Hvis du kommer til skade

Hvis uheldet er ude, er det vigtigt, at du har en forsikring, der kan sikre, at du ikke også får økonomiske eftervirkninger af en ulykke. Læs her, hvad du bør være opmærksom på i forhold til dine forsikringer, hvis du kommer til skade.

Husk at anmelde skaden med det samme

Jo tidligere du anmelder skaden, des hurtigere kan vi komme i gang med at behandle den og en eventuel erstatning. Det er især vigtigt, hvis du har en hændelsesforsikring, der giver dig erstatning med det samme.

Hvis du er kunde hos Codan, kan du få et overblik over de forsikringer, du har tegnet hos os ved at logge dig ind med din NemId på Mit Codan

Ulykkesforsikring, der dækker, også uden varige mén

De fleste ulykkesforsikringer dækker kun, hvis du får varige men efter en ulykke. Det betyder, at der ofte går lang tid, før graden af men og dermed erstatningen kan fastsættes og udbetales. Med en hændelsesforsikring får du erstatningen med det samme og dermed også mulighed for at bruge den til fx genoptræning, transport, hjælpemidler eller andre ting, der kan gøre din hverdag nemmere.

Hurtig behandling af specialist eller på privathospital

Husk at gøre brug af din behandlingsforsikring, hvis du har sådan en. Med behandlingsforsikringen er du sikker på hurtigt at blive undersøge og få behandling af en speciallæge. Det betyder, at du hurtigt kan få den rette behandling, og dermed tidligere kan vende tilbage til hverdagen.

Har en anden været årsag til din skade?

Hvis du er kommet til skade, bør du være opmærksom på, om en anden kan være ansvarlig for din skade.

Er du kommet til skade i forbindelse med dit arbejde, kan du læse mere om hvad du bør gøre på www.codan.dk.

En skade kan være omfattet af en bilists ansvarsforsikring, og hvis du f.eks. er blevet påkørt af en cyklist, af dennes familieansvarsforsikring.

Falder du som følge af at en husejer ikke har ryddet sne, vil skaden kunne være omfattet af husejerens ansvarsforsikring.

Det er derfor vigtigt, at du får alle relevante oplysninger, om den, du mener er ansvarlig for din skade, så du kan underrette det relevante forsikringsselskab, som så vil behandle din skade.