Rejseforsikring til portugal

Senest opdateret den 12. juli 2021.

Hvordan dækker din rejseforsikring til Portugal under Coronavirus?

Smittetallene for Coronavirus har været faldende i Portugal, og derfor er den danske rejsevejledning blevet opdateret, så det nu er muligt at rejse til hele Portugal. Det betyder, at din rejseforsikring igen dækker som den plejer. Dog opfordrer vi til - sammen med de danske myndigheder - at du er ekstra forsigtig på din rejse til Portugal.

Vær opdateret på Udenrigsministeriets rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledning til Portugal er i øjeblikket markeret med grøn og gul. Ifølge den danske rejsevejledning er størstedelen af Portugal markeret med gul foruden Madeira, som er markeret med grøn. Det betyder, at du i Madeira blot skal være opmærksom på din sikkerhed, men kan opføre dig på samme måde, som du gør i Danmark. I resten af Portugal skal du være ekstra forsigtig, da der er risiko for smitte med Covid-19. Det er der ikke i samme grad på Madeira.

Du bør altid følge Udenrigsministeriets rejsevejledning.
Du kan læse mere om Udenrigsministeriets rejsevejledning på deres hjemmeside her

Derudover anbefaler Udenrigsministeriet, at man downloader appen Rejseklar og skriver sig på danskerlisten, når man rejser til Portugal. På den måde kan Udenrigsministeriet sende dig vigtig information, hvis rejsevejledningen ændrer sig eller nye restriktioner indføres.        

Se lokale retningslinjer på den danske ambassade i Lissabon

Udover at holde øje med de danske rejsevejledninger, skal du også holde øje med de portugisiske retningslinjer for indrejse, som kan være strikse, hvis vi i Danmark har et stigende smittetal. 

Du bør undersøge, om du skal testes for Covid-19 inden afrejse, og om du skal være i karantæne ved indrejse til Portugal. Derudover er det sandsynligvis relevant at blive en smule klogere på, om du skal bære mundbind i det offentlige rum, samt om barer og restauranter har åbent.

Se lokale retningslinjer på den danske ambassade i Lissabon

Udover at holde øje med de danske rejsevejledninger, skal du også holde øje med de portugisiske retningslinjer for indrejse, som kan være strikse, fordi vi i Danmark har et stigende smittetal. Du bør undersøge, om du skal i karantæne ved indrejse i Portugal, samt være opmærksom på, at du skal medbringe en PCR-test, der maksimum er 72 timer gammel. Derudover er det sandsynligvis relevant at blive en smule klogere på, om du skal bære mundbind i det offentlige rum, samt om barer og restauranter har åbent.

Sådan dækker din rejseforsikring

Du skal være opmærksom på, at der kan opstå ændringer i din rejseforsikring, hvis de danske myndigheder ændrer rejsevejledningen til Portugal. Så længe Portugal er markeret med gul eller grøn i rejsevejledningen dækker din rejseforsikring, som den plejer.
Du kan læse mere om, hvordan din rejseforsikring dækker her.Siden opdateres løbende.