Udlejning af sommerhus

Corona har sat dagsordenen både i Danmark og i resten af verden i 2020 og 2021. Det har betydet lukkede grænser, aflyste ferier og langt mindre socialt samvær, end vi er vant til. Det har for mange været en noget anden indledning på et nyt årti, end man havde regnet med.

Men i Danmark er vi heldigvis gode til at hygge os og finde alternativer til at have det godt med familie og venner - selv med afstand og sociale begrænsninger. Mange danskere er nemlig tyet til hyggeligt samvær i et sommerhus et sted i det danske land. Og med strenge rejserestriktioner til stort set hele verden, er der pludselig pres på det danske sommerhusmarked.

Sommerhusejere har måske selv brugt deres sommerhus mere end tidligere, eller måske overvejer man som ejer, om man skal udlåne eller udleje sit sommerhus til andre. Der er rift om buddet til en weekend eller uge i det danske sommerhusland ved en af de mange kyster.

Overvejer du at udleje dit sommerhus?

Står du i den situation, at du overvejer at udleje dit sommerhus til enten bekendte eller fremmed, så er der en række elementer, du skal være opmærksom på, inden du afleverer nøglerne.

Noget af de vigtigste er at huske, at du ikke må udleje dit sommerhus hele året. Der findes nemlig en vinter- og en sommerperiode for udlejning af sommerhuse.I sommerperioden er der ingen begrænsninger for udlejning, men i vinterperioden, der går fra 1. november til udgangen af februar, må du kun udleje dit sommerhus i sammenlagt 9 uger. Faktisk kan det være strafbart, hvis man lejer sit sommerhus ud i længere tid i vinterperioden.

Indkomst på sommerhusudlejning skal indberettes til SKAT
Hvis du udlejer og dermed tjener penge på dit sommerhus, skal du huske at indmelde dine nye indtægter til SKAT. Der er forskel på, om du udlejer dit sommerhus privat eller gennem et udlejningsbureau. Med privatudlejning vil dit fradrag være lavere, end hvis du udlejer gennem et bureau. Tjek oplysninger om bundfradrag på Skats hjemmeside.

Hvordan dækker min forsikring?

Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig overveje, hvordan din forsikring dækker, hvis uheldet er ude, når du har udlejet dit sommerhus. Hos Codan har vi en solid grunddækning. Derfor er brand og kasko en del af fundamentet i Codans fritidshusforsikring. Det betyder, at dit fritidshus er dækket, hvis der kommer alvorlige skader, der er dyre og tidskrævende at udbedre.

Hvis du udlejer dit sommerhus, anbefaler vi, at du tilvælger ‘Ferieudlejning’. Så dækker vi, hvis din lejer laver hærværk eller stjæler noget i dit sommerhus. Herudover er der en række andre tilvalg, som vi anbefaler, du tilvælger med din fritidshusforsikring.

Har du brug for rådgivning eller sparring på, om din forsikring passer perfekt til dine behov, så giv os et kald på 33 55 39 83, så finder vi den bedste løsning til dig.