Hvis du skal på ferie

Det er vigtigt at have forsikringen i orden på ferien. Samtidig er det ærgerligt at betale for dobbelt forsikring, så husk at tjekke, hvad din forsikring allerede dækker. Hos Codan er verdensrejseforsikring automatisk del af din indboforsikring.

Har jeg brug for rødt og grønt kort på kør-selv turen?

Når du kører til udlandet i bil


Det røde kort er bevis for, at bilen er kaskoforsikret og giver ret til redningshjælp fra SOS International.
Det grønne kort er bevis på, at bilen er ansvarsforsikret.

  • Du behøver ikke at medbringe det grønne kort inden for EU's grænser og i Norge, Island, Schweiz, Kroatien og Andorra

Læs mere på codan.dk

Husk international skadeanmeldelse på kør-selv ferien

Hvis du har bilen med på ferie og er indblandet i et uheld, er det en fordel at have den internationale skadeanmeldelse i handskerummet. Det er nemlig vigtigt, at du får alle modpartens kontaktoplysninger, så vi kan hjælpe dig med at behandle skaden på bedste vis.

Derfor skal du udfylde skadeanmeldelsen
Den internationale skadeanmeldelse sikrer, at du får alle de nødvendige informationer, der gør, at vi kan behandle din skade, fx registreringsnummer på modpartens bil og førerens kontaktoplysninger.

Fordelen ved den internationale skadeanmeldelse er desuden, at indholdet og opbygningen er identisk på tværs af lande. Du kan derfor sagtens udfylde og underskrive modpartens skadeanmeldelse, selvom modpartens anmeldelse er på et sprog, du ikke forstår. Via din danske udgave kan du nemlig hurtig få klarhed over, hvilke informationer du skal levere, samt hvad du sætter din underskrift på.

Det er ikke strengt nødvendigt, at I begge har en udfyldt skadeanmeldelse, men vi anbefaler det. Ofte får Codan den udenlandske parts eksemplar tilsendt, og her er det en fordel at, du også har en udfyldt anmeldelse, hvis der opstår uenigheder omkring skadens forløb.

Sådan kommer du videre
Når du kommer hjem fra ferien, kontakter du hurtigst muligt Codan på33553396 og indsender skadeanmeldelsen til Codan, så hjælper vi dig videre.

Ved behov for akut hjælp i udlandet kan SOS International kontaktes på telefonnr. +45 38 48 80 00. 
For at  SOS International kan hjælpe dig fx med vejhjælp på stedet eller med at få bilen transporteret hjem, er det nødvendigt at du har en kaskoforsikring.

(fra DFIM - Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring)

Tjek din dækning, og undgå dyr dobbeltforsikring

Når du køber en rejse, vil du ofte bliver tilbudt en lang række ekstra forsikringer. Før du bruger penge på disse, opfordrer vi dig til at tjekke, hvad dine forsikringer allerede dækker. Fx indeholder vores indboforsikring også verdensrejseforsikringer til 0 kr. Den sikrer bl.a. dig og familien syge- og hjemtransport fra rejser i hele verden og kompensation ved bagageforsinkelse. Du har mulighed for at tilvælge RejsePlus, der bla. giver dig erstatning ved afbestilling.

Få styr på de nye regler om rejsesygeforsikring

I 2008 fik vi i Danmark nye regler for den offentlige rejsesygesikringen. De to vigtigste ændringer betyder, at du nu skal selv betale for hjemtransport, og at den offentlige rejsesygesikring kun dækker lægebehandling i EU, Færøerne, Grønland, Schweiz, Norge og en række små europæiske stater.

Tjek, at din forsikring dækker, hvis du skal på aktiv ferie

Skal du på aktiv ferie, bør du tjekke, om din ulykkesforsikring også dækker, når du deltager i risikofyldte aktiviteter.

Læs mere om ulykkesforsikring her

Dækker forsikringen også lange ferier (op til 90 dage)?

Går I og leger med tanken om at rejse til varmere himmelstrøg, når mørket og kulden sænker sig over Danmark? Så vær opmærksomme på, at nogle rejseforsikringer kun dækker rejser i op til 30 eller 45 dage. Hos Codan dækker rejseforsikringen private ferierejser i op til 90 dage.

Husk, at den offentlige rejsesygesikring ikke dækker hjemtransport

Den offentlige rejsesygesikrings dækker ikke længere hjemtransport. Vil du og familien være sikre på at kunne komme hjem, hvis I bliver alvorligt syge eller kommer ud for en ulykke under rejsen, skal I derfor selv sørge for at have en rejseforsikring, der dækker syge- og hjemtransport. Med en indboforsikring hos Codan, får I automatisk en rejseforsikring, der dækker i hele verden – også på ferier i Danmark.