Rejseforsikring til Sverige

Skal du en tur til Sverige inden længe?
Codan holder dig opdateret på den danske rejsevejledning, samt hvordan din rejseforsikring dækker, hvis du skal rejse til Sverige under en pandemi.

Skal man have en rejseforsikring til Sverige?

Det er som udgangspunkt altid godt at have en privat rejseforsikring, når du rejser uden for Danmark. Det gælder også, når du rejser til de andre nordiske lande såsom Sverige. Selvom det gule sundhedskort og det blå EU-sygesikringskort i mange tilfælde dækker, hvis du bliver syg, så må det ikke forveksles med en privat rejseforsikring.

I tilfælde af sygdom kan en privat rejseforsikring dække langt flere behov end det gule sundhedskort og det blå EU-sygesikringskort. Hjemtransport ved sygdom er eksempelvis ikke inkluderet, hvis du udelukkende har det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort, når du rejser til Sverige. Det kan du læse mere om på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside. Udenrigsministeriet anbefaler derfor også, at du har en privat rejseforsikring.

Følg Udenrigsministeriet rejsevejledning til Sverige

Inden du rejser til Sverige, bør du undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledning. Særligt under Covid-19. Vi opfordrer dig til, at du altid er opmærksom på din personlige sikkerhed samt mistænkelig ageren.
Du kan læse mere om Udenrigsministeriets rejsevejledning til Sverige her

Under Covid-19 bør du altid være opmærksom på forebyggelse af smittespredning samt risikoen for smitte med Covid-19. Vi anbefaler, at du til enhver tid følger Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Vær opmærksom på lokale retningslinjer i Sverige

Der kan være lokale retningslinjer og restriktioner, som kan have betydning for din rejse til Sverige under Covid-19. Du bør derfor undersøge, om der er lokale restriktioner i det område, som du skal rejse til i Sverige inden afrejse. 

Der kan også være indrejserestriktioner, som kan komplicere din rejse til Sverige, hvilket du kan læse mere om på Den Danske Ambassade i Sveriges hjemmeside her. Det er en god ide at holde sig opdateret gennem diverse nyhedsmedier både før og under rejsen til Sverige. 

Når du rejser i Sverige, er du underlagt den svenske lovgivning, som kan afvige fra den danske. Det er som udgangspunkt ikke lovligt at drikke alkohol offentlige steder, men vær opmærksom på, at dette kan afvige alt efter, hvor i Sverige du befinder dig. Derudover bliver der slået hårdt ned på besiddelse af narkotika.

Særlige forbehold du bør tage i Sverige

Når du rejser til Sverige, er risikoen for kriminalitet generelt lav. Rejser du i den svenske region Skåne, er der dog højere risiko for at blive udsat for kriminalitet i forhold til resten af landet. Det er derfor en god ide at være særlig opmærksom på gadekriminalitet.

Det anbefales, at du holder god afstand til demonstrationer. Situationer kan udvikle sig pludseligt og være til fare for dig og andre.Siden opdateres løbende.