Udlejning af sommerhus

Dét skal du vide, når du udlejer dit sommerhus.

Hvordan dækker dine forsikringer, når du udlejer dit sommerhus, og er der noget, som du skal være særlig opmærksom på? Hos Codan guider vi dig og giver dig gode råd til, hvordan du kan føle dig tryg ved udlejning af sommerhus.

Vil du udleje dit sommerhus?

I danmark er vi gode til at hygge os, og derfor er mange danskere tyet til hyggeligt samvær i et sommerhus et sted i det danske land den seneste tid. Der har været pres på sommerhusmarkedet, og det betyder også, at spørgsmål omkring udlejning af sommerhus kun er blevet relevant for flere danskere. Overvejer du at udleje dit sommerhus, er der flere ting, som du bør være opmærksom på. 

Gode råd:
1.    Lav en lejekontrakt.
2.    Vær klar omkring vilkårene i lejekontrakten.
3.    Undersøg din forsikring ved udlejning. 
4.    Fjern værdifulde genstande, inden du udlejer.
5.    Tjek skattereglerne ved udlejning af sommerhus.

Privat udlejning af sommerhus

Du kan udleje privat eller via en udlejningsportal som Airbnb. Udlejer du dit sommerhus gennem en udlejningsportal, skal du undersøge, hvad din forsikring dækker. Der kan nemlig være en række ting, som din forsikring ikke dækker. Det har vi taget højde for hos codan, hvilket du kan læse mere om under ‘’Hvis du vil være ekstra godt dækket ind’’.

Ved privat udlejning af sommerhus dækker forsikringen, hvis du får skader som følge af tyveri eller hærværk begået af lejer, hvis du har tilvalgt dækningen Indbo, og nævnt de ting heri, som er blevet beskadiget eller stjålet.

Hvis du vil være ekstra godt dækket

Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig overveje, hvordan din forsikring dækker, hvis uheldet er ude, når du har udlejet dit sommerhus. Hos Codan har vi en solid grunddækning. Derfor er brand og kasko en del af fundamentet i Codans fritidshusforsikring. Det betyder, at de fritidshus er dækket, hvis der kommer alvorlige skader, der er dyre og tidskrævende at udbedre. 

Hvis du udlejer dit sommerhus, anbefaler vi, at du tilvælger ‘Ferieudlejning’. Så dækker vi, hvis din lejer stjæler eller ødelægger noget i dit sommerhus. Herudover er der en række andre tilvalg, som vi anbefaler, du tilvælger med din fritidshusforsikring.

Har du brug for rådgivning eller sparring på, om din forsikring passer perfekt til dine behov, så giv os et kald på 33 55 39 83, så finder vi den bedste løsning til dig.