Motorcykelferie

Gode tips til ferie på din motorcykel

Antallet af motorcykler i Danmark har gennem en årrække været stigende. Der er kommet flere af de tohjulede motorer på landevejene i sommerhalvåret. Uanset om man lyster at køre en tur i sommerlandet på de danske landeveje, eller om man har mod på en længere tur ned gennem Europa, så har Codan samlet en række råd, som du kan læse mere om her.

Codan har samlet 5 råd, du bør følge, inden du hopper på din motorcykel på ferie

  • Planlæg en god rute til din destination
  • Pak motorcyklen hensigtsmæssigt
  • Hav altid en smule værktøj med
  • Tjek din motorcykelforsikring
  • Gennemgå motorcyklen inden afrejse

Planlæg en god rute til din destination
Der er mange smukke ruter både i Danmark og ned gennem Europa set fra en motorcykel. Vi anbefaler, at man undersøger forskellige ruter, inden man kører hjemmefra, så man måske undgår blot at køre på motorvej hele vejen, men derimod får et par afstikkere til mere naturvenlige ruter.

Pak motorcyklen rigtigt
Uanset hvilken type ferie man skal på, er det hensigtsmæssigt ikke at have alt for meget med. De færreste er interesserede i at betale for overvægt i bagagen, når de skal ud at flyve, eller at bagenden på bilen hænger, fordi den er helt pakket med bagage til ferien. Det samme grundprincip skal man arbejde ud fra, når man skal pakke sin motorcykel. Man bør stræbe efter at pakke den med så få kilo som muligt, da hvert ekstra kilo kan forringe køreegenskaberne og dermed køreglæden.

Når man skal have sit udstyr i tanktaskerne, er det vigtigt at lægge de tungeste ting i bunden - det er sandsynligvis også de ting, man ikke får brug for på køreturen - og pakke de lette ting i toppen af tasken. Det anbefales, at en tanktaske på motorcyklens front ikke kommer til at dække for instrumenteringen.

Hav altid det vigtigste værktøj med til din motorcykel
På samme måde som man altid har ekstra sprinklervæske med sig i bilen, så er det vigtigt at have det mest basale værktøj med, når man skal på motorcykelferie. Der følger som regel et værktøjssæt med motorcyklen, som man have med sig, når man skal på en længere tur. Herudover har det heller aldrig skadet lige at tjekke, at der er et par ekstra skruer, bolte og sikringer i tasken, hvis der nu skulle blive brug for et skifte undervejs.

De fleste tankstationer har heldigvis værktøj, man som motorcyklist kan benytte sig af, og sikringer kan også købes på mange tankstationer.

Tjek af motorcykelforsikring
Med en motorcykelforsikring fra Codan er du dækket godt i tilfælde af, du kommer galt afsted på din motorcykel. Hos Codan vælger du selv om, din forsikring skal dække hele året, eller om du foretrækker at parkere motorcyklen i garagen vinteren over og dermed kun har brug for forsikring sommerhalvåret.

Er du over 25 år og har kørt uden skade i tre år, bliver du automatisk elitekører. Som tilvalg til din motorcykelforsikring kan du vælge selvrisikosikring og dermed slippe for at betale selvrisiko ved visse typer af skader fx hvis du kører ind i et dyr, eller hvis din motorcykel bliver stjålet eller udsat for hærværk.

Som tilvalg til din motorcykelforsikring kan du vælge vejhjælp og vinterkørsel. Med vinterkørsel dækker forsikringen også mellem 1. december og 1. marts.

Gennemgå din motorcykel inden afrejse
Det er vigtigt, at du afsætter tid før din ferie til at gennemgå din motorcykel, så du er helt sikker på, den er klar på en længere tur i det fri. Prøvekør evt. Motorcyklen med fuld oppakning, så du får en fornemmelse af, om affjedring, kæde eller dæktryk skal ændres. Du får også en fornemmelse af, hvordan det bliver at køre på motorcyklen med fuld oppakning.

Husk også at tjekke lys og signalanlæg samt olie, køler- og bremsevæskeniveau - præcis som hvis du skulle køre en længere tur i din bil.

Kontakt Codans kundeservice, hvis du har spørgsmål
Med disse fem råd er du godt klædt på til en længere tur på din motorcykel. Er du i tvivl om, hvorvidt du har de rigtige tilvalg til din motorcykelforsikring, så ring til Codans kundeservice, så vi sammen kan finde den forsikring, der passer til dig.

Ring til os på 33 55 37 78

Læs om vores motorcykelforsikring