Cykelforsikring

Det er så ærgerligt at få stjålet sin cykel, og det er desværre heller ikke unormalt. Derfor er det en god ide at have en forsikring, der dækker din cykel, hvis den skulle blive stjålet eller ødelagt i forsøg på at stjæle den. Med vores indboforsikring kan du få dækket din cykel, hvis uheldet er ude. Få overblikket over det, som cykelforsikringen dækker her.

Derfor skal du have en cykelforsikring

Det er ikke alle, der tænker over, at det er en god ide at have en cykelforsikring. Det kan dog være en rigtig god ide at sikre sin cykel mod tyveri og skader, da der stadig er mange, som oplever cykeltyveri. Ifølge Danmarks statistik fik politiet 40.642 anmeldelser om cykeltyveri i 2020. Langt de fleste anmeldelser kommer fra Københavnsområdet, så der er der særlig god grund til at anskaffe sig en cykelforsikring, hvis du er bosiddende her.

Har du en forsikring, der dækker din cykel, så er der hjælp at hente. Hos Codan kan du få en cykelforsikring i din indboforsikring. Så er du dækket mod cykeltyveri og skader, som er opstået i forsøg på at stjæle din cykel.

Kilde: Danmarks Statistik   

Hvad dækker en forsikring af cykel

Hos os er forsikring af cykel et tilvalg til indboforsikringen. Vores cykelforsikring dækker alle cykler i husstanden og ikke kun din egen cykel. Der er derfor fordele ved at have en cykelforsikring, som en del af indboforsikringen, og ikke som en adskilt forsikring. 

Har du en cykel, som du er glad for, kan det være en god ide at tilvælge denne dækning. Har du en el-cykel, er den naturligvis også forsikret på dækningen. En el-cykel kan være dyr, og derfor kan det være nyttigt med en cykelforsikring. Vores cykelforsikring dækker også løse dele til cykler og el-cykler.

Du kan læse mere om alt det, som vores cykelforsikring dækker her.  

Dækker forsikringen en stjålet cykel?

Hos Codan dækker din indboforsikring en stjålet cykel i husstanden, hvis du har tilvalgt cykelforsikring. Det er vigtigt, at din cykel har en forsikringsgodkendt lås, hvis du ønsker erstatning. Vores cykelforsikring dækker også, hvis nogen har forsøgt at stjæle din cykel uden held, og cyklen derfor er blevet beskadiget.    

Har du mistanke om, at din cykel er stjålet, skal du både informere dit forsikringsselskab og politiet. Du skal anmelde tyveriet af din cykel så hurtigt som muligt.

Anmelde en stjålet cykel her.        

Få en udvidet cykelforsikring

Hos Codan kan du også tilvælge en udvidet cykelforsikring i din indboforsikring. En udvidet cykelforsikring dækker en lang række ting, som du kan komme ud for som cykelejer. Udover at dække en stjålet cykel og skader ved forsøg på at stjæle din cykel, får du også dækket skader ved cykelstyrt. Bliver din cykel ødelagt ved et styrt, får du erstatning med en udvidet cykelforsikring.

Læs mere om vores udvidet cykelforsikring her.        

Hvad er prisen på cykelforsikring?

Prisen på cykelforsikring kan variere alt efter behov. Prisen på en cykelforsikring afhænger af, hvor meget du vil have forsikret. Har du en dyr cykel, som du ønsker en bred forsikring til, så er det naturligvis dyrere. Det er også forskelligt, hvor meget du får i erstatning afhængigt af, hvilken forsikringssum, du har valgt til din cykel og hvor gammel din cykel er.

Du kan beregne prisen på indboforsikring med cykelforsikring her.