Rødt og grønt kort

Det røde kort er blevet overflødigt 

Det røde kort var tidligere beviset på, at din bil var kaskoforsikret. Men har du kaskoforsikring giver det dig automatisk ret til vejhjælp i en lang række lande via SOS International (se hvilke lande). Du behøver derfor ikke længere at have kortet med.

Du skal blot bruge to ting:

  1. Din bils registreringsnummer
  2. SOS Internationals app til din telefon. App'en har en praktisk GPS-funktion, som kan vise din præcise placering i tilfælde af et stop. Download mobil app


Hvis fx en betjent i EU insisterer på stadig at se det grønne kort, eller hvis du på andre måder er ’strandet’, kan SOS assistere dig. Du skal bare oplyse dem dit registreringsnummer, så hjælper de dig videre.

Du kan også altid ringe, hvis du har brug for hjælp. Nummeret til SOS International er: +45 70 10 50 52

Husk at medbringe den originale registreringsattest

En fotokopi er ikke god nok. Hvis du bliver stoppet uden den originale registreringsattest, kan du risikere at myndighederne beder dig forlade landet. De nye registreringsattester består af en del I og en del II. På bilferien er det del I, du skal tage med.

Har du været ude for et uheld i udlandet?

Hvis du har været ude for et færdselsuheld i udlandet og ikke selv er ansvarlig, er det vigtigt at få disse oplysninger om modparten:

  • Navn
  • Navn på forsikringsselskab
  • Registreringsnummer
  • Nationalitet på bilen
  • Mærke og model på bilen
  • Dato, sted og land for uheldet
  • Navn + adresse på evt. vidne(r)

Hvis modparten kører i lastbil med trailer er det også vigtigt at få registreringsnummeret på hovedvognen.

Du kan med fordel udfylde den internationale skadeanmeldelsesblanket  og underskrive den sammen med modparten. Dine oplysninger eller blanketten skal vi have, når du anmelder skaden.

Gør det nemt for dig selv, hvis uheldet er ude - print blanketten hjemmefra og lig den i handskerummet.