Sikker ferie online

Telefon, tablet og bærbar er gode rejsekammerater, men hvordan er du sikker online, når du er på farten?

Sommer betyder ofte ferie og rejser, og selvom rejser ofte betyder strand og udendørsaktiviteter, tager de fleste deres digitale enheder med sig ud i verden.

Mange vil gerne forevige ferien med smartphonens kamera og dele feriebillederne med venner og familie på Facebook og Instagram. Nogen læser bøger på deres tablet ved poolen, andre ser film på computeren på hotellet om aftenen.

Når du bruger dine digitale enheder på ferien, er der dog en række sikkerhedsforanstaltninger, du skal være opmærksom på.

Lommetyve ser turister som lette ofre, så hold godt fast i håndtasken. Risikoen for tyveri vil dog altid være til stede, så sørg for løbende at tage kopier af alle dine data. Og husk at sætte skærmlås til og at have stærke adgangskoder på både smartphone, tablet og computer.

Brug kun sikre netværk


Når du er online på din ferie, bør du desuden kun bruge netværk, du kan stole på. Benyt dig ikke af gratis, ukendte netværk, som kan være en hackers indgang til din telefon. Når du bruger hotellets wifi, bør du derfor altid få en ansat til at bekræfte netværkets navn. Husk derudover at opdatere softwaren på både telefon og tablet, så du altid har de nyeste sikkerhedsopdateringer, og sørg for at have stærke antivirusprogrammer installeret på din bærbare.

Lad være med at informere indbrudstyvene


Du vil selvfølgelig gerne dele dine ferieoplevelser med venner og familie på sociale medier, og det kan du også sagtens. Du skal bare huske at sørge for, at det kun er dem, du deler med, så du ikke risikerer, at indbrudstyve kigger med. Gennemgå derfor dine privatlivsindstillinger en ekstra gang, inden du pakker tasken og tager af sted. Hvis du passer på, og forbereder dig ordentligt, er der ingen grund til, at ferien skal blive ødelagt af hackere og lommetyve.

Tjek vores guides til online sikkerhed

Vi har samlet en række guides til et mere sikkert liv online.

Se dem her

Hold dig opdateret

Tilmelder du dig vores nyhedsbrev, får du gode råd til, hvordan du forebygger skader samt gode, relevante tilbud på forsikringer og services.

Tilmeld nyhedsbrev