Hvis du bliver skilt

En skilsmisse betyder ofte markante ændringer på en række vigtige punkter i vores liv: Bolig, bil og andre ejendele. Læs her, hvad du bør være opmærksom på i forhold til dine forsikringer, hvis du bliver skilt.

Få opdateret dine forsikringer, så de passer til dit nye liv

Hvis du beholder jeres nuværende forsikringer, skal du huske at få dem opdateret, så de passer til din nye situation. Måske har du brug for at justere værdien af indboet i indboforsikringen eller at opsige fritidshusforsikringen. Husk også at overveje, om begunstigelsen på ulykkesforsikringen skal ændres, og om husforsikringen skal over i dit navn i stedet.

Hvem skal have bilen? Og bilforsikringen?

Når I har besluttet, hvem der beholder bilen, skal I sørge for, at den står i denne persons navn. Hvis bilen dermed skifter ejer, tilbyder vi den samme anciennitet i bilforsikringen, som den tidligere ægtefælle havde.

Tjen din ulykkesforsikring

Ulykkesforsikring er en personlig forsikring, hvor udbetalingen sker til den, som har tegnet forsikringen. Er der dødsfaldsdækning på din ulykkesforsikring, skal du være opmærksom på at beløbet vil blive udbetalt til dine nærmeste pårørende - er man gift, er det ens ægtefælle, men da I nu skal skilles, skal I tage stilling til hvem der nu skal modtage en eventuel erstatning. Har du børn, vil de nu være dine nærmeste pårørende og modtage en eventuel erstatning, med mindre du giver besked om andet.