Quick guide: Sådan indstiller du familiens enheder, så børnene kan gå sikkert på nettet

Børn er tidligt online, men en femtedel af de danske forældre benytter ikke nogen af de mange muligheder for at gøre websites og apps mere børnesikre. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion for Codan. Læs her, hvordan du nemt kan sikre familiens telefoner, tablets og computere, så børnene trygt og sikkert kan færdes online. Mange af mulighederne tager bare tre klik.

Google

På Google er der uanede muligheder for, hvad dine børn kan blive eksponeret for – og det er ikke nødvendigvis børnevenlige billeder. Med indstillingen ”beskyttet søgning” kan du sikre dig, at stødende billeder ikke kommer frem. Vælg ”indstillinger” nederst til højre på Google -> vælg ”søgeindstillinger” -> afkryds ”Slå beskyttet søgning til” under ”Filtre til beskyttet søgning” -> tryk gem. Du skal slå indstillingen til på både computer, telefon og tablet.

Facebook

Du kan vælge, hvem der skal kunne ansøge om venskab på Facebook, og om din eller dit barns profil skal være privat. Det gør du under profilindstillinger i øverste højre hjørne. Tryk på pilen og vælg ”Indstillinger” i dropdown-menuen -> vælg ”beskyttelse af personlige oplysninger”. Herunder kan du vælge, hvem der skal kunne se dit delte indhold, anmode om venskab og meget andet. Under ”generelt” kan du tilføje en ekstra e-mail, så du er sikret, hvis du skulle få hacket din primære mail. Husk, at man skal være 13 år for at have en Facebook-konto. Læs Facebooks forældreråd her

Instagram

På Instagram er din eller dit barns profil som udgangspunkt åben. Vi anbefaler derfor, at du går ind under indstillinger og ændrer kontoen til privat. Husk, at dit barn også her skal være fyldt 13 år for at oprette en profil. Læs Instagrams råd til forældre her

YouTube

Ligesom på Google kan du på YouTube slå ”Beskyttet tilstand” til, så kun videoer, der er beregnet til børn bliver vist. Log ind på din YouTube-konto -> rul ned til bunden af en vilkårlig YouTube-side -> klik på rullemenuen ”Begrænset tilstand” eller ”Restricted mode”. Vælg ”Til” eller ”Fra”, og tryk på gem. Når du har slået ”Begrænset tilstand” til, gælder det, uanset om du er logget på eller ej. Husk også, at dit barn skal være fyldt 13 år for at have sin egen YouTube-konto. Læs YouTubes guide til forældre her.

Apple-id

Ved at tilføje en tofaktorgodkendelse til dit Apple-id får du en ekstra sikkerhed for, at det kun er dig, der kan få adgang til din konto – selv hvis andre har fået fat i din kode. Du slår tofaktorgodkendelse til under ”sikkerhed” i dine kontoindstillinger. Når funktionen er slået til, kræver det både adgangskode og godkendelse via dine godkendte enheder eller godkendt telefonnummer.

iPhone og iPad

Forældrenes telefoner og tablets bliver benyttet af børn i stor stil. For at afgrænse familiens mindste fra bestemt indhold på iPhones og iPads skal du vælge ”Indstillinger” -> vælg ”generelt” -> vælg ”begrænsninger” -> slå begrænsninger til. Her skal du vælge en kode til at slå begrænsninger til og fra. Under punktet ”Tilladt indhold” kan du blandt andet sætte aldersgrænse på film, apps og websider. Du kan også slå ”køb i appen” fra under samme menupunkt for at undgå, at børnene shopper løs i App Store.

Android/Google Play

Også på Android-enheder kan du sætte forældrekontrol til. Hvis du vil begrænse, hvad børnene kan købe og downloade i Google Play, skal gå ind under menu- > vælge "Indstillinger" -> vælge "Forældrekontrol". Her kan du slå forældrekontrol til og vælge en pinkode. Du kan desuden vælge nøjagtigt, hvilket indhold du gerne vil forhindre, at dine børn ser. Der findes desuden forskellige apps, der kan forbedre dine muligheder for at gøre en mobil eller tablet børnevenlig – eksempelvis App Lock, hvor du kan låse bestemte apps for at forhindre børn i at anvende dem.

Antivirusprogram og spamfilter

Flere antivirusprogrammer og spamfiltre indeholder forskellige muligheder for forældrekontrol. Åbn dine egne programmer for at se dine muligheder.

Ring og hør mere

Har du lyst til at høre mere om, hvordan du kan forbedre familiens online sikkerhed, så få en snak med en af vores rådgivere.

Ring på 33 55 55 55

Hold dig opdateret
Tilmelder du dig vores nyhedsbrev, får du gode råd til, hvordan du forebygger skader samt gode, relevante tilbud på forsikringer og services.
Tilmeld nyhedsbrev
Guide: Ferie med mobilen
De færreste kan undvære deres smartphone på ferien. Se, hvad du skal være opmærksom på, når mobilen er med på rejsen.
Læs mere
Guide: Sikker ferie online
Skal smartphonen eller computeren med på ferie? Se vores guide til online sikkerhed, når du er på ferie.
Læs mere
Sikkert password
Dit password er nøglen til din online sikkerhed. Få seks gode råd til, hvordan du bedst vælger et sikkert password – og ikke mindst passer på det.
Læs mere
Undgå uventede regninger
I mange mobilspil kan børn nemt tilkøbe ekstra features. Det kan blive dyrt. Se, hvordan du undgår at få en uventet regning.
Læs mere
Hvis skaden sker
Hvad kan du selv gøre for at undgå at du og dine børn bliver udsat for misbrug? Og hvordan kommer I videre med hverdagen, hvis skaden alligevel sker?
Læs mere
Sikker på sociale medier
Børn og teenagere vokser op med sociale medier, men lærer de, hvordan man sikrer sig? Tag snakken med dine børn – få gode råd her.
Læs mere
Se flere artikler
Kend begreberne
Det kan være svært at få overblik over, hvilke farer der lurer. Vi har derfor samlet en oversigt over de vigtigste begreber.
Læs mere
Tal med dit barn
Mange forældre holder sig tilbage, fordi børnenes ved mere om det tekniske end dem selv. Men børn kan ikke gennemskue konsekvenser. Derfor skal du blande dig.
Læs mere
Phishing mails
Et af hackernes mest udbredte våben er at narre dig til at udlevere personlige oplysninger – de såkaldte phishing mails. Få fem råd til, hvordan du undgår dem.
Læs mere
Identitetstyveri
Identitetstyverier er ikke alene grænseoverskridende, det kan også ramme dig hårdt økonomisk. Få fire gode råd til, hvordan du sikrer dig.
Læs mere
Falske sites
Nettet er fyldt med falske shopping sites, der franarrer folk penge eller sælger ulovlige kopivarer. Hvordan undgår du at miste penge på falske webshops?
Læs mere
Dæk jeres webkameraer til
Hackere kan nemt få adgang til et webkamera og dermed få adgang til børneværelset eller soveværelset. Heldigvis er det ret nemt at undgå.
Læs mere
Sikring af familiens devices
Børn er tidligt online. Hvordan sikrer du familiens telefoner, tablets og computere, så de trygt og sikkert kan færdes online?
Læs mere
Chat i apps
I mange spil på nettet er det muligt at chatte med andre. Og det gør dine børn. Men hvordan kan du sikre dine børns sikkerhed?
Læs mere
Wifisikring
Med en wifi-boks kan du bruge det trådløse netværk til at holde hackere ude af hjemmets computere.
Læs mere

Sikring af dit Wifi

Vejen ind til dine personlige data går ofte gennem et klik på et link i en mail eller via en snyde-hjemmeside. Og når først hackerne er inde, har de fri adgang til dine dokumenter, familiefotos, private mails og meget mere.

Med en wifi-boks kan du mindske risikoen for hacking af hjemmets computere, tablets og mobiltelefoner. Boksen filtrerer links og hjemmesider som husets beboere klikker på og blokerer, hvis nogen af jer kommer til at klikke på noget, som er skadeligt. Det er en nem måde at gøre internettet mere børnevenligt.

Få 20 % rabat på abonnementet

I samarbejde med Affinion og BSafe2 kan du som Codan-kunde få en wifi-boks til kun 569 kr. pr år (normalpris 699 kr. pr år).

Læs mere her

Identitetstyveri
Har du en indboforsikring i Codan, er du også dækket, hvis du bliver udsat for visse typer af identitetstyveri.
Læs mere

Få hjælp, hvis dit cpr-nummer havner i de forkerte hænder

Dit CPR-nr. er guld værd for kriminelle. Får de først adgang til det, kan de optage lån, oprette abonnementer og meget andet i dit navn.

Har du en indboforsikring i Codan, får du hjælp og rådgivning i situationer, hvor du har været udsat for visse typer af identitetstyveri.

Eksempler på identitetstyveri

  • Lån optaget i dit navn fx ved hjælp af et stjålet CPR-nr.
  • Kreditkonto oprettet med fx et stjålent eller forfalsket pas som dokumentation.
  • Abonnementer oprettet i dit navn ved hjælp af CPR-nr.

Læs mere her

Websikring
Med Websikring får du hjælp, hvis du og din familie er blevet udsat for misbrug eller chikane på sociale medier.
Læs mere

Et trygt liv på de sociale medier

De sociale medier spiller en stor rolle i de flestes hverdag, ikke mindst for børn og unge. Desværre betyder det også, at flere og flere oplever, at deres personlige informationer eller billeder bliver misbrugt online.

Med Websikring kan du få hjælp til at beskytte dig selv og dine børn mod uønsket spredning af personlige oplysninger og hjælp til at kontrollere dit barns adfærd på sociale medier.

Hvis skaden er sket, og din digitale identitet er blevet misbrugt, hjælper vi dig med hurtigst muligt at komme hurtigt videre. Du kan få assistance til selv at fjerne uønsket online-materiale, eller vores samarbejdspartnere kan overtage sagen for dig.

Gratis Websikring

Websikring er gratis og uden binding i hele 2018, når du er kunde hos Codan. Det betyder, at vi ikke opkræver noget, når forsikringen automatisk udløber den 31. december 2018. Websikring dækker dig og resten af din husstand. Med Websikring står du stærkere, hvis du eller en i din familie bliver udsat for misbrug eller chikane.

Læs mere her