Flytte hjemmefra liste

Skal du flytte hjemmefra inden længe? Så ved du sikkert, at der er en del, som du skal have styr på, inden du skal ud og stå på egne ben. Derfor har vi samlet en række gode råd, tips og en huskeliste, så du kan få en god start. Vi giver dig også et overblik over de forsikringer, som du skal have, når du flytter hjemmefra.

Husk en god flytte-hjemmefra-startpakke

Der er meget, du skal ordne, planlægge og tænke over, når du skal flytte hjemmefra. Det er derfor vigtigt med en god startpakke. Det er for det første en god ide at skrive alle de ting ned, som du har brug for i dit soveværelse, køkken, stue og badeværelse. På den måde får du et overblik over alle de ting, som du har brug for i dit nye hjem. Du kan starte med at skaffe alle de basale ting på din liste, inden du flytter ind. Det kan være med til at give dig en god og rolig start i dit nye hjem.

Flytte hjemmefra-huskeliste

Der er mange ting, som du skal have styr på, når du flytter hjemmefra. Vi vil gerne hjælpe dig på vej, og derfor har vi lavet en huskeliste med nogle af de vigtigste ting, når du skal flytte. Det gælder alt lige fra internet til forsikringer. 

  • Husk at melde din flytning

Du skal senest melde din flytning til kommunen senest 5 efter, at du er flyttet ind. Du kan tidligst melde din flytning 4 uger før, du flytter ind.

  • Husk at planlægge transporten

Når du skal flytte, er det vigtigt at du har planlagt, hvordan dine ting skal flyttes. Du kan fx leje en flyttebil eller få hjælp af venner/familie.

  • Husk at finde en internetudbyder

Det kan tage længere tid at få internet i din nye bolig, og derfor er det en god ide at finde en internetudbyder hurtigst muligt, så du er sikret internet.

  • Husk at give dit forsikringsselskab besked

Det er vigtigt, at du giver din forsikring besked, når du flytter adresse. Du kan både melde det før eller efter, du flytter ind men gerne så hurtigt som muligt.

  • Husk at bestille forsikringer

Udover at give dit forsikringsselskab besked om din flytning, bør du undersøge, om du har de nødvendige og rette forsikringer til din nye bolig. Dit forsikringsbehov kan ændre sig, når du flytter i en ny bolig.

  • Husk at aflæse varme, gas og el

Du skal huske at aflæse både varme, gas og el, så du kan melde det ind til dit elselskab, hvis det er nødvendigt. 

  • Husk at tilmelde dig medielicens

Du skal huske at tilmelde dig medielicens, når du flytter hjemmefra. Du er forpligtet til at betale medielicens, hvis du har adgang til radio, tv og internet.

Forsikringer man skal have når man flytter hjemmefra

Det er vigtigt, at du har nogle forsikringer, der passer til dine behov. Det kan være forskelligt, hvilke forsikringer folk vælger og har brug for, når de flytter hjemmefra. Nogle forsikringer er lovpligtige og andre dækker individuelle behov. Der kan også være forskel på, hvilke forsikringer du skal have afhængig af, om du flytter i lejlighed eller hus.

Mange unge har ikke styr på forsikringerne, når de flytter hjemmefra, men det kan være dyrt at spare forsikringerne væk. Du kan læse mere om unge og forsikringer her.
Hos Codan står vi altid klar til at hjælper dig med at sammensætte dine forsikringer, så de passer til dig og din bolig.