Hvis jeg skal på ferie

Det er vigtigt at have forsikringen i orden på ferien. Samtidig er det ærgerligt at betale for dobbelt forsikring, så husk at tjekke, hvad din forsikring allerede dækker. Hos os er verdensrejseforsikring automatisk del af din indboforsikring.

Herunder har vi samlet en række gode råd til din ferie.

Har jeg brug for rødt og grønt kort på kør-selv turen?

Kort og godt om bilferien

Går turen sydpå, er det ikke kun bilen, der skal være i orden. Det er lige så vigtigt, at have forsikringen på plads. Det betød tidligere, at man ikke skulle køre hjemmefra uden at have det røde og det grønne kort i handskerummet.

Reglerne er ændret, og derfor har vi samlet det vigtigste, du skal vide her.

Medbring international skadeanmeldelse på ferien

Hvis du har bilen med på ferie og er indblandet i et uheld, er det en fordel at have den internationale skadeanmeldelse i handskerummet. Det er nemlig vigtigt, at du får alle modpartens kontaktoplysninger, så vi kan hjælpe dig med at behandle skaden på bedste vis.

Derfor skal du udfylde skadeanmeldelsen
Den internationale skadeanmeldelse sikrer, at du får alle de nødvendige informationer, der gør, at vi kan behandle din skade, fx registreringsnummer på modpartens bil og førerens kontaktoplysninger.

Fordelen ved den internationale skadeanmeldelse er desuden, at indholdet og opbygningen er identisk på tværs af lande. Du kan derfor sagtens udfylde og underskrive modpartens skadeanmeldelse, selvom modpartens anmeldelse er på et sprog, du ikke forstår. Via din danske udgave kan du nemlig hurtig få klarhed over, hvilke informationer du skal levere, samt hvad du sætter din underskrift på.

Det er ikke strengt nødvendigt, at I begge har en udfyldt skadeanmeldelse, men vi anbefaler det. Ofte får Codan den udenlandske parts eksemplar tilsendt, og her er det en fordel at, du også har en udfyldt anmeldelse, hvis der opstår uenigheder omkring skadens forløb.

Sådan kommer du videre
Når du kommer hjem fra ferien, kontakter du hurtigst muligt Codan på 33 55 33 96 og indsender skadeanmeldelsen til Codan, så hjælper vi dig videre.

Ved behov for akut hjælp i udlandet kan SOS International kontaktes på telefonnr. +45 38 48 80 00.
For at  SOS International kan hjælpe dig fx med vejhjælp på stedet eller med at få bilen transporteret hjem, er det nødvendigt at du har en kaskoforsikring.

Har du været ude for et uheld i udlandet?
Hvis du har været ude for et færdselsuheld i udlandet og ikke selv er ansvarlig, er det vigtigt at få disse oplysninger om modparten:

-Navn
-Navn på forsikringsselskab
-Registreringsnummer
-Nationalitet på bilen
-Mærke og model på bilen
-Dato, sted og land for uheldet
-Navn + adresse på evt. vidne(r)

Hvis modparten kører i lastbil med trailer er det også vigtigt at få registreringsnummeret på hovedvognen.

Du kan med fordel udfylde den internationale skadeanmeldelsesblanket (på dansk) og underskrive den sammen med modparten. Dine oplysninger eller blanketten skal du videregive til dit forsikringsselskab, når du anmelder skaden.

(fra DFIM - Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring)

Tjek din forsikring, og undgå dyr dobbeltdækning

Når du køber en rejse, vil du ofte bliver tilbudt en lang række ekstra forsikringer. Før du bruger penge på disse, opfordrer vi dig til at tjekke, hvad dine forsikringer allerede dækker. Fx indeholder vores indboforsikring også verdensrejseforsikringer til 0 kr. Den sikrer bl.a. dig og familien syge- og hjemtransport fra rejser i hele verden og kompensation ved bagageforsinkelse. Du har mulighed for at tilvælge RejsePlus, der bla. giver dig erstatning ved afbestilling.

I hvilke lande dækker min rejseforsikring?

Din verdensrejsedækning, som automatisk er en del af Indboforsikringen hos Codan, dækker på private ferierejser i op til 60 dage i både Danmark og resten af verden.

Der er dog enkelte undtagelser, da vi ikke dækker, hvis du rejser til et land med:

  • Krig og krigslignende tilstande
  • Oprør og borgerlige uroligheder
  • Terroristaktiviteter
  • Militær undtagelsestilstand
  • Epidemi
  • Naturkatastrofe
  • Og lign.

Det gælder også, hvis du rejser til lande eller områder, hvor udenrigsministeriet har frarådet indrejse eller i forvejen har foretaget evakuering.

Se evt. dine forsikringsbetingelser for nærmere beskrivelse.

Hvem er meddækket på rejseforsikringen?

Codans Verdensrejseforsikring dækker alle i husstanden, altså dig og din familie – uanset om I rejser sammen eller hver for sig. Har I delebørn, er disse også dækket, når de rejser sammen med jer.

Få styr på de nye regler om rejsesygeforsikring

Den 1. august 2014 blev den offentlige sygesikring afskaffet (det gule sygesikringskort). Du skal derfor nu medbringe det blå sygesikringskort. Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i. Vær opmærksom på, at du er dækket forskelligt afhængigt af, hvor du rejser hen. Der er ikke en alarmcemtral knyttet til det blå sygesikringskort og hjemtransport er bl.a. aldrig omfattet af kortet. Derfor kan det være vigtigt med en privat rejseforsikring.

Vil du og familien være sikre på at kunne komme hjem, hvis I bliver alvorligt syge eller kommer ud for en ulykke under rejsen, skal I derfor selv sørge for at have en rejseforsikring, der dækker syge- og hjemtransport. Med en indboforsikring hos Codan, får I automatisk en rejseforsikring, der dækker i hele verden – også på ferier i Danmark.

Tjek om din forsikring dækker, hvis du skal på aktiv ferie

Skal du på aktiv ferie, bør du tjekke, om din ulykkesforsikring også dækker, når du deltager i risikofyldte aktiviteter. Hos os kan du vælge at udvide din verdensrejseforsikring, så skader under eksempelvis ekstremsport også er dækket.

Dækker forsikringen også lange ferier (op til 60 dage)

Går I og leger med tanken om at rejse til varmere himmelstrøg, når mørket og kulden sænker sig over Danmark? Så vær opmærksomme på, at nogle rejseforsikringer kun dækker rejser i op til 30 eller 45 dage. Hos Codan dækker rejseforsikringen private ferierejser i op til 60 dage.

Du kan rejse, lige så mange gange du vil i løbet af et år, så længe den enkelte rejse ikke varer mere end 60 dage.

Har du behov for at blive dækket for rejser ud over 60 dage, kan du kontakte os i kundeservice for rådgivning.

Har jeg behov for et bevis på min rejseforsikring?

Du har ikke behov for at medbringe bevis på din rejseforsikring. Hvis uheldet er ude, skal du blot kontakte SOS International på tlf. 70 10 50 50.

Det er dog altid en god idé at medbringe dine forsikringsbetingelser, så du ved, hvordan du er stillet, hvis uheldet skulle være ude.

Enkelte lande stiller krav om dokumentation for rejseforsikring ved søgning af visum. Kontakt os i kundeservice for hjælp.

Jeg skal rejse og har en kronisk sygdom

Codans rejseforsikring dækker sygdom, der opstår akut på rejsen. Forsikringen dækker ikke, hvis en sygdom har vist symptomer i de sidste 2 måneder inden din rejse – eller 2 måneder før, at du bestiller din rejse.

Hvis du har været syg eller lider af en kronisk lidelse, kan du godt rejse på ferie og været dækket af din rejseforsikring, men du skal være rask nok til at rejse – både når du bestiller rejsen og umiddelbart inden du skal rejse.

Hvis du vil være sikker på, at din rejseforsikringen dækker, skal du have en forhåndsvurdering. Dette gælder fx, hvis du har haft været syg inden for de sidste 2 måneder, hvor du har været til lægen, fået medicin, været til ekstra undersøgelser på hospitalet eller har været indlagt.

Det koster ikke noget at få en forhåndsvurdering. Du skal benytte SOS’ online helbredstest. Din forhåndsvurdering kan enten give dig fuld dækning på din rejse, eller give et forbehold for dækning af din lidelse på den konkrete rejse.

Forhåndsvurderingen gælder kun for en konkret rejse og du skal også huske at få foretaget en forhåndsvurdering, inden du bestiller din rejse, hvis din sygdom ikke har været stabil.

Forebyg indbrud
mens du er på ferie

Få gode råd her

Det er desvælrre umuligt at gardere sig 100 pct. mod et indbrud. En mindre indsats fra din side vil dog i rigtig mange tilfælde minimere sandsynligheden for, at det bliver dig, der oplever et indbrud mens du er på ferie.

Her kan du få gode råd til, hvad du kan gøre.