Skadedyr i hjemmet

Der findes mange slags små skadedyr, som kan bosætte sig i dit hjem. Små insekter som borebiller, skægkræ, sølvfisk og husbukke i hjemmet kan være en stor plage, og de kan være svære at komme af med. Det er derfor vigtigt at bekæmpe de små skadedyr, hvis du ser tegn på dem i dit hjem. Vi giver dig et overblik over, hvilke små skadedyr i hjemmet, du skal være opmærksom på, og hvordan forsikringen dækker, når insekterne skal bekæmpes.

Små insekter i hjemmet

Mange har prøvet at have små insekter i deres hjem. Insekter, som er skadedyr, kan være meget generende og vanskelige at komme helt af med, og det gælder sommetider også selvom, man får professionel hjælp. Det kan være insekter som borebiller, husbukke, sølvfisk eller skægkræ. Det er en god ide at holde øje med tegn på de små insekter i hjemmet, så du hurtigt kan komme problemet til livs. Er dit hjem allerede angrebet af en eller flere af disse skadedyr, så er det vigtigt, at du handler.

Husbukke og borebiller

Husbukke og borebiller er begge insekter, der kan ødelægge træ. Både husbukke og borebiller kan bosætte sig i dit hjem, og derfor er det vigtigt at være på vagt over for insekterne i hjemmet. Husbukke og borebiller ødelægger dog kun træværk, når de er larver. Det er larverne der borer sig ind i træet og nedbryder det. De er derfor ikke skadelige, når de først er blevet til biller.

Husbukke findes kun i nåletræer, og derfor bør du være opmærksom, hvis du har træværk i hjemmet af netop denne træart. Mange tagkonstruktioner er lavet af nåletræ, og derfor bør du være ekstra opmærksom, hvis du har mistanke om, at der er skadedyr i taget. Har du en husforsikring hos os med tilvalget ‘svamp, insekt og råd’, kan du få dækket skader på træværk, hvis din bolig er vedligeholdt.

Se vores husforsikring og alle tilvalg her

Sølvfisk og skægkræ i huset

Skægkræ og sølvfisk er en anden slags skadedyr end borebiller og husbukke. Hverken skægkræ eller sølvfisk kan ødelægge træ eller andre genstande i dit hjem, men derfor kan de alligevel være meget generende at have i hjemmet. Det kan også være svært at komme af med dem, når du først har fået dem indenfor.

Sølvfisk findes ofte i fugtige rum som badeværelset. Det er derfor vigtigt at lufte ud jævnligt og særligt efter bad. Har du mange sølvfisk i hjemmet, kan det være et tegn på, at din bolig har problemer med fugtigheden. Skægkræ er som regel vanskeligere at bekæmpe end sølvfisk, fordi de kan gemme sig mange flere steder i hjemmet. Har du først fået skægkræ, kan det være nødvendigt med professionel hjælp. 

Skadedyrsbekæmpelse kan blive dyrt

Har du mange små skadedyr i hjemmet, så bør du overveje at få hjælp udefra af nogle professionelle skadedyrsbekæmpere. Du bør også undersøge, om du har en forsikring, der dækker skader eller gener ved skadedyr og insekter. Skadedyrsbekæmpelse er ikke billigt, og det kan derfor blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke har en forsikring, der dækker. Det kan derfor være en god ide at have en forsikring, der både dækker skader, som skyldes træødelæggende insekter og udgifter til at bekæmpe og opspore insekterne i dit hjem.