Rejseforsikring til Spanien

Skal du en tur til Spanien inden længe? Codan holder dig opdateret på den danske rejsevejledning, samt hvordan din rejseforsikring dækker, hvis du skal rejse til Spanien under en pandemi.

Hvordan dækker din rejseforsikring til Spanien?

Der kan være forskel på, hvordan din rejseforsikring til Spanien dækker alt efter Udenrigsministeriets rejsevejledning. Rejser du til et grønt eller gult område ifølge den danske rejsevejledning, dækker din rejseforsikring, som den plejer. Rejser du til et orange eller rødt område, kan der være ændringer i, hvordan din rejseforsikring dækker, hvilket du kan læse mere om her

Vær opmærksom på den danske rejsevejledning til Spanien

Du bør altid undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledning, inden du rejser til Spanien. Særligt under en pandemi. 
Vi anbefaler til enhver tid, at du følger Udenrigsministeriets rejsevejledning, som du kan finde her. 

Udenrigsministeriet opfordrer alle rejsende til at downloade appen Rejseklar og skrive sig på Danskerlisten. Det er med til sikre dig nødvendig information, såfremt der sker ændringer i indrejserestriktionerne samt rejsevejledningen til Spaninen.

Find lokale retningslinjer hos Den Danske Ambassade i Spanien

Vi anbefaler, at du løbende holder dig opdateret på Covid-19 situationen i Spanien, både før og under din rejse. Det kan have stor indflydelse på, hvordan din rejse til Spanien bliver. Det er en god ide at undersøge, om der er forsamlingsforbud i de områder, du rejser til, da der kan være forskel fra region til region. Derudover kan forsamlingsforbud både være gældende i det offentlige og i det private.

Der er særlige regler for indtagelse af alkohol samt rygning i offentligheden der, hvor det ikke er muligt at holde den anbefalede afstand til andre. Der kan også være særlige krav om mundbind, hvilket du bør undersøge inden din rejse til Spanien.
Du kan læse mere om lokale restriktioner og retningslinjer på Den Danske Ambassade i Spaniens hjemmeside her.

Det skal du vide, inden du rejser til Spanien

Inden du rejser til Spanien, bør du undersøge, om der er forhold, som du skal være særlig opmærksom på i landet. Det kan eksempelvis være indrejserestriktioner samt særlige krav til karantæne og test for Covid-19.

Skal du på kør-selv ferie til Spanien, bør du undersøge, hvilke krav der er for indrejsende, som kommer kørende til landet. Derudover bør du være forsigtig i trafikken i Spanien, da færdselsregler ikke altid overholdes.

Oplever du demonstrationer, opfordres du til at holde god afstand. I store byer er der større chance for demonstrationer, som hurtigt kan blive alvorlige og faretruende.            

Siden opdateres løbende.