Rejseforsikring til Tyskland

Skal du rejse til Tyskland inden længe?
Codan holder dig opdateret på den danske rejsevejledning, samt hvordan din rejseforsikring dækker i forbindelse med en pandemi.

Hvordan dækker din rejseforsikring til Tyskland under en pandemi?

 Udenrigsministeriets rejsevejledning til Tyskland har betydning for, hvordan din rejseforsikring dækker. Din rejseforsikring dækker, som den plejer, hvis Udenrigsministeriets rejsevejledning er grøn eller gul. Er rejsevejledningen til Tyskland orange eller rød, bør du undersøge, hvordan din rejseforsikring dækker. 

Læs mere om, hvordan din rejseforsikring til Tyskland dækker her.        

Skal man have rejseforsikring til Tyskland?

Det er altid en god ide at have en rejseforsikring, når du rejser til Tyskland. Ligesom Udenrigsministeriet anbefaler vi også, at du tegner en privat rejseforsikring, der dækker alle dine behov. Du kan bruge dit blå EU-sygesikringskort i Tyskland i visse tilfælde af sygdom, men det dækker ikke alle behov i forbindelse med sygdom. Det bør derfor ikke erstatte en privat rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker eksempelvis ikke omkostninger i forbindelse med hjemrejse under sygdom.     

Udenrigsministeriet rejsevejledning til Tyskland har betydning for, hvordan din rejseforsikring til Tyskland dækker.
Læs mere om, hvordan din rejseforsikring til Tyskland dækker her.

Vær opdateret på den danske rejsevejledning til Tyskland

Vi anbefaler, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til tyskland, inden du rejser. Der er også en god ide, hvis du holder dig opdateret på den danske rejsevejledning løbende under din rejse. Under en pandemi bør du være opmærksom på din personlige sikkerhed og undgå smittespredning. 

Vi opfordrer til, at du altid følger Udenrigsministeriets rejsevejledning, som du kan læse mere om her.

Udenrigsministeriet anbefaler, at du downloader appen Rejseklar, og skriver dig på Danskerlisten. På den måde får du tilsendt vigtig information vedrørende ændringer i rejsevejledningen samt ændringer omkring indrejserestriktioner.

Find lokale retningslinjer på Den Danske Ambassade i Tyskland

Inden du rejser til Tyskland, er det en fordel at tjekke lokale restriktioner i landet. Lokale restriktioner kan indføres pludseligt og gøre din rejse til Tyskland mere kompliceret. Smitteudbrud kan eksempelvis føre til lokale restriktioner, som kan indføres med meget kort varsel. Du kan læse mere om lokale restriktioner i delstaterne i Tyskland på Den Danske Ambassade i Tysklands hjemmeside og på Tysklands regerings hjemmeside.    

Der kan være adskilte regler alt efter, om du flyver eller kører til Tyskland. For færdigvaccinerede kan der gælde andre regler, hvilket du bør undersøge inden afrejse. Undersøg også, hvilke krav der er til dokumentation som færdigvaccineret.
Find yderligere information på Den Danske Ambassade i Tysklands hjemmeside