Rejsekort - rejs på ferie uden bekymringer

Der er nogle vigtige numre, som er gode at have med på ferien, hvis du får brug for akut hjælp. Dem kan du se her på siden - eller du kan printe rejsekortet og have dem med på farten.

Print rejsekort og dokumenter her

1. Print rejsekortet - så du kan tage det med på rejsen
2. Bliv klogere på det blå sygesikringskort: Værd at vide om det blå kort
3. Læs mere om reglerne for det røde og grønne kort, hvis du skal på bilferie.

Hvis du får brug for akut hjælp

Får du brug for akut hjælp på rejsen, fx lægebehandling efter en ulykke, kan du kontakte SOS International 24 timer i døgnet på +45 33 55 23 25.

Anden hjælp på rejsen

Har du brug for anden hjælp, fx ved forsinkelse af bagage, forsinket fremmøde, tyveri af kamera, eller ved skader på ting, kan du ringe til Codan 24 timer i døgnet på +45 33 55 55 55.

Krav om dokumentation for rejseforsikring

I nogle lande er der krav om, at man skal kunne dokumentere i en engelsksproget erklæring, at man har en gyldig rejseforsikring. Der gælder fx Cuba, Rusland og Kina.

Du kan skrive på codan@codan.dk, hvis du har brug for en rejseerklæring. Vi sender det med posten, så regn med op til 14 dages leveringstid.

Hvis du kommer i alvorlige problemer på udlandsrejsen, er danske ambassader og konsulater over hele verden parate til at rådgive dig.
Læs mere på udenrigsministeriets side om rejse og ophold.

Det blå og det gule sygesikringskort

Gule sygesikringskort

Siden 2014 har dit gule sundhedskort ikke fungeret som rejsesygesikring uden for Danmark, Færøerne og Grønland.
Det betyder også, at der ikke længere er en offentlig dansk alarmcentral, som du kan kontakte fra udlandet.

Blå sygesikringskort

Derfor er det vigtigt at have dit blå EU-sygesikringskort med, hvis du rejser i EU, Norge, Island eller Liechtenstein (EØS) og Schweiz. Med det får du den samme behandling, der gælder for borgerne i det land, du rejser i. Så hvis uheldet er ude, skal du vise det blå EU-sygesikringskort, når du kontakter et lokalt behandlingssted.

Det blå EU-sygesikringskort dækker ved midlertidige ophold når du skal på ferie, i praktik, være au-pair, studere eller arbejde i udlandet.
Læs mere om det blå kort eller bestil det via borger.dk.