Hvis du får ny bil eller knallert

En ny bil kan betyde store ændringer i dit behov for bilforsikring. Læs her, hvad du bør være opmærksom på i forhold til dine forsikringer, hvis du køber ny bil – eller knallert.

Køber du af privat sælger, skal du selv omregistrere

Når du køber bilen af en autoriseret forhandler, sørger han typisk for, at bilen bliver registreret i dit navn. Køber du bilen af en privatperson, skal du selv sørge for at få SKAT eller et synscenter til at omregistrere bilen. Du har 3 uger til at omregistrere den, men det er en god idé få det gjort så hurtigt som muligt. Vær opmærksom på at sælgers forsikring dækker i op til 3 uger indtil omregistreringen har fundet sted.

Hvis du sælger bilen

Når du sælger din bil, behøver du ikke at afmelde din bilforsikring hos os. Vi får automatisk besked fra motorkontoret, når køberen får omregistreret bilen. Hvis der er overskydende præmie, betaler vi den tilbage til dig.

Få opdateret din bilforsikring

Giv din bilforsikring et servicetjek, når du alligevel skal forsikre din nye bil. Der kan være gode penge at spare eller særlige fordele at få. Måske har du købt en ældre model og vælger en delkaskoforsikring og en højere selvrisiko og får dermed en billigere bilforsikring.

Overvej fuld kasko, hvis du går fra en gammel til en ny bil

Den fulde kaskoforsikring sikrer din bil mod stort set alt, der kan ske med den. Buler, parkeringsskader, hærværk og tyveri. Det giver god tryghed, at du ved, at du kan få din nye bil repareret med det samme, så den ikke mister værdi efter en skade.

Overvej delkasko, hvis du går fra en ny til en gammel bil

Er din nye bil derimod af ældre dato, kan du overveje, om en delkaskoforsikring er tilstrækkelig. Delkaskoforsikringen dækker skader, som opstår, når du ikke kører i bilen – fx skader som følge af tyveri og hærværk– og er derfor noget billigere end den fulde kaskoforsikring.

Har du brug for tillægsdækninger til din bilforsikring?

Du har mulighed for at vælge en række tillægsdækninger til din bilforsikring. Hos os er fri lånebil fra fordelsværksted og fri reparation af stenslag hvor det passer dig inkluderet i kaskoforsikringen. Du kan tilvælge førerpladsdækning og Falck Vejhjælp til en fordelagtig pris.

En knallert kræver også ansvarsforsikring

Ligesom med bilen er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til din knallert. Hvis du ringer til os og oplyser model og værdien af knallerten, udregner vi en pris til dig. Har knallerten en høj værdi, bør du overveje at tilføje en kaskoforsikring,