Motorcykelsæson

Når foråret er på vej, starter motorcykelsæsonen, og det betyder, at alle med motorcykel igen må køre rundt på vejene fra d. 1. marts. Inden du bevæger dig ud i trafikken, kan det være en god ide at give din motorcyklen et tjek. Hos Codan har vi samlet en række gode råd til sæsonstart for MC, så du kan blive klar og føle dig tryg, når motorcykelsæsonen begynder.

Bliv klar til motorcykelsæson

Motorcykelsæsonen starter d. 1. marts, og det betyder, at alle igen kan køre rundt på motorcykel. Har du en motorcykelforsikring, der dækker hele året rundt, må du naturligvis også køre på din motorcykel uden for motorcykelsæsonen. Uanset om din motorcykelforsikring dækker hele året rundt eller kun i motorcykelsæsonen, bør du være opmærksom på vejret, når du skal ud at køre. Når motorcykelsæsonen starter i marts, kan det stadig være koldt, og derfor bør du være opmærksom på isglatte veje, da en motorcykel har let ved at skride ud. Det samme gælder ved glatføre.

Det er en god ide, hvis du forbereder dig på motorcykelsæsonen. Vi anbefaler, at du altid overholder fartgrænserne, og tilpasser din fart efter forholdene. Det er også en god ide at tage en refleksvest på, så du er mere synlig i trafikken. 

Dét skal du huske inden MC sæsonstart

I flere år har vi kunnet se at de fleste ulykker sker i starten af MC sæsonen. Det kan der være mange årsager til, men måske har din motorcykel holdt stille henover vinteren, og du er måske lidt ude af træning. Hos Codan har vi samlet 5 gode råd til MC sæsonstart, så du kan komme godt i gang på din MC igen.

Hvornår må man ikke køre motorcykel?

Motorcykelsæsonen slutter d. 30. november og starter igen d. 1. marts. Du må kun køre motorcykel i denne periode, hvis du har tegnet en motorcykelforsikring, der dækker i vinterperioden. Som standard er vinterkørsel ikke med i din forsikring, men du har altid mulighed for at tilvælge det, hvis du ønsker at køre motorcykel om vinteren. Det er vigtigt at være opmærksom på motorcykelsæsonen, da det kan udløse en bøde at køre uden for motorcykelsæson, hvis du ikke har en ansvarsforsikring, der dækker vinterkørsel.

Vinterkørsel med MC

Vinterkørsel er et tilvalg til vores motorcykelforsikring, og det betyder, at din motorcykel også er dækket i perioden fra d. 30. november til d. 1. marts. Ønsker du at køre på din motorcykel året rundt, skal du huske at tilvælge vinterkørsel, når du tegner en motorcykelforsikring. 

Du kan se de forskellige tilvalg til motorcykelforsikring her.