Rejseforsikring til portugal

Skal man have en rejseforsikring til Portugal?

Det er altid en god ide at have en rejseforsikring, når du skal ud at rejse. Udenrigsministeriet opfordrer alle danskere til at have en privat rejseforsikring, når de rejser til Portugal. Det gælder især under en pandemi. Det blå EU-sygesikringskort bør ikke ses som et alternativ til en privat rejseforsikring, da en privat rejseforsikring kan dække langt bredere.   

Vær opdateret på Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden du rejser til Portugal, anbefaler vi, at du undersøger Udenrigsministeriets rejsevejledning. Det gælder særligt under en pandemi. Du bør også holde dig orienteret på Udenrigsministeriets rejsevejledning under hele din rejse. Du kan læse mere om Udenrigsministeriets rejsevejledning på deres hjemmeside her.

Derudover anbefaler vi ligesom Udenrigsministeriet, at du downloader appen Rejseklar og skriver dig på Danskerlisten, når du rejser til Portugal.

Se lokale retningslinjer på den danske ambassade i Lissabon

Udover at holde øje med den danske rejsevejledning, skal du også holde øje med de portugisiske retningslinjer for indrejse, som kan være strikse, hvis vi i Danmark har et stigende smittetal.

Du bør undersøge, om du skal testes for en pandemiudløst sygdom inden afrejse, og om du skal være i karantæne ved indrejse til Portugal. Derudover er det sandsynligvis relevant at blive en smule klogere på, om du skal bære mundbind i det offentlige rum, samt om barer og restauranter har åbent. Det kan du læse mere om her. 

Sådan dækker din rejseforsikring

Du skal være opmærksom på, at der kan opstå ændringer i din rejseforsikring, hvis de danske myndigheder ændrer rejsevejledningen til Portugal. Så længe Portugal er markeret med gul eller grøn i rejsevejledningen dækker din rejseforsikring, som den plejer. Du kan læse mere om, hvordan din rejseforsikring dækker her.Siden opdateres løbende.