Hvad er en ulykkesforsikring?

Det er godt at have en ulykkesforsikring, hvis du kommer ud for en ulykke og får varigt mén. Hos Codan guider vi dig og giver dig en oversigt over, hvad en ulykkesforsikring er og hvad den dækker, samt hvorfor det er nødvendigt med en ulykkesforsikring.

Hvad er en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring forsikrer dig, hvis du kommer ud for en ulykke, hvor du får varigt mén. Ulykkesforsikringen kan være med til at hjælpe dig videre gennem økonomisk hjælp og erstatning. Du skal derfor ikke bekymre dig om behandlingsudgifter efter ulykken.

Varige mén kan fx opstå efter: 

  • Trafikulykker
  • Traumatiske oplevelser
  • Ulykker i hjemmet
  • Arbejdsulykker
  • Farlig sport  

Hvad dækker en ulykkesforsikring?

En ulykkesforsikring dækker kun, hvis du får varigt mén efter ulykken. Der skal være 5% méngrad, hvilket vil sige, at det varige mén er over 5%. Méngraden afgør hvor meget, du får udbetalt efter ulykken.  

Du kan selv vælge, om din ulykkesforsikring kun skal dække i fritiden eller hele døgnet rundt. Ulykkesforsikring gælder hele livet, og du skal derfor ikke bekymre dig om en ophørsdato. Hos Codan tilbyder vi også en gratis ulykkesforsikring til børn under 3 år. Børneulykkesforsikringen gælder kun indtil en vis alder, hvilket du kan læse mere om her.

Derfor er en ulykkesforsikring nødvendig

Alle kan komme ud for en ulykke, og derfor er det vigtigt at have en ulykkesforsikring. En slem ulykke kan give varigt mén, som kan påvirke dig resten af livet og koste dig dyrt.

En ulykkesforsikring er særlig nødvendig, hvis du lever et risikofyldt liv, hvor der er større chance for, at du kan komme ud for en ulykke, der kan give varigt mén. En ulykkesforsikring er nødvendig, hvis du ikke ønsker, at din økonomi bliver påvirket betydeligt efter en ulykke, hvor du har fået varigt mén.

Der er især tre gode grunde til at have en ulykkesforsikring:

  1. Du kan få økonomisk erstatning efter ulykken. 
  2. Din ulykkesforsikring kan dække hele døgnet rundt og give dig tryghed alle døgnets timer.
  3. Ulykkesforsikringen dækker både både fysiske og psykiske varige mén.