Rejseforsikring til Grækenland

Skal du en tur til Grækenland inden længe? Codan holder dig opdateret på den danske rejsevejledning, samt hvordan din rejseforsikring dækker, hvis du skal rejse til Grækenland under en pandemi.

En rejseforsikring til Grækenland giver mere tryghed

Udenrigsministeriet anbefaler alle danskere at have en privat rejseforsikring, når de rejser til Grækenland og særligt under en pandemi. Selvom du kan bruge dit blå EU-sygesikringskort i visse tilfælde af sygdom, bør det ikke bruges i stedet for en privat rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker langt fra alle behov, hvis du bliver ramt af sygdom i Grækenland. Hjemtransport er eksempelvis ikke inkluderet, hvilket kan blive meget dyrt. Det er derfor en god ide at tegne en privat rejseforsikring.     

Hos Codan kan du skræddersy din rejseforsikring, så den dækker alle dine personlige behov i tilfælde af sygdom under din rejse til Grækenland. Der kan være forskel på, hvordan din rejseforsikring dækker, hvilket du kan læse mere om her.

Vær opmærksom på Udenrigsministeriets rejsevejledning til Grækenland

Du bør holde dig opdateret på Udenrigsministeriets rejsevejledning til Grækenland inden og under din rejse. Rejsevejledningen kan ændre sig pludseligt, og det kan have betydning for din rejse. 

Den danske rejsevejledning til Grækenland indeholder vigtig information, som kan have konsekvenser for din rejse til Grækenland, men også gode råd og vejledning. 
Vi anbefaler, at du altid følger Udenrigsministeriet rejsevejledning, som du kan læse mere om her.

Udenrigsministeriet anbefaler, at alle danskere henter appen Rejseklar og skriver sig på Danskerlisten. På den måde kan du få hurtig besked, hvis rejsevejledningen ændrer sig.

Undersøg lokale restriktioner i Grækenland

Der kan være lokale restriktioner og retningslinjer i Grækenland og særligt under en pandemi. Du bør derfor orientere dig om lokale restriktioner, inden du rejser til Grækenland. Der kan være regler for, hvor mange personer der må samles samt krav om mundbind. Derudover bør du undersøge, om der er  restriktioner vedrørende udgangsforbud. Vi anbefaler, at du altid følger de lokale myndigheders anvisninger.     

Lokale restriktioner kan indføres pludseligt. Det er derfor en god ide, at du holder dig opdateret på de lokale myndigheders anvisninger i Grækenland.
Læs mere om lokale restriktioner på Den Danske Ambassade i Grækenlands hjemmeside

Har du planer om at køre bil i Grækenland?

Har du planer om at leje en bil eller køre til Grækenland på ferie, bør du være opmærksom på en række forhold. Der kan være regler for antallet af personer i bilen under en pandemi samt krav om mundbind, når du sidder i bilen.

Kører du gennem Europa til Grækenland, er det en god ide at undersøge dine muligheder for at køre igennem andre EU-lande, da der kan være særlige restriktioner, som kan gøre din køretur mere kompliceret. Orienter dig også om dine muligheder for at komme ind i Grækenland med bil gennem grænseovergangene. Opdateres løbende.