Hesteforsikring

- ansvarsforsikring til heste

Har du en hest, så ved du måske, at der pludselig kan opstå uheld, hvor du som ejer af hesten er ansvarlig for eventuelle skader. Det er derfor vigtigt, at du har en forsikring til din hest. Nogle forsikringer er lovpligtige til heste, imens andre ikke er. Få overblikket og bliv klogere på, hvordan vi kan forsikre din hest.

Hvorfor skal man have forsikring til heste?

Der kan opstå pludselig uheld, når du har en hest. Hesten kan eksempelvis komme til at gøre skade på andre eller deres ting. Det er derfor vigtigt, at din hesteforsikring dækker, hvis din hest er skyld i uheld, ulykker eller skader, hvor du som ejer af hesten har ansvaret.

Sker der et uheld, hvor din hest er skyld i en eller flere skader, er det vigtigt, at du melder skaden så hurtigt som muligt.
Du kan anmelde skader her.

Er hesteforsikring lovpligtig?

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til din hest. Det er den eneste forsikring, der er lovpligtig til heste. Det er derfor vigtigt, at du tegner en hesteforsikring med det samme, hvis du får en eller flere heste.

Du kan nemt tegne en ansvarsforsikring til din hest, hvis du allerede har en indboforsikring hos os. Det er et tilvalg, som du blot vælger i din indboforsikring. 

Hvad dækker ansvarsforsikring til hest?

Vores ansvarsforsikring til heste dækker dit erstatningsansvar, som du har for din hest ifølge gældende lovgivning og retspraksis. Det betyder, at vi dækker, hvis din hest er skyld i skader på andre personer eller deres ting.

Har du flere hest, er det vigtigt, at du forsikrer dem alle med en ansvarsforsikring. Du kan se i din police, hvor mange heste din forsikring dækker.