Kaskoforsikring

Vælg din kasko

Hvad er en kaskoforsikring?

Er uheldet ude, kan det være en rigtig god idé at have tilvalgt en kaskoforsikring til din bil, båd eller motorcykel. Modsat den lovpligtige ansvarsforsikring, dækker den nemlig også dit eget køretøj ved skader, fx tyveri, brand og parkeringsskader. Og hos Codan er en kasko frivillig, så det er helt op til dig, om du vil ha’ den eller ej.

Ny bil eller motorcykel?

Skal du købe ny bil eller motorcykel, vil din bank eller leasingselskab ofte kræve, at du tilkøber en kasko, så du er helt dækket ind. Med en kaskoforsikring kan du få erstatning, hvis du skulle være ude for en ulykke, og din bil bliver totalskadet.

Ny båd?

Har du investeret i en ny båd, anbefaler vi, at du tilkøber en kaskoforsikring, som dækker pludselige skader og udgifter til bjærgning, hvis den skulle gå på grund. Kaskoen dækker også hele båden, hvis den bliver totalskadet eller stjålet.

Har du brug for en kaskoforsikring?

Du skal selv vurdere, om en kasko er noget for dig.
Det skal du fx gøre ud fra prisen på din forsikring i forhold til værdien af din bil.

Et alternativ til kaskoforsikringen kan være en delkasko. Delkasko dækker mindre, og prisen er lavere. Med delkasko dækker vi, hvis din bil bliver udsat for hærværk, brand eller tyveri, men ikke ved færdselsuheld. Du bør typisk overveje Delkasko, hvis din bil har en mindre værdi.

En kasko giver dog mere ro i maven, hvis uheldet er ude. Hvis du har en kasko hos os og kommer ud for et uheld, hjælper vi dig med at få erstatning, og vi tager dialogen med modpartens forsikringsselskab. Dette skal du selv sørge for, hvis du kun har den lovpligtige ansvarsforsikring. 

Hvad koster en kaskoforsikring?

Prisen på en kaskoforsikring kaldes præmien, det er det du betaler for at have din forsikring hos os.

Som erfaren bilist koster en kaskoforsikring til bil mellem ca. 2.000 kr. - 7.000 kr om året svarende til ca. 170 kr. - 600 kr. om måneden. Prisen kan dog være meget højere, hvis det er en dyr bil, eller hvis du er ny bilist. Prisen for din forsikring er individuel og bliver udregnet på baggrund af:

Hvis du har modtaget flere tilbud på kaskoforsikring, er det vigtigt at du ikke kun har prisen som dit sammenligningsgrundlag. Det er vigtigt du blandt andet kigger på størrelsen på din selvrisiko, hvad der er del af grunddækningen og hvad der er tilvalg samt om din præmie eller selvrisiko stiger hvis du skulle være så uheldig at have brug for din kasko.

Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til os.

33 55 55 55

Vi tilbyder kaskoforsikringer til: