Rejsekort og dokumentation

Der er nogle vigtige numre, som er gode at have med på ferien, hvis du får brug for akut hjælp. Dem kan du se her på siden - eller du kan printe rejsekortet og have dem med på farten.

Værd at vide før rejsen

Se rejsekort

Bliv klogere på det blå sygesikringskort

Det røde og grønne kort

Krav om dokumentation for rejseforsikring

I nogle lande er der krav om, at man skal kunne dokumentere i en engelsksproget erklæring, at man har en gyldig rejseforsikring. Der gælder fx Cuba, Rusland og Kina.

Du kan skrive på codan@codan.dk, hvis du har brug for en rejseerklæring. Vi sender det med posten, og der kan være op til 14 dages leveringstid.

Hvis du kommer i alvorlige problemer på udlandsrejsen, er danske ambassader og konsulater over hele verden parate til at rådgive dig. Læs mere på udenrigsministeriets side om rejse og ophold.

Hvis du får brug for akut hjælp på rejsen

Får du brug for akut hjælp på rejsen, fx lægebehandling efter en ulykke, kan du kontakte SOS International 24 timer i døgnet på +45 70 10 50 50.

International vejhjælp på rejsen (Rødt kort)

Kontakt SOS International 24 timer i døgnet på +45 70 10 50 52.

Anden hjælp på rejsen

Har du brug for anden hjælp, fx ved forsinkelse af bagage, forsinket fremmøde, tyveri af kamera, eller ved skader på ting, kan du ringe til Codan 24 timer i døgnet på +45 33 55 37 78.