Gratis Websikring frem til 31. december 2020

Er du kunde i Codan, kan du få hjælp til at fjerne krænkende billeder eller falske profiler på sociale medier med Websikring.

Sociale medier er i stigende grad en integreret del af de flestes hverdag, ikke mindst for børn og unge. Det betyder desværre også, at flere og flere oplever at deres personlige informationer eller billeder bliver misbrugt online.

Måske har du fået offentliggjort billeder eller videoer på internettet uden dit samtykke? Det er en af de situationer, som flere og flere kommer ud for. 13% af de 15-25 årige piger har i følge Ungeprofilundersøgelsen 2015 oplevet, at andre har sendt/postet et seksuelt billede/video af dem. Det kan føles utroligt krænkende og uoverskueligt at forsøge at få fjernet materialet igen.

Hjælp til at forebygge

Vil du være sikker på at få hjælp, hvis en sådan situation skulle opstå? Med Websikring får du adgang til forebyggende rådgivning, om hvordan du kan beskytte dig selv eller dit barn mod uønsket spredning af personlige oplysninger online, og om hvordan du kan få kontrol med og overblik over dit barns adfærd på internettet. Du kan fx få:

 • Information om sikkerhedsindstillinger og brugervilkår på kendte netsider
 • Vejledning om hvordan egne profiler kan slettes eller skjules

Hvis skaden er sket

Har du opdaget at din digitale identitet er blevet misbrugt på de sociale medier, eller har du oplevet anden online-chikane, så kan du få assistance til selv at fjerne uønsket online-materiale. Du kan blandt andet få:

 • Hjælp til at undersøge om det uønskede materiale kan kræves fjernet
 • Vejledning i at fjerne og rydde op i konkret uønsket materiale, som er lagt online uden dit samtykke
 • Hjælp til hvordan falske profiler/brugerkonti kan fjernes.

Lad os overtage

Du har også mulighed for at give vores samarbejdspartner fuldmagt til overtage sagen med at få slettet materialet. I så fald vil du løbende modtage opdateringer om processen.

Eksempler på hvad vi kan hjælpe med at gribe ind over for:

 • Uønskede og/eller krænkende billeder og videoer
 • Krænkende kommentarer og trusler
 • Hackede brugerkonti og e-mailkonti
 • Mobning og anden chikane
 • Falske profiler på sociale medier
 • Personlig information, som er spredt ulovligt.

Det er en forudsætning for at overtage sagen, at indholdet er i strid med de gældende retningslinjer for de pågældende websider og/eller, at det er af en karakter, som er i strid med gældende dansk ret. Det er ligeledes en forudsætning, at størstedelen af materialet er på enten dansk, norsk, svensk eller engelsk.    

Hvis du har spørgsmål til Websikring,
er du velkommen til at kontakte os på 33 55 26 62

 

Tilmeld dig gratis Websikring frem til 31. december 2020.

Bliv endnu mere sikker

Læs om, hvordan du og din familie kan bevæge jer sikrere rundt på nettet, og dermed undgå at hackere får adgang til fx børneværelset. Du finder både videoer, tests og nemme guides.

Wifi-boks med rabat

Som noget ekstra kan du gennem vores partner cxLoyalty International ApS tegne abonnement på en Wifi-boks med rabat.