Hvis jeg får hund

Selv om mange ikke ved det, er det for hundeejere lovpligtigt at have en hundeansvarsforsikring. Læs her, hvad du bør være opmærksom på i forhold til dine forsikringer, hvis du får hund.

Husk, at du har pligt til at have en hundeansvarsforsikring

Som hundeejer skal du have en hundeansvarsforsikring for din hund – det siger loven. Den ansvarsforsikring, som er inkluderet i en indboforsikring, er ikke nok, da den udelukkende dækker personers ansvar. Hundeansvarsforsikringen dækker, hvis din hund gør skade på andre personer eller deres ting. Går du til træning, udstilling, konkurrence eller lign. skal du tegne en udvidet hundeansvarsforsikring.

Hvis hunden bliver syg eller kommer til skade

Er du bekymret for, at omfattende dyrlægebehandling skal vælte budgettet? Så kan du overveje en syge- og ulykkesforsikring til din hund. Den dækker udgifter til dyrlægebehandling og tandskader, der opstår i forbindelse med en ulykke. Syge- og ulykkesforsikringen kan tegnes hvis hunden er fyldt 3 mdr. og endnu ikke er fyldt 4 år.

Skal din hund have en livsforsikring?

Med en hundelivsforsikring får du erstatning, hvis din hund dør eller skal aflives på grund af sygdom eller en ulykke. En sådan forsikring er især oplagt, hvis du har betalt mange penge for hunden – og måske kunne overveje at anskaffe dig en ny hund. Hvis du ønsker en livsforsikring til din hun, skal du tegne den inden hunden fylder 4 år. Den skal være stambogsregistreret.