Rejseforsikring til USA

Går din næste rejse til USA? Så læs med her, hvor vi giver dig alle de gode tips og vejledning til hvordan du kan rejse sikkert afsted med en dækkende rejseforsikring.

Hvorfor bør du have en rejseforsikring til USA?

At rejse til USA kan være en spændende oplevelse, men det er også vigtigt at være forberedt på eventuelle udfordringer, der kan opstå undervejs. En af de bedste måder at sikre sig på, er ved at have en rejseforsikring. Her er 5 gode grunde til, hvorfor det er vigtigt at have en rejseforsikring, når du rejser til USA.

1. Høje sundhedsomkostninger
USA er kendt for at have nogle af de højeste sundhedsomkostninger i verden. Hvis du bliver syg eller  kommer til skade under dit ophold, kan omkostningerne hurtigt blive astronomiske. For at modtage behandling skal man ofte betale forud eller fremvise et forsikringsbevis. Uden dette kan man opleve at blive nægtet behandling. En rejseforsikring kan dække disse omkostninger og sikre, at du får den nødvendige
behandling.

2. Bagage og personlige ejendele
Ved længere flyvninger med mellemlandinger er der en større
risiko for at bagagen kan blive forsinket, tabt eller beskadiget. Med en rejseforsikring kan du komme dette i forkøbet. En rejseforsikring kan hjælpe med at dække omkostningerne ved at erstatte eller kompensere for dine ejendele.

3. Risiko for småkriminalitet
Der en risiko for småkriminalitet mod turister, især i de større byer i USA. En rejseforsikring kan hjælpe med at dække tab i forbindelse med sådanne hændelser.

4. Aktiviteter med høj risiko
USA er et fantastisk land med en vild og varierende natur, det er derfor ikke unormalt at mange tager afsted for at opleve netop denne. Hvis du planlægger at deltage i aktiviteter med høj risiko, som f.eks. skiløb, vandring eller dykning, kan en
rejseforsikring dække eventuelle skader eller ulykker, der kan opstå.

5. Afbestilling
En rejse til USA kan være en omkostningsfuld affære, og det kan være en god idé at tilvælge en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du bliver nødt til at aflyse din rejse. Dette
kan være på grund af sygdom, en nødsituation i familien, eller andre uforudsete omstændigheder. Afbestillingsforsikringen kan hjælpe med at dække de omkostninger, der er forbundet med at aflyse din rejse, herunder flybilletter, hotelreservationer, og andre ikkerefunderbare udgifter.

At rejse er en investering, både i tid og penge. At sikre denne investering med en rejseforsikring er en klog beslutning, især når destinationen er USA. Med de potentielle risici og høje omkostninger, der kan opstå, er det vigtigt at være forberedt. En rejseforsikring giver dig den nødvendige ro i sindet til at nyde din rejse fuldt ud, velvidende at du er dækket, hvis uheldet skulle være ude. Så uanset om du planlægger at udforske storbyernes liv, tage på eventyr i den vilde natur, eller bare slappe af på stranden, er en rejseforsikring en essentiel del af din rejseplanlægning til USA.

Det skal du have styr på inden du rejser til USA

Planlægger du en rejse til USA? Der er flere vigtige ting, du skal være opmærksom på, før du begiver dig afsted. Læs med på de oftest stillede spørgsmål her.

Skal man have visum når man rejser til USA?

For at rejse til USA skal de fleste rejsende have enten et visum eller en ESTA-godkendelse. Hvis du er statsborger i et land, der er en del af USA's Visa Waiver Program (Visumfritagelsesprogram), herunder Danmark, kan du rejse til USA uden visum i op til 90 dage, hvis du opfylder visse krav. I stedet skal du ansøge om en ESTA-godkendelse (Electronic System for Travel Authorization). Her er kravene til visum. Du skal blandt andet have visum hvis:

 • Din ESTA-ansøgning er blevet afvist
 • Du er tidligere straffet
 • Du lider af visse sygdomme
 • Du skal arbejde eller studere (f.eks. et arbejdsvisum eller studievisum)
 • Du har været i Nordkorea, Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Yemen efter 1. marts 2011.
 • Du tidligere har fået en visumansøgning afvist eller tidligere overtrådt kravene.

Husk, at indrejsekrav kan ændre sig, så det er altid en god idé at tjekke de seneste oplysninger fra den amerikanske ambassade eller udenrigsministeriet hjemmeside, inden du rejser.

Sådan søger du om en ESTA-godkendelse

Skal du besøge USA i mindre end 90 dage og hører du ikke ind under visumkravene, så kan du ansøge om en ESTA-godkendelse. ESTA er et elektronisk system til rejsetilladelse, som er nødvendigt for visumfri rejse til USA. Det er vigtigt at ansøge om dette i god tid før din rejse, da godkendelsen kan tage et par dage. At ansøge om en ESTA-godkendelse er en relativt enkel proces, der kan gøres online her.

Det er desuden nødvendigt også at være opmærksom på, at USA har strenge regler, der kræver, at du kan præsentere en billet ud af landet igen. Dette er for at sikre, at du ikke har intentioner om ulovligt at blive boende i landet. Manglende returbillet kan resultere i, at du bliver afvist adgang til flyet allerede i den danske lufthavn.

Det er dog ikke et krav, at din returbillet skal være til Danmark. En billet til et andet land, såsom Mexico eller Brasilien, er også acceptabelt. Det essentielle er, at du har en billet, der viser, at du vil forlade USA igen.

Hvis du er usikker på, hvornår du vil forlade USA, er der en løsning. Du kan købe en refunderbar eller fleksibel flybillet, der tillader dig at få pengene tilbage eller ændre din rejsedato. Det er dog vigtigt at understrege, at du kun opholder dig i USA i den visumfri periode på 90 dage.

Er jeg dækket af en rejseforsikring?

Det er afgørende at have en omfattende rejseforsikring, da sundhedsydelser i USA kan være meget dyre. Sørg for, at din forsikring dækker eventuelle medicinske omkostninger, eller andre hændelser der måtte ske under dit ophold. Hvis du  allerede har en rejseforsikring, så husk at tjekke om den dækker i USA. Nogle forsikringer dækker kun i EU/EØS, så det er vigtigt at sikre, at du er dækket på din rejse. Hvis ikke du har en rejseforsikring, er det vigtigt at klargøre dine behov, alt efter hvilken type rejse du skal på.

Med Codan kan du nemt skræddersy din rejseforsikring, så den dækker netop dine behov. Hvad end du skal arbejde eller studere, på en tiltrængt familieferie eller opleve USA’s storslåede natur.

Kontakt os endelig på 33 55 37 78, så hjælper vi med at finde den helt rigtige forsikring til dig og din rejse.

Skal du leje bil på rejsen til USA?

Det er ikke ualmindeligt at man lejer bil på sin rejse til USA. Landet er en kæmpe bilnation med store og brede veje og betagende lokationer på vejen til din destination. Her er nogle ting, du skal overveje, hvis du planlægger at leje en bil i USA:

 • Kørekort
  Du skal have et gyldigt kørekort for at kunne leje en bil i USA. Nogle biludlejningsfirmaer kan også kræve et internationalt kørekort, så det er en god idé at tjekke
  dette på forhånd.
 • Aldersgrænser
  Mange biludlejningsfirmaer i USA har en minimumsalder for at leje en bil, som ofte er 21 år, men det kan variere. Der kan også være ekstra gebyrer for unge
  chauffører under 25 år.
 • Forsikring
  Det er meget vigtigt at have passende forsikring, når du lejer en bil i USA. Tjek med dit forsikringsselskab for at se, om din eksisterende politik dækker biludlejning i
  udlandet. Hvis ikke, skal du sørge for at købe forsikring gennem biludlejningsfirmaet.
 • Regler for vejtrafik
  Husk, at trafikreglerne kan variere fra stat til stat i USA. Det er en god idé at læse op på de lokale trafikregler, inden du kører.
 • Planlæg din rute
  USA er et stort land, og afstandene kan være meget større, end du er vant til. Planlæg din rute på forhånd og sørg for at tage regelmæssige pauser på lange køreture.

At leje en bil kan give dig friheden til at udforske på egen hånd og i dit eget tempo. Bare sørg for at planlægge på forhånd og være forberedt.