Udenrigsministeriet fraråder nu
alle rejser til Kina

Coronavirussen stammer fra byen Wuhan i Hubei-provinsen. Flere omkringliggende byer oplever en stigende grad af smittede med coronavirus, og Udenrigsministeriet fraråder nu alle rejser til Kina.

Hvis du har bestilt en rejse til Kina

Hvis du snart skal rejse til Kina, opfordrer vi dig til, at du løbende holder dig orienteret om situationen via Udenrigsministeriets rejsevejledning og medier.
Kontakt evt. din rejsearrangør for at høre, hvordan du skal forholde dig. 

Hvis du er i Kina nu

Hvis du er i Kina nu, opfordrer vi dig til at følge de lokale myndigheders anvisninger, og du bør også være tilmeldt Udenrigsministeriets danskerliste på UM.dk.
Derudover kan det være en fordel at holde dig orienteret via nyhedsmedier.

Hvis du ikke kan få hjælp i de områder, Udenrigsministeriet fraråder indrejse til, og du ikke kan få hjælp af myndighederne eller din rejsearrangør, hjælper vi dig med en eventuel evakuering, hvis du har en rejseforsikring hos os.

Sådan er du dækket

Hvis du allerede har bestilt en rejse til et område, Udenrigsministeriet fraråder indrejse til, dækker vi afbestilling af din rejse, hvis du har tilvalgt afbestillingsdækning på din rejseforsikring. Hvis der er lang tid, til du skal rejse, skal du vente med at ringe og afbestille din rejse, indtil vi kommer tættere på din afrejsedato, da vi på nuværende tidspunkt ikke ved, om situationen ændrer sig.

Har du spørgsmål til afbestilling eller evakuering kan du kontakte vores skadeafdeling på 33 55 33 23.

Læs mere om vores rejseforsikring

Læs mere om virussen hos Sundhedsstyrelsen