimenter, forsøg og fantasi er en del af et godt barneliv. Det bør en forsikring ikke lave om på. Til gengæld er den god at have styr på, hvis det en dag bliver mere alvorligt end småknubs. Derfor har vi sammensat tre pakker, som dækker de basale behov, men også er forskellige.

 • Pasning i hjemmet efter en ulykke
 • Varigt mén efter en sygdom
 • Strakserstatning

Vælg mellem tre pakker

Så længe børn er forskellige, bør deres ulykkesforsikring jo også være det.

Codan Barn Basis - Basis børneulykkesforsikring - 24 kr./måned

 • invaliditet efter en ulykke
  - uanset om ulykken sker hjemme, i institution eller til fritidsaktivitet
 • krisehjælp
 • genoptræning
 • dødsfaldsdækning
 • mulighed for dobbelterstatning

Codan Barn Basis kan udvides med

 • Strakserstatning
 • Farlig sport


Vi vil så gerne tale med dig og rådgive dig bedst muligt om børneulykkesforsikring.
Indtast dine oplysninger, så ringer vi til dig på et tidspunkt, der passer dig.

Codan Barn Plus - Børneulykkesforsikring, inkl. tandskadedækning - 56 kr./måned

 • invaliditet efter en ulykke
  - uanset om ulykken sker hjemme, i institution eller til fritidsaktivitet
 • krisehjælp
 • genoptræning
 • dødsfaldsdækning
 • mulighed for dobbelterstatning

Dækker desuden:

 • tandskader

Codan Barn Plus kan udvides med:

 • Strakserstatning
 • Farlig sport

Vi vil så gerne tale med dig og rådgive dig bedst muligt om børneulykkesforsikring.Indtast dine oplysninger, så ringer vi til dig på et tidspunkt, der passer dig.

Codan Barn Udvidet - Inkl. tandskadedækning, sygdom/kritisk sygdom - 142 kr./md.

 • invaliditet efter en ulykke
  - uanset om ulykken sker hjemme, i institution eller til fritidsaktivitet
 • krisehjælp
 • genoptræning
 • dødsfaldsdækning
 • mulighed for dobbelterstatning

Dækker desuden:

 • tandskader
 • sygdom/kritisk sygdom.
  Tanken om kritisk sygdom er ubehagelig, men den rette forsikring kan have stor værdi i en tid med indlæggelser, transport og evt. forældreorlov.

Codan Barn Udvidet kan udvides yderligere med:

 • Strakserstatning
 • Farlig sport

Vi vil så gerne tale med dig og rådgive dig bedst muligt om børneulykkesforsikring.

Indtast dine oplysninger, så ringer vi til dig på et tidspunkt, der passer dig.

Har du mon helt glemt, hvordan det er at være barn?

Husker du, hvordan du brugte din fantasi, da du var barn? Hvordan du lærte at rejse dig op, når du faldt? Hvordan du blev klogere? Se med, når en gruppe småbørnsforældre ser verden med børnenes øjne. Det er ikke for børn.

Vores børneulykkesforsikring dækker alt det, vi som forældre ikke har lyst til at tænke på. Vores børneulykkesforsikring dækker dine børn døgnet rundt, og du kan vælge, om du vil forsikre dine børn ved varige mén efter en ulykke, sygdom eller begge dele.

Du kan skræddersy forsikringen gennem en række valg og tilkøb, så den passer præcis til dine behov. Det giver stor tryghed og færre bekymringer i hverdagen. 

Sikrer dig økonomisk efter en ulykke
Med vores børneulykkesforsikring får du og familien tryghed i økonomien og kan komme videre på en ordentlig måde, hvis dit barn får varige mén efter en ulykke. Ud over selve erstatningen dækker vi blandt andet også udgifter til fysioterapeut, kiropraktor og psykologhjælp, hvis dit barn har behov for det.

Hvis uheldet er ude
Får du akut behov for hjælp ved en ulykke, skal du selvfølgelig ringe 112. Har du også brug for øjeblikkelig hjælp fra os, kan du ringe til os døgnet rundt på 33 55 55 55.

Sådan dækker forsikringerne

BasisPlusUdvidet

Invaliditetsdækning

Vi dækker dit barn i tilfælde af ulykke hele døgnet, uanset om barnet er i skole, hjemme eller til en fritidsaktivitet – det kaldes heltidsdækning. Kommunerne dækker ikke børn, hvis de kommer til skade på skolen eller institutionen. 

Når du køber børneulykkesforsikringen, skal du tage stilling til, hvad invaliditetssummen og méngraden skal være. I Codan Barn Basis og Codan Barn Udvidet har vi på forhånd valgt invaliditetssum og méngrad til det mest almindelige og det beløb, vi anbefaler.

Efter en ulykke fastsætter vi erstatningen i samarbejde med en læge ud fra en invaliditetstabel, der viser skaderne og den procentdel af invaliditetssummen, de udløser.

Tillægserstatning

Vi fordobler erstatningen ved alvorlige sygdomme eller ulykker, der giver varige mén på 30 % eller mere. Hvis du eksempelvis har valgt en forsikringssum på 1 mio. kr., og dit barn får en mèngrad på 30 %, udbetaler vi 2 x 30 % af 1 mio. kr. Det vil sige 600.000 kr.

Psykologhjælp

Vi dækker udgifter til krisehjælp hos en autoriseret psykolog, hvis dit barn har brug for professionel hjælp til at komme godt videre efter eksempelvis kritisk sygdom eller et alvorligt trafikuheld.

Genoptræning

Vi dækker udgifterne, hvis dit barn har brug for genoptræning hos en kiropraktor eller en fysioterapeut efter en ulykke. Vi dækker udgifterne, så længe behandlingen har en helbredende effekt – uden tidsbegrænsning.

Dødsfald

Vi udbetaler en sum penge, hvis dit barn dør som følge af en ulykke. Det kan være en stor hjælp for dig og din familie i en svær tid, hvis du vælger at supplere børneulykkesforsikringen med en dødsfaldsdækning.

Tandskade

Børn under 18 år er dækket af den kommunale tandpleje. Desværre får mange børn tandskader, der først viser sig senere i livet og først kræver behandling efter, at barnet er blevet 18 år. Vi dækker disse tandlægeudgifter, såfremt du anmeldte skaden, da den skete. Vi dækker også tyggeskader, eksempelvis fra en sten i maden.

Sygdom

Vi dækker bl.a., hvis dit barn får et varigt mén som følge af en sygdom.

Dagskompensation

Hvis dit barn indlægges på hospitalet som følge af en ulykke eller sygdom, udbetaler vi 300 kr. pr. dag i helt op til 1 år –  også hvis dit barn efterfølgende har brug for pleje i hjemmet.

Kritisk sygdom

Vi udbetaler en kompensation på 150.000 kr., hvis dit barn får konstateret en af udvalgte kritiske sygdomme. Kompensationen udbetales allerede når diagnosen stilles, og du skal derfor ikke vente på, at behandlingen afsluttes eller at eventuelle mén kan vurderes.

24 kr/md56 kr/md142 kr/md
Tilvalg:

Strakserstatning

+32 kr/md+32 kr/md+32 kr/md

Vi giver dig en økonomisk kompensation, hvis dit barn får brud på ben, arme, skuldre, ryg eller andet, så du kan tage ekstra fri fra arbejdet eller eksempelvis betale for hushjælp. Vi giver også kompensation, selvom skaden ikke giver varige mèn. Hvis skaden giver varige men, får du også udbetalt erstatning fra invaliditetsdækningen.

Farlig sport (variabel pris)

Vi giver dig erstatning, hvis dit barn kommer til skade i forbindelse med farlig sport som eksempelvis bjergbestigning, motorsport, kampsport og parkour.

Beregn din pris for børneulykkesforsikring

Alt det, du måske ikke vidste om børneulykkesforsikring

22% har ikke tegnet en børneulykkesforsikring

Det betyder, at ca. hvert femte danske barn under 18 år ikke er dækket ved ulykker.

29% af forældre som ikke har tegnet en børneulykkesforsikring tror, at deres børn er dækket gennem deres egen ulykkesforsikring

Er mit barn dækket gennem min egen ulykkesforsikring?

Nej, børn er ikke omfattet af forældrenes ulykkesforsikring og skal derfor allerede fra fødslen have deres egen ulykkesforsikring.

44% ved ikke, om deres barn er dækket, hvis det kommer til skade i daginstitution eller skole

Er mit barn dækket i sin institution eller skole?

Nej. Siden 1. januar 2012 har kommunerne ikke som tidligere måtte tegne kollektive ulykkesforsikringer for børnene mens de er i skole eller institution. Det betyder, at du selv skal tegne en ulykkesforsikring til dit barn.

Hvert 4. barn, som kommer ud for en skade, får en tandskade

Hvorfor bør jeg overveje tanddækning, når mit barn går til skoletandlægen?

I Danmark er tandpleje (tandlægebesøg) ganske rigtigt gratis for børn og unge under 18 år. Men mange børn får tandskader, der først viser sig senere i livet og først kræver behandling, når barnet er over 18 år. Mange store skader kan faktisk først behandles færdig i 20-25-års-alderen. Med en tandskadedækning er barnet dækket mod dette – du skal blot huske at anmelde skaden, når den sker.

Er mit barn dækket ved alle slags sportsgrene?

Nej, ikke ved alle. Men du kan tilvælge ’Farlig sport’ i børneulykkesforsikringen, så er dit barn også dækket, hvis der sker uheld under f.eks. kampsport, parasailing, parkour og lign. Se den fulde liste af sportsgrene her:

- Træning eller deltagelse i motorløb og motor- cykelløb af enhver art, herunder og ikke begrænset til motorcrossløb, rallyløb, speedway, gokart, knallertløb eller aktiviteter der kan sidestilles hermed.

- Racerbådsløb eller racerbådssejlads af enhver art eller aktiviteter, der kan sidestilles hermed.

- Kamp- og selvforsvarssport af enhver art, hvor hensigten med sporten er, at kunne ramme, nedlægge eller slå på en modstander eller ting.

- Bjergbestigning og bjergklatring af enhver art, hvor det normalt er påkrævet, at der anvendes særligt udstyr.

- Rappelling på bjergvæg af enhver art eller aktiviteter, der kan sidestilles hermed.

- Parasailing, kitesurfing, rafting, bungy jump af enhver art eller aktiviteter, der kan sidestilles hermed.

- Parkour eller andre aktiviteter, der kan sidestilles hermed.

- Udøvelse af sportsgrene, som kan sidestilles med ovenstående.

Kilder

Ovenstående fakta kommer fra flere kilder – herunder egne data, offentligt tilgængelige kilder (bl.a. F&P) og en Epinion-undersøgelse, som vi har gennemført i februar 2018 bestående af 1.256 interviews med repræsentativt udvalgte forældre med hjemmeboende børn på under 18 år. Undersøgelsen er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel.

Bliv klogere på detaljerne

Vil du vide mere om børneulykkesforsikringens dækninger og vilkår, kan du læse mere i disse dokumenter. Har du allerede din børneulykkesforsikring hos os, kan du se dine betingelser på
Mit Codan.

Produktarket giver dig et godt overblik over dine muligheder – ligesom produktinformationen, der også gør det nemmere at sammenligne vores børneulykkesforsikring med andre børneulykkesforsikringer. I betingelserne kan du finde alle detaljerne om forsikringen.

Spørgsmål og svar

Få svar på typiske spørgsmål

Behøver jeg at købe en børneulykkesforsikring, til når mit barn er i offentlige institutioner?

Det er aldrig et krav at du forsikrer dit barn med en ulykkesforsikring.

Du skal dog være opmærksom på, at kommunerne ikke forsikrer børn i skoler og institutioner mere. Det er derfor vigtigt, at du selv sørger for at forsikre dine børn med en ulykkesforsikring.

Du kan læse mere om børneulykkesforsikring her. Du kan også kontakte vores kundeservice og få en skræddersyet løsning. Du kan finde nummeret under artiklen.

Er mine børn forsikret mod ulykker på min indboforsikring?

Hverken du eller dine børn, er dækket mod ulykker på jer selv, hvis I kun har en indboforsikring. Indboforsikringen dækker dog hvis du, eller en anden i husstanden kommer til at skade andre eller deres ejendele. Det kan fx være, hvis du kommer til at vælte en cyklist, og personen og hans ting kommer til skade.

Ønsker du at forsikre dig selv eller dine børn mod ulykker, skal du have en ulykkesforsikring. Er du i tvivl om du har en ulykkesforsikring, kan du se dine forsikringer på Mit Codan. Ønsker du at høre mere om vores ulykkesforsikringer, kan du ringe til vores kundeservice.

Mit barn er flyttet hjemmefra. Hvordan dækkes udeboende børn?

Er dit barn udeboende og under 21 år vil barnet være dækket af din forsikring, hvis de ikke lever i et fast parforhold eller har fastboende børn hos sig. Bor dit barn sammen med en anden, vil der ikke være dækning for den person. Den anden person bør derfor have sin egen forsikring.

Har du eller dit barn købt en ulykkesforsikring, da barnet fyldte 18 år, vil forsikringen følge med barnets nye adresse.

Indboforsikring til unge under 21 år, som bor med en anden
Tegner dit barn eller samleveren en indboforsikring hos os, vil vi kunne dække hele husstanden på én forsikring. Det koster ikke mere, at være to forsikret på én forsikring. Har I ikke en ulykkesforsikring, vil vi også gerne rådgive om det.

Har du spørgsmål eller ønsker du et tilbud på en indboforsikring eller ulykkesforsikring, er du velkommen til at ringe til vores kundeservice.

Jeg har et barn som fylder 18 år. Hvad skal jeg være opmærksom på?

Fylder dit barn 18 år, kan der ske ændringer i jeres situation. Vi anbefaler at du ringer til os, så vi kan gennemgå forsikringerne med dig, for at sikre at alt er som det skal være. Du kan finde nummeret til vores kundeservice nedenfor.