Sådan vælger du et sikkert password

En guide til dig

Dit password er på mange måder det eneste, der står imellem hackerne og dit personlige bibliotek. Passwordet er nøglen til dit digitale pengeskab – et pengeskab, som ikke blot indeholder finanser, men også dine personlig data, arbejdsdokumenter, billeder fra familieferien, osv.

Hackere har flere metoder til at få fingrene i dine og familiens passwords. En af de mest udbredte er phishing, hvor hackeren lokker dig ind på en side, som fx ligner Facebooks eller Gmails login-sider på en prik. Indtaster du dit password her, har hackeren fået fat i det.

Der er også keyloggers, som er en virus, der registrerer alt, du taster på din computers tastatur, inklusiv passwords, og sender det til hackeren.

6 gode råd

Metoderne er mange, og derfor er det utrolig vigtigt at vælge sikre passwords. Her er seks gode råd til, hvordan du bedst gør det:

1. Lav komplicerede passwords - Lav passwords, som er mindst 10 tegn lange, inkludér både tal, specialtegn og store og små bogstaver, og hold dig væk fra oplagte ord fra ordbogen.

2. Brug forskellige passwords - Brug aldrig det samme password til forskellige konti.

3. Brug en password-manager til at huske dine passwords - De fleste har mange forskellige konti, så råd nr. 2 kan være svært at praktisere uden at glemme sine passwords. En password-manager er et program, som hjælper dig med at holde styr på dine passwords. Der findes flere gratis password-managers. Se eksempelvis denne.

4. Brug godkendelse med to faktor til at logge ind - Brug to forskellige faktorer til at logge ind. Således kommer hackeren ingen vegne ved kun at kende dit password. Mange sider tilbyder fx at sende dig en unik kode på sms, hver gang du logger ind, som du skal bruge sammen med dit almindelige password.

5. Benyt dig af en password generator - Har du svært ved at finde på et sikkert password, kan du benytte en online password-generator, som laver et sikkert password til dig. Brug fx denne pasword-generator.

6. Brug en sangtitel - Mange bruger navne på familiemedlemmer og lignende, som er nemme at huske. Desværre er denne type passwords også nemme at gætte for hackere. Et nemt trick er i stedet at bruge en sangtitel.

Læs mere om Wifisikring, Websikring og identitetstyveri

Wifisikring - Med en wifi-boks kan du bruge det trådløse netværk til at holde hackere ude af hjemmets computere

Sikring af dit Wifi

Vejen ind til dine personlige data går ofte gennem et klik på et link i en mail eller via en snyde-hjemmeside. Og når først hackerne er inde, har de fri adgang til dine dokumenter, familiefotos, private mails og meget mere.

Med en wifi-boks kan du mindske risikoen for hacking af hjemmets computere, tablets og mobiltelefoner. Boksen filtrerer links og hjemmesider som husets beboere klikker på og blokerer, hvis nogen af jer kommer til at klikke på noget, som er skadeligt. Det er en nem måde at gøre internettet mere børnevenligt.

Få 20 % rabat på abonnementet

I samarbejde med Affinion og BSafe2 kan du som Codan-kunde få en wifi-boks til kun 569 kr. pr år (normalpris 699 kr. pr år).

Læs mere her

Identitetstyveri - Har du en indboforsikring i Codan, er du også dækket, hvis du bliver udsat for visse typer af identitetstyveri.

Få hjælp, hvis dit cpr-nummer havner i de forkerte hænder

Dit CPR-nr. er guld værd for kriminelle. Får de først adgang til det, kan de optage lån, oprette abonnementer og meget andet i dit navn.

Har du en indboforsikring i Codan, får du hjælp og rådgivning i situationer, hvor du har været udsat for visse typer af identitetstyveri.

Eksempler på identitetstyveri

 • Lån optaget i dit navn fx ved hjælp af et stjålet CPR-nr.
 • Kreditkonto oprettet med fx et stjålent eller forfalsket pas som dokumentation.
 • Abonnementer oprettet i dit navn ved hjælp af CPR-nr.

Læs mere her

Websikring - Med Websikring får du hjælp, hvis du og din familie er blevet udsat for misbrug eller chikane på sociale medier

Tryghed på de sociale medier

Sociale medier er efterhånden en fast del af de flestes hverdag, ikke mindst for børn og unge. Det betyder desværre også, at flere og flere oplever, at deres personlige informationer eller billeder bliver misbrugt online.

Hjælp til at forebygge

Med Websikring kan vores eksperter rådgive dig om, hvordan du beskytter dig selv eller dit barn mod spredning af personlige oplysninger på sociale medier. De kan også hjælpe dig med at gøre dit barns færden på internettet mere sikker. Du kan fx få:

 • Information om sikkerhedsindstillinger og brugervilkår på sociale medier, såsom Facebook
 • Vejledning i hvordan I sletter eller skjuler jeres profiler på sociale medier

Hvis skaden er sket

Opdager du, at din digitale identitet er blevet misbrugt på sociale medier, eller oplever du andre former for online-chikane på sociale medier, kan du få hjælp til at rydde op. Du kan blandt andet få:

 • Hjælp til at undersøge om du kan kræve det uønskede materiale fjernet
 • Vejledning i hvordan du fjerner og rydder op i uønsket materiale, som andre har delt online uden din tilladelse
 • Hjælp til hvordan du sletter falske profiler/brugerkonti på sociale medier

Lad os overtage

Du kan også give vores IT-eksperter fuldmagt til at overtage sagen. De vil løbende give dig opdateringer om processen.

Eksempler på det vi hjælper med:

 • Fjernelse af uønskede og/eller krænkende billeder og videoer på sociale medier
 • Fjernelse af krænkende kommentarer og trusler på sociale medier
 • Genvinde kontrollen over hackede brugerkonti på sociale medier og e-mailkonti
 • Få stoppet mobning og anden chikane på sociale medier
 • Slettet falske profiler på sociale medier
 • Fjerne personlig information, som er spredt ulovligt på sociale medier

Før vi kan overtage din sag, skal indholdet være i strid med de gældende retningslinjer for de forskellige hjemmesider og/eller bryde dansk lovgivning. Desuden skal størstedelen af indholdet være på enten dansk, norsk, svensk eller engelsk. 

Se de fulde betingelser for Websikring