Falske websites

Sådan undgår du at miste penge på falske shopping sites

Tusindvis af danskere shopper over nettet. Men uanset om det er dig selv eller din teenagedatter, der shopper online, så bør du tjekke websitet en ekstra gang, inden du trykker ”køb”. Nettet er nemlig fyldt med falske shoppingsites, der franarrer folk penge eller sælger ulovlige kopivarer. Læs guiden her for at undgå at miste penge på falske webshops.

Tjek kontaktoplysninger

Hvis du kan finde dansk adresse, telefonnummer, e-mail og CVR-nummer, er det gode tegn. Vil du være helt sikker, kan du dobbelttjekke CVR-nummeret i CVR-registeret.

Kig efter E-mærket

E-mærket er din garanti for, at siden er dansk og lever op til en række krav for sikker e-handel. Vil du være helt sikker, kan du tjekke siden i E-mærkets database.

Virker prisen rimelig?

Hvis prisen for varen er ekstremt lav, bør dine alarmklokker ringe. Det er som regel tegn på, at det er en kopi. Mærkelige priser, fx 132,24 kr., kan også være tegn på, at priserne er oversat af en maskine.

Betaling med Dankort

Kan du betale med Dankort, er siden dansk og dermed sikker at handle på.

Tjek siden på Google og Trustpilot

Hvad siger andre brugere? Har de haft dårlige oplevelser, og har webshoppen fået dårlige anmelder på forbrugersites? Det er som regel en god indikation.

Sådan er du stillet, hvis uheldet er ude

Hvis du har betalt med betalingskort eller Mobile Pay, men varen aldrig dukker op, så kan din bank i langt de fleste tilfælde tilbageføre beløbet til din konto. Har du derimod købt en kopivare, hænger du desværre selv på tabet, også selvom du har handlet i god tro.

Tjek vores andre gode råd til sikkerhed på nettet

Vi har samlet en række guides, der kan hjælpe dig til et mere sikkert liv online.

Se dem her