Rejseforsikring til Tyskland

Skal du rejse til Tyskland inden længe?
Codan holder dig opdateret på den danske rejsevejledning, samt hvordan din rejseforsikring dækker i forbindelse med Coronaepidemien.

Senest opdateret 28. juni 2021.

Skal man have rejseforsikring til Tyskland?

Det er altid en god ide at have en rejseforsikring, når du rejser til Tyskland. Ligesom Udenrigsministeriet anbefaler vi også, at du tegner en privat rejseforsikring, der dækker alle dine behov. Du kan bruge dit blå EU-sygesikringskort i Tyskland i visse tilfælde af sygdom, men det dækker ikke alle behov i forbindelse med sygdom. Det bør derfor ikke erstatte en privat rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker eksempelvis ikke omkostninger i forbindelse med hjemrejse under sygdom.     

Udenrigsministeriet rejsevejledning til Tyskland har betydning for, hvordan din rejseforsikring til Tyskland dækker.
Læs mere om, hvordan din rejseforsikring til Tyskland dækker her.

Vær opdateret på den danske rejsevejledning til Tyskland

Den danske rejsevejledning til Tyskland er i øjeblikket markeret med grøn. Det betyder, at Udenrigsministeriet opfordrer danskere til at være opmærksomme i hele landet og opføre sig på samme måde som i Danmark. Under Covid-19 bør du altid være opmærksom på at mindske smittespredning samt risikoen for smitte.
Vi opfordrer til, at du altid følger Udenrigsministeriets rejsevejledning, som du kan læse mere om her.

Udenrigsministeriet anbefaler, at du downloader appen Rejseklar, og skriver dig på Danskerlisten. På den måde får du tilsendt vigtig information vedrørende ændringer i rejsevejledningen samt ændringer omkring indrejserestriktioner.

Find lokale retningslinjer på Den Danske Ambassade i Tyskland

Inden du rejser til Tyskland, er det en fordel at tjekke lokale restriktioner i landet. Lokale restriktioner kan indføres pludseligt og gøre din rejse til Tyskland mere kompliceret. Smitteudbrud kan eksempelvis føre til lokale restriktioner, som kan indføres med meget kort varsel. Du kan læse mere om lokale restriktioner i delstaterne i Tyskland på Den Danske Ambassade i Tysklands hjemmeside og på Tysklands regerings hjemmeside.    

Der kan være adskilte regler alt efter, om du flyver eller kører til Tyskland. For færdigvaccinerede kan der gælde andre regler, hvilket du bør undersøge inden afrejse. Undersøg også, hvilke krav der er til dokumentation som færdigvaccineret.
Find yderligere information på Den Danske Ambassade i Tysklands hjemmeside